در این مطلب به بررسی کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH-X میپردازیم؛ کامپیوتری که در عین کوچکی، فوقالعاده سریع است و میتواند در کارهای مختلف که البته به گرافیک سنگینی نیاز ندارند، نیاز کاربران را به بهترین شکل ممکن برطرف کند.
کامپیوترهای کوچک به خاطر ابعاد کوچک، وزن کم و در نتیجه قابل حمل بودن، به یکی از کاربردیترین و محبوبترین کامپیوترها بین کاربرانی با نیازهای خاص طراحی شدهاند که به لطف بهرهمندی از مشخصات فنی قابل قبول و قیمت نسبتا مناسب، میتوانند نیازهای مختلف کاربران را به راحتی برطرف کنند. البته از آن جایی که مدلهای مختلفی از کامپیوترهای کوچک توسط برندهای گوناگون طراحی شده، باید در ابتدا ببینید نیازتان چیست و سپس به خرید یکی از آنها اقدام کنید. این محصولات درست مثل لپتاپ هستند با این تفاوت که مانیتور و صفحهکلید و ماوس همراه آنها نیست و باید به صورت جداگانه آنها را خریداری کنید. در این مطلب اما به بررسی کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH-X میپردازیم؛ محصولی که مثل تمام کامپیوترهای کوچک اینتل وزن کمی داشته و به راحتی میتوان آن را جابجا کرد. همچنین به لطف بهرهمندی از سختافزاری سریع، کارهایی که نیاز به گرافیک قدرتمند ندارند را هم میتوان در کمترین زمان ممکن با آن انجام داد.
کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH -X
- اینتل از پردازندههای نسل ۱۳ برای لپتاپ رونمایی کرد
کامپیوتر کوچک چیست؟
کامپیوتر کوچک به دستگاهی گفته میشود که شرکتهای سازنده از کنار هم قرار دادن قطعات بسیار باکیفیت و مرغوب، از اقتصادی گرفته تا بالارده آن را تولید و برای مصارف گوناگون راهی بازار میکنند. این محصولات به خاطر اینکه قطعات به کار رفته در آنها بیشترین میزان هماهنگی را با یکدیگر دارند، از راندمان بسیار بالایی هم برخوردار هستند و میتوانند برای اهدافی که تولید میشوند، بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند. اگر بخواهیم کامپیوترهای کوچک را آیندهی کیسهای بزرگی در نظر بگیریم که اکنون در بازار در دسترس قرار دارند، پیشبینی بیراهی نکردهایم چرا که به نظر میرسد این همان مسیری است که سازندگان حافظهی فلش طی کردهاند. اگر به خاطر داشته باشید در گذشته فلشهایی با کمترین ظرفیت، اندازهی بسیار بزرگی داشتند اما به مرور زمان ابعاد آنها کاهش پیدا کرد تا اکنون به جایی رسیده که یک فلش با بیشترین ظرفیت، به اندازهی یک سکه است.
بنابراین کامپیوترهای کوچک لزوما از لحاظ عملکرد ضعف خاصی ندارند و کاربر فقط باید ترکیب سختافزاری مورد نظر خود را پیدا کرده تا بتواند نیازهای خود را برطرف کند. این کامپیوترها همچنین یک مزیت دیگر هم در مقایسه با کامپیوترهای شخصی دارند که مصرف برق پایین آنهاست. به این صورت که قطعات به کار رفته در آن تقریبا مصرفی مشابه لپتاپ دارند. علاوه بر اینها، کوچک بودن اندازهی کامپیوترهای اینچنینی باعث شده تا دیگر مثل کیس، جاگیر نباشند و در کوچکترین فضاها هم بشود آنها را قرار داد.
کامپیوتر کوچک رزبری پای مدل ۴۰۰
کامپیوتر کوچک اچپی مدل T610 – T56
مشاهده همه
کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH-X
این محصول در دستهی کامپیوترهای میانردهی اینتل قرار میگیرد چرا که از پردازندهی گرافیکی مجزا بهره نمیبرد. ابعاد این محصول به ۵۱ × ۱۱۲ × ۱۱۷ میلیمتر و وزن آن هم به تنها ۲ کیلوگرم میرسد و این یعنی با دستگاهی طرف هستیم که میتوانید آن را درون کیف گذاشته و همه جا با خود به همراه داشته باشید. البته به این شرط که بدانید به نمایشگری دسترسی خواهید داشت چون در غیر این صورت به همراه داشتن آن مثل این است که یک کیس با خود داشته باشید.
