این خبر درباره مهران مدیری مثل بمب منفجر شد

این خبر درباره مهران مدیری مثل بمب منفجر شد

به گزارش صبح؛ علی اوجی تهیه کننده فیلم سینمایی «ساعت 6 صبح» ساخته مهران مدیری گفت: هدف از این حرف ها چیست؟ چرا برای تیتر دروغ می نویسند؟

نیهال موسوی در عصر ایران نوشت: روز گذشته (30 آذرماه) علی اوجی تهیه کننده فیلم سینمایی «ساعت 6 صبح» به کارگردانی مهران مدیری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا به نکات جالبی درباره شرایط کار در این شهر اشاره کرد. سینمای ایران، ساخت فیلم اجتماعی و… اما نکاتی را هم درباره فیلم کارگردان بیان کرده که جای تامل و پرسش دارد.

اوجی در بخشی از این گفت و گو گفت: با تمام نکاتی که برای جذب سرمایه، تبلیغات، ارائه و پخش فیلم در بخش مستقل دادم، غم انگیزترین قسمت ماجرا این است که با همه سختی های اضافی، فیلم هایی از این دست تولید می کنید. و فقط وقتی فیلمی وارد جشنواره می شود تیتر می زنند که پول فیلم یا سرمایه فیلم را این جشنواره یا این کشور داده است!

این سخنان به دنبال چیست؟ چرا برای تیتر دروغ می نویسند؟ برای ما عجیب است که چرا گاهی چنین دروغ هایی باید در رسانه های رسمی منتشر شود! مثلاً در مورد اخیر جشنواره دریای سرخ، همه فیلم‌های ما مانند سایر فیلم‌های ایران که برای حضور در جشنواره‌های خارجی درخواست می‌کنند، بر اساس نظر هیات انتخاب یک جشنواره پذیرفته یا رد می‌شوند.

در اول آذر 1403 در یادداشتی با عنوان «مهران مدیری در جشنواره دریای سرخ عربی؛ سیاست پشت این انتخاب چیست؟» انتخاب فیلم مهران مدیری حاصل راهبرد عربستان برای ارتقای فعالیت های سینمایی در منطقه و جهان در آن یادداشت هیچ اشاره ای به تایید یا رد این همکاری ها نشده است و نکته این است که سیاست عربستان در دنیای سینما چیست.

حال نکته اصلی این است که خبر حضور فیلم «6 صبح» در جشنواره دریای سرخ عربستان توسط بسیاری از خبرگزاری ها و سایت های رسمی این کشور از جمله خبرگزاری ایسنا منتشر شده و در همین خبر آمده است. به صراحت اشاره شده است که این فیلم محصول مشترک ایران و عربستان سعودی است. .

این بخشی از متن خبری است که در تاریخ 22 آبان 1403 در ایسنا منتشر شده است: «چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم دریای سرخ عربستان فهرست فیلم‌های بخش مسابقه اصلی خود و فیلم «ساعت 6 صبح» را اعلام کرد. مهران مدیری به عنوان محصول مشترک ایران و عربستان در اولین اکران بین المللی خود در این رویداد سینمایی روی پرده خواهند رفت.

سوال اینجاست که اگر این خبر صحت ندارد چرا آقای اوجی در همین مصاحبه با ایسنا به عدم صحت آن اشاره نکرده است؟! چرا در این مصاحبه گلایه یا اعتراضی مطرح نشد که به قول خودش «چرا باید چنین دروغ هایی در رسانه های رسمی منتشر شود»؟!

ضمن تایید و همدلی با بسیاری از سخنان اوجی در خصوص شرایط سخت تولید فیلم اجتماعی در سینمای ایران، تسلط کامل فیلم های کمدی بر اکران، رقابت نابرابر بخش خصوصی با تولیدات ارگانیک و…، این سوال باقی است که چه می شود. منظور از این عبارت «فیلم محصول» چه چیزی مشترک بین ایران و عربستان است؟ یا علی اوجی چه همکاری و تولید مشترکی را باور کرده است که این حرف ها دنبال چیز دیگری است؟

چگونه چنین گزاره مهمی در اخبار مربوط به انتخاب فیلم «ساعت 6 صبح» برای جشنواره دریای سرخ عربستان مطرح شده و در عین حال علی اوجی به عنوان تهیه کننده فیلم مخالفتی نکرده است. به آن؟ آیا این خبر از سوی روابط عمومی فیلم در اختیار رسانه ها قرار گرفته است یا رسانه ها آن را طبق اعلام سایت جشنواره تنظیم کرده اند؟

نکته اصلی این است که اگر فیلم «ساعت 6 صبح» محصول مشترک ایران و عربستان سعودی نیست و دروغ است، تهیه کننده باید آن را به صراحت تکذیب کند و بفهمد که چگونه چنین اتهامی به او زده شده است. فیلم مذکور؟ یا این اشتباه از کجا آمده است؟

علاوه بر این سوالات، قدردانی می کنیم که در 24 دسامبر، فیلم «ساعت 6 صبح» با جایزه و دست پر از اختتامیه جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان به خانه بازمی گردد.