بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزاد چه زمانی است؟ + نحوه مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد

بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزاد چه زمانی است؟ + نحوه مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد

سوراخ کردن گوش نوزاد یکی از سنت های قدیمی است که در میان خانواده ها و فرهنگ های بسیاری رواج یافته و در واقع یکی از نکاتی است که کمتر کسی با آن مخالف است. این تصمیم کوچک به نظر می رسد. اما در پس این نگرانی‌های بزرگ، از انتخاب روش مناسب برای این کار گرفته تا یافتن پزشک و کلینیک مجهز برای درمان با کمترین درد و خونریزی وجود دارد. اگر شما یکی از والدین نگران هستید که مشتاق خرید گوشواره طلا برای فرزندتان هستند؛ اما نمی دانید زمان مناسب سوراخ کردن گوش نوزاد چه زمانی است یا به عبارتی بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد چه زمانی است، ادامه این مقاله را برای روشن شدن همه جوانب این ماجرا از دست ندهید.

چرا باید گوش نوزاد را سوراخ کنیم؟

اگر به دنبال دلایل علمی برای این کار هستید باید بگوییم که این کار پشتوانه علمی ندارد و انجام آن یک تصمیم شخصی است که بیشتر تحت تاثیر اعتقادات، ترجیحات خانوادگی و فرهنگ است. در واقع سوراخ کردن گوش نوزاد سنتی است که اکثر مردم به آن پایبند هستند. برخی افراد بر این باورند که سوراخ کردن گوش در سنین پایین باعث درد کمتری می شود و فرد را کمتر آزار می دهد. از طرفی نوزادان کمتر گوش خود را لمس می کنند و از این نظر می توان گفت که احتمال عفونت گوش به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و زمان کمتری برای بهبودی نیاز است.

چه زمانی برای سوراخ کردن گوش نوزاد مناسب است؟

بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزاد به دیدگاه شما بستگی دارد و زمان خاصی برای آن وجود ندارد. با این حال، برخی از پزشکان توصیه می کنند این کار را پس از دریافت واکسن دوم کزاز انجام دهید و از آنجایی که دوز دوم واکسن در چهار ماهگی تزریق می شود، به نظر می رسد بهتر است تا آن سن صبر کنید. با این حال، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) دستورالعمل روشنی در مورد زمان انجام سوراخ کردن گوش ندارد و فقط توصیه می کند که این عمل را تا زمانی که کودک بتواند به تنهایی از سوراخ کردن گوش مراقبت کند، به تعویق بیاندازد. در واقع، AAP به این نتیجه رسیده است که سوراخ کردن گوش در هر سنی ایمن است تا زمانی که با تجهیزات و تکنیک های استریل انجام شود و مراقبت های بعدی مناسب برای اطمینان از بهبودی مناسب ارائه شود. در واقع می توان گفت که فرآیند آن مانند سوراخ کردن گوش یا هر قسمت دیگری از بدن است و در هر سنی با رعایت اصول مراقبت قابل انجام است.

از سوی دیگر، برخی معتقدند سوراخ کردن گوش از سنین پایین کار درستی نیست و بهتر است در سنین بالاتر به کودک اجازه دهیم در این مورد تصمیم بگیرد. زیرا اساساً فرد می تواند به طلا حساسیت داشته باشد و تمایلی به استفاده از طلا یا جواهرات دیگر نداشته باشد. یا می خواهید نقطه متفاوتی را در گوش خود سوراخ کنید که بسته به فرهنگ و سطح پذیرش خانواده در زمان های مختلف انجام می شود.

عوارض سوراخ کردن گوش چیست؟

همانطور که در بالا ذکر شد، اگر عمل سوراخ کردن گوش به درستی و به صورت استریل انجام شود، مشکلی پیش نمی آید و در هر سنی قابل انجام است. اما اگر این فرآیند به درستی انجام نشود، می تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  • خونریزی؛
  • عفونت؛
  • پارگی گوش؛
  • واکنش آلرژیک؛
  • تشکیل کلوئید (گوشت اضافی در ناحیه سوراخ شده).

علل عفونت بعد از سوراخ کردن گوش

پس از سوراخ کردن گوش باید به خوبی از آن مراقبت کرد تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود. این عفونت می تواند بلافاصله پس از سوراخ کردن گوش رخ دهد که مهمترین دلایل آن شامل موارد زیر است:

  • استفاده از ابزار آلوده و استریل نشده برای سوراخ کردن گوش؛
  • عدم مراقبت مناسب از گوش پس از سوراخ کردن آن؛
  • لمس گوش خود با دست های کثیف؛
  • پوشیدن گوشواره های بزرگ و نامناسب؛
  • قرار دادن گوشواره در زاویه اشتباه؛
  • از گوشواره های غیر طلایی استفاده کنید که ممکن است با حساسیت همراه باشد.

قبل از سوراخ کردن گوش به چه نکاتی توجه کنیم؟

گوش نوزادان را سوراخ کنید

اگرچه مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش بسیار مهم است و عدم رعایت آنها می تواند منجر به عوارض ناخوشایندی شود. اما قبل از آن باید مراحل این کار را به درستی دنبال کنید و به موارد زیر توجه کنید:

1- از روش های مدرن استفاده کنید

دو روش سنتی و مدرن برای سوراخ کردن گوش نوزادان وجود دارد که در روش سنتی گوش ها با سوزن داغ سوراخ می شود. در حالی که با روش مدرن این کار توسط متخصصین و در مراکز معتبر انجام می شود که پس از بیهوشی با استفاده از تفنگ مخصوص، منگنه یا سوزن مخصوص گوش را سوراخ می کنند. کمک گرفتن از روش های مدرن با درد کمتری همراه است و احتمال عفونت را تا حد زیادی کاهش می دهد.