به عنوان قلب تپنده، پردازندهی Core-i5 10210U اینتل را درون این دستگاه شاهد هستیم. پردازندهای که مبتنی بر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری است و اینتل آن را در سال ۲۰۱۹ برای لپتاپها و کامپیوترهای کوچک راهی بازار کرد. این تراشه از ۴ هسته و ۸ رشته بهره میبرد که فرکانس آن در حالت پایه و مکس به ترتیب روی ۱٫۶ و ۴٫۲۰ گیگاهرتز تنظیم شده است. با حافظهی کش ۶ مگابایتی و توان مصرفی تنها ۱۵ وات، این پردازنده قادر است در انجام کارهای روزانه عملکرد بسیار روان و سریعی داشته باشد، به خصوص اگر دستگاه را در جایی قرار دهید که خیلی گرم نباشد.
برای انجام کارهای سنگین نظیر ویرایش ویدیو و تصاویر به صورت حرفهای هم این پردازنده میتواند با سرعت خوبی شما را همراهی کند. اما نباید انتظار داشته باشید عملکرد آن مشابه پردازندههای ورکاستیشن باشد. در انجام بازیهای معمولی هم این پردازنده به لطف پردازشگر گرافیکی UHD اینتل، میتواند شما را همراهی کند اما به این شرط که تنظیمات را روی پایینترین حالت قرار دهید. بازیهای سنگین روز حتی در صورت تنظیمات پایین هم به خوبی اجرا نخواهند شد. البته همیشه عملکرد یک پردازنده با در نظر گرفتن قطعات دیگر سیستم و همچنین خنککنندهای که برای آن در نظر گرفته میشود باید سنجیده شود که خوشبختانه کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH-X از این حیث محصول خوبی است.
در کنار این پردازنده، اینتل از ۳۲ گیگابایت حافظهی رم از نوع DDR4 هم استفاده کرده که در انجام سنگینترین کارها هم هیچ مشکلی از بابت کمبود رم حس نخواهید کرد. این روزها معمولا ۱۶ گیگابایت رم در انجام اکثر کارها، از طراحی گرفته تا بازی کاملا مناسب است اما اینتل برای محکمکاری، دو برابر بیشتر از حد کافی ظاهر شده که این با توجه به کارهایی که کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH-X قادر به انجام آن است، اتفاق خوبی محسوب میشود.
در کنار این قطعات همچنین از حافظهی هیبریدی استفاده شده که متشکل از یک هارد HDD با ظرفیت ۱ ترابایت و یک SSD با ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت از نوع M.2 است که سرعت بسیار بالایی هم دارد و آنقدر هم ظرفیت دارد که بتوانید سیستمعامل و یک سری نرمافزارهای ضروری را در آن نصب و با بالاترین سرعت ممکن روی سیستم اجرا کنید.
علاوه بر اینها، به عنوان یک کیس کامپیوتر کامل، این دستگاه از یک سری پورتها و اتصالات هم بهره میبرد که از جمله این موارد میتوان به شبکهی بیسیم اینتل وایفای ۶ اشاره کرد که با سرعت بسیار بالایی امکان اتصال به اینترنت را به کاربران میدهد. همچنین اینتل برای این دستگاه یک پورت HDMI هم در نظر گرفته تا بتوانید با یک کابل، آن را به مانیتور خارجی متصل کنید. توجه داشته باشید این دستگاه از پورت تصویر DisplayPort Type-C هم پشتیبانی میکند. از جمله سایر پورتهای کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH -X میتوان به پورت USB 3.1 GEN 2 Type-C و سه پورت USB 3.1 Gen2 Type-A، درگاه حافظهی جانبی SDXC UHS-II، پورت تاندربولت ۳ از طریق درگاه USB-C و جک ۳.۵ میلیمتری اشاره کرد.
اینتل همچنین برای این محصول از سیستم صوتی دیجیتال ۷.۱ استفاده کرده که شدت و کیفیت خوبی در پخش محتوای صوتی دارد و برای یک دستگاه در این ابعاد و اندازه فراتر از کافی به نظر میرسد. اما نباید انتظار داشته باشید کیفیت آن به اندازهی بلندگوهای خارجی باشد که کیفیت پخش بسیار بالایی دارند.