۲- از مراکز و افراد تخصصی کمک بگیرید

توصیه ما به شما این است که فرآیند سوراخ کردن گوش را به مراکز تخصصی و متخصص بسپارید. از آنجایی که این کار ساده است، اگر به درستی انجام نشود، باعث عفونت می شود و در برخی موارد می تواند به شنوایی فرد آسیب برساند یا باعث درد مزمن شود. برای جلوگیری از این عوارض توصیه می شود برای این کار به افراد متخصص در کلینیک ها یا مراکز مراجعه کنید. البته برخی از مراکز زیبایی که عمل سوراخ کردن را نیز انجام می دهند، می توانند گوش را سوراخ کنند، به شرطی که از بیان صحیح و استریل شده استفاده کنند.

3- وسایل استریل را فراموش نکنید

توجه به نکات فوق هنگام استفاده از وسایل استریل هنگام سوراخ کردن گوش نوزاد ضروری است تا احتمال آلودگی و عفونت تا حد امکان کم شود و سلامت کودک به خطر نیفتد.

4- مدیریت درد

فرآیند سوراخ کردن گوش دردناک است و ممکن است کودک شما را آزار دهد. برای جلوگیری از این امر می توان شربت پاراستامول یا هر مسکن دیگر مناسب سن کودک را چند دقیقه قبل از مشاوره با پزشک به کودک داد. همچنین قبل از سوراخ کردن گوش می توان مقداری بی حس کننده مانند لیدوکائین را روی لاله گوش قرار داد تا درد نوزاد را کاهش دهد. توجه داشته باشید که استفاده از هر گونه دارو یا بیهوشی باید زیر نظر پزشک انجام شود و از مصرف خودسرانه این موارد خودداری کنید.

نحوه مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد

مراقبت های بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد

قبل و بعد از سوراخ کردن گوش مراقبت جدی و منظم لازم است تا عفونت ایجاد نشود و مشکلی برای فرد ایجاد نشود. مراقبت های بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد به شرح زیر است:

  • اطراف سوراخ گوش را روزانه خشک و تمیز کنید و در صورت مشاهده قرمزی یا علائم دیگر فوراً با پزشک کودک خود تماس بگیرید. برای تمیز کردن اطراف سوراخ گوش می توانید از محلول های مخصوص تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید یا از الک استفاده کنید.
    تا زمانی که پزشک دستور نداده است، نباید آب را در گوش نوزاد بریزید، زیرا می تواند احتمال عفونت را افزایش دهد.
  • قبل از ضربه مراقب گوش نوزاد باشید تا درد و تورم بیشتر نشود.
  • برای جلوگیری از بسته شدن سوراخ باید از گوشواره مناسبی استفاده کنید که نه آنقدر بزرگ باشد که گوش را اذیت کند و نه خیلی کوچک باشد تا از بسته شدن سوراخ جلوگیری کند.
  • هر روز گوشواره را کمی تکان دهید تا گوشت اطراف آن گیر نکند. برای این کار می توانید گوشواره را به آرامی جلو و عقب ببرید یا کمی آن را بچرخانید.
  • هنگام خواباندن نوزاد، او را به پشت بخوابانید و پهلوهای او را با بالش یا هر وسیله ای که مانع حرکت سر می شود پر کنید. با این کار از خوابیدن کودک به پهلو جلوگیری می کنید و از آسیب بیشتر جلوگیری می کنید.
  • اگر موهای کودک بلند است، توصیه می شود برای مدتی آن را ببندید تا به گوش کودک آسیبی وارد نشود;
  • در ابتدا برای کودک از گوشواره طلا استفاده کنید تا حساسیت نداشته باشد و از گوشواره های کوچک و کوتاه استفاده کنید که آویزان نشود و آسیب گوش بیشتر نشود.

آیا سوراخ کردن گوش نوزاد درد دارد؟

سوراخ کردن گوش نوزادان بدون شک با درد همراه است به همین دلیل توصیه می شود قبل از سوراخ کردن گوش از داروهای بی حس کننده موضعی استفاده شود و در روزهای اول بعد از آن می توان از مسکن های تجویز شده توسط پزشک برای کاهش درد استفاده کرد.

چه نوع گوشواره ای برای نوزادان مناسب است؟

کدام گوشواره برای گوش نوزاد مناسب است؟

گوش نوزادان نسبت به بزرگسالان حساس‌تر است و استفاده از گوشواره‌های نامناسب می‌تواند باعث آسیب بیشتر شود. به همین دلیل توصیه می شود از گوشواره هایی استفاده کنید که کمترین حساسیت را داشته باشند. استفاده از گوشواره طلا بهترین گزینه برای این کار است و استفاده از طلای 18 عیار به بالا توصیه می شود که آلیاژ و ناخالصی کمی دارد و از بروز حساسیت جلوگیری می کند. البته استفاده از گوشواره استیل نیز یکی از گزینه های محبوب است و می توانید از آن استفاده کنید.

حرف آخر

آنچه از این مقاله بر می آید این است که زمان خاصی به عنوان بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزاد وجود ندارد و بسته به سنت، فرهنگ و ترجیحات خانواده می توان از همان روزهای اول تولد این کار را انجام داد، اما رعایت موارد زیر ضروری است. دستورالعمل های مراقبت پس از سوراخ کردن گوش نوزاد، باید به درستی انجام شود تا از عوارض بعدی جلوگیری شود. همچنین استفاده از تجهیزات استریل و امکانات بهداشتی برای این کار ضروری است تا خطر جانی به حداقل برسد.

تبلیغات

بررسی گوشی سامسونگ S24 Ultra با تست بازی و کیفیت دوربین

بررسی Samsung Galaxy S24 Ultra