کامپیوتر های کوچک اینتل در چند مدل راهی بازار میشوند؟
به صورت کلی اینتل کامپیوترهای خود را در سه مدل Nuc board ،Nuc kit و Nuc mini pc راهی بازار میکند که مدل معرفی شده در بالا در دستهی سوم قرار میگیرد. البته اینتل کامپیوترهای خود را در دستههای دیگر هم عرضه میکند اما آنها برای مصارف عمومی گزینهی مناسبی نیستند و در نتیجه در این مطلب به آنها نمیپردازیم. به صورت کلی تفاوت بین این سه مدل به شرح زیر است:
Nuc Board: این محصولات در واقع یک مادربرد هستند که اینتل از آنها برای ساخت مینی کامپیوتر استفاده میکند. اینتل هم این بردها را در قالبهای اختصاصی که خودش طراحی میکند قرار داده و به فروش میرساند و هم بسته به نوع سفارش مشتری، آنها را به صورت تکی عرضه میکند. البته پردازنده به صورت آنبرد روی آنها قرار میگیرد.
Nuc kit: بسیاری از کامپیوترهای اینتل که در بازارهای ایران به فروش میرسند به این شکل هستند. یعنی یک کامپیوتر آماده که شما فقط کافی است قطعاتی نظیر رم، هارد و یا SSD را روی آن نصب کنید تا سیستم آمادهی استفاده باشد. اینگونه محصولات برای آن دسته از افراد و صنایعی طراحی میشوند که خودشان قصد ارتقا و شخصیسازی سیستم را دارند و نمیخواهند از سیستم آمادهی اینتل استفاده کنند. از همین رو اینتل امکان انجام چنین کاری را به آنها میدهد.
Nuc mini PC: مینی پیسیهایی با این مشخصه، کاملا آماده هستند و دیگر نیازی نیست قطعهی خاصی روی آنها نصب شود. در واقع اینتل تمامی قطعات مورد نیاز را خودش روی دستگاه نصب و آن را به بازار عرضه میکند. اگرچه قیمت این گونه دستگاهها معمولا بالاتر از دو مدل دیگر است اما حداقل خیال کاربر از این بابت که دیگر نیازی به باز کردن سیستم، خرید قطعات نصب نشده و نصب آنها روی برد ندارد آسوده خواهد بود. معمولا هزینهی اسمبل و قیمت قطعات هم روی چنین دستگاههایی لحاظ میشود اما با این حال آسودگی بیشتری دارند.
همچنین توجه داشته باشید کامپیوترهای کوچک اینتل معمولا در آخر سریال خود یک حرف انگلیسی هم دارند که اگر این حرف K باشد یعنی کاربر میتواند فقط SSDهای نوع M.2 را روی آن نصب کند. اگر این حرف H باشد، هم امکان نصب HDD و هم SSD از نوع M.2 فراهم است. البته اطلاعات در این زمینه را میتوانید هنگام خرید از سایت فروشنده دریافت کنید.
در چه جاهایی میتوان از کامپیوترهای کوچک استفاده کرد؟
به صورت کلی در هر فضایی که شما امکان قرار دادن کیسهای بزرگ در آن را ندارید و از طرفی از لپتاپ هم خوشتان نمیآید، میتوانید روی کامپیوترهای کوچک حساب ویژهای باز کنید. این سیستمها دست شما را برای انتخاب مانیتوری با ابعاد دلخواه باز میگذارند و میتوانید آنها را در جاهای بسیار کوچکی که دسترسی به برق وجود دارد استفاده کنید. به صورت کلی افرادی که در رشتهی تولید محتوا فعالیت میکنند، کنفرانسها و مانیتورینگ شبکه، برای مدیریت دوربینهای مدار بسته، صنایع رباتیک و هوش مصنوعی، کیسوکهای دیجیتال و مواردی از این دست، میتوانند از کامپیوترهای کوچک استفاده کنند.
کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC6CAYH-C
کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC7CJYH-C
مشاهده همه
- ۲ دلیل برای خریدن کارت گرافیکهای اینتل (و ۲ دلیل برای نخریدن)
نوشته بررسی کامپیوتر کوچک اینتل مدل NUC10i5FNH-X؛ کوچک اما بسیار سریع! اولین بار در اندلرن. پدیدار شد.
ارسال نقد و بررسی