جای خالی رضا آتران در کندانسور سریال تلویزیونی ؛ خاطراتی که محو شد

جای خالی رضا آتران در کندانسور سریال تلویزیونی ؛ خاطراتی که محو شد

از اواخر دهه هفتاد ، آغاز ماه رمضان همیشه فرصتی ویژه برای تلویزیون ایرانی بوده است که جایگاه ویژه ای در مخاطب دارد و برای آنها به یاد ماندنی است. از اوایل دهه 1980 ، سریال ماه رمضان به عنوان یک رویداد تلویزیونی با مخاطبان بالا جایگزین شده است و دیدگاه سازندگان از تولید تولید مناسب در این ماه به اوج خود رسیده است. د.

با گذشت سالها ، محصولات تلویزیونی برای جذب مخاطبان با داستانهای جذاب ، بازیگران محبوب و کارگردانان نوآورانه قابل توجه بوده اند. سریال هایی مانند “پشت های مردم” و “Bazgnef” (1) در این دوره شکوفا شدند و همزمان با درام خانوادگی و کمدی توانستند مسائل اجتماعی روز را به نمایش بگذارند.

اما در سالهای اخیر ، با وجود تغییرات چشمگیر در فن آوری های سریال و پیشرفت های فنی در تولید ، این روند دستخوش تغییراتی شده است که بسیاری از تحلیلگران به کاهش کیفیت سریال رمضان نسبت داده اند. در مقایسه با گذشته ، تولید تلویزیون امروز از نظر محتوا و داستان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. به عنوان مثال ، سریال ها ، مانند “مهندس کودک” (1) و “نام” (1) و غیره ، در سالهای اخیر نتوانسته اند جذابیتی را ایجاد کنند که سریال های رمضان یک بار برای مخاطبان بوده است. سریال هایی که مردم و مخاطبان آنها را جمع می کردند به شکلی که با یکدیگر رقابت می کردند ، سالهاست که در آنتن تلویزیون حضور داشتند.

در این بررسی ، ما می خواهیم از دهه 1980 تا به امروز به سریال ماه رمضان نگاهی بیندازیم و به کیفیت و کمیت تولید تلویزیون در این ماه نگاه کنیم.

دهه 6: سریال های تلویزیونی رمضان

این سریال “گمشده” در آن سال در شبکه سه کانال در ماه رمضان پخش شد. این سریال توسط رامباد یانگ با طنز خاص خود کارگردانی شده و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد. در این پروژه بود که رامباد جوان نشان داد که توانایی های وی محدود به بازیگری نیست و می تواند در کارگردانی عملکرد خوبی داشته باشد.

یکی از نکات جالب در مورد این سریال ، موسیقی عنوانی بود که توسط مجید اشخابی خوانده شد و توجه زیادی را به خود جلب کرد. آتیلا پوزیانی ، آتنا فاگیه نصیری ، فرامارز صدیقی و … بازیگران این سریال بودند. این سریال داستان یک مرد جنایتکار را روایت می کند که شخص دیگری را برای فرار از مشکلات می برد ، اما در جریان این تغییر ، زندگی وی دگرگون می شود. یکی از دلایل موفقیت این سریال ترکیبی از طنز و داستان جذاب بود که به خوبی از مخاطبان استقبال کرد.

“مجلس نمایندگان” سری دیگری از کانال سه بود که به مناسبت ماه رمضان در سال 6 از تلویزیون پخش شد. این سریال ، کارگردانی و نوشته شده توسط رضا عطران ، یکی از محبوب ترین سریال های تلویزیونی است. یکی از دلایل موفقیت این سریال ، سبک گفتگوی حمید لولای بود که حتی امروز ، پس از سالها ، هنوز هم به صورت آنلاین پخش می شود و مورد توجه مخاطبان است.

رضا آتران ، حسن فتی ، محمد حسین لطفی ، آلیزا افخامی و ... در هادی سریال های تلویزیونی/ خاطراتی که در ادامه می آیند

تصویر سریال “خانه به دوش”

حمید لولای ، مریم امیر جاللی ، علی سادگی و رضا عطران بازیگران این سریال بودند و داستان زندگی یک مرد ساده را نشان می دهد که برای تأمین امنیت خانواده خود وارد ماجراهای عجیب و غریب می شود.

“او یک فرشته بود” به کارگردانی Alireza Afkhami و توسط Alireza Kazemipour ، محصولی از سال 2 که در ماه رمضان پخش شد ، نوشته شده است. این سریال ژانر ماوراء طبیعی توانست سبک جدیدی را به تلویزیون وارد کند و بعد از آن تأثیر قابل توجهی در آثار داشته باشد. در حقیقت ، حضور جن در قالب انسانی برای اولین بار در تلویزیون اتفاق افتاد. حسن جاواحی ، بهاره افشاری ، مریم کاویانی و … بازیگران این سریال بودند.

“صاحبان” موضوعی عرفانی بود که توسط محمد حسین لطیف در سال 6 ساخته شد و در یک شبکه Sima پخش شد.

یکی از مواردی که در این سریال مورد ستایش و تحسین قرار گرفت ، استفاده از داستان پیامبر یوسف به روشی مدرن و مدرن بود.

این بازیگران شامل حسین مهژوب ، تیرانداز سیما ، باران کوساری ، پووریا پوورسورک بودند. داستان در مورد یک مرد نابینا است که ایمان آن راه زندگی بسیاری از مردم را تغییر می دهد.

درست است که این سریال مورد علاقه سریال های طنز که در همان سال پخش شد ، مورد علاقه قرار نگرفت ، اما این یکی از موفق ترین سریال ماه رمضان در تاریخ IRIB است.

“میوه ممنوعه” سریالی است که به کارگردانی حسن فتی ، یک سال ، پخش شده در کانال دوگانه است. افتتاح حسین فتاتی به تلویزیون در آن زمان بحث برانگیز بود.

این سریال با بازی علی نصیریان ، هانیه تاواسولی ، امیر جعفری ، خیر راوی زندگی یک مرد ثروتمند و مذهبی که درگیر عشق ممنوعه است و زندگی او دگرگون می شود.

موضوع عشق متوسط ​​و خیانت به یک شخصیت مذهبی یکی از موسیقی متن فیلم های جدید در آن زمان بود که توجه زیادی را به خود جلب کرد.

رضا آتران ، حسن فتی ، محمد حسین لطفی ، آلیزا افخامی و ... در هادی سریال های تلویزیونی/ خاطراتی که در ادامه می آیندرضا آتران ، حسن فتی ، محمد حسین لطفی ، آلیزا افخامی و ... در هادی سریال های تلویزیونی/ خاطراتی که در ادامه می آیند

تصویر سری “میوه ممنوع”

“بازار” آخرین سریال ماه رمضان عطار بود که هنوز هم سبک طنز و خانواده ای داشت. این سریال یکی از آثار آتران بود که به دلیل شوخی های صریح خود انتقاد کرد.

رضا آتران ، حمید لولای ، مرجانه گلچین ، علی سادگی بازیگران این سریال بودند و داستان در مورد خانواده ای است که پس از مرگ پدرشان دچار اختلافات مالی و خانوادگی شده اند. این سریال همچنین در کانال سه پخش شد.

این سریال “کاما” یکی دیگر از محصولات بسیار موفق برای ماه رضا بود که در سال 6 در شبکه بک پخش شد. این سریال به کارگردانی سیروس مقصدام و نوشته شده توسط آلیزا افخمی ، یکی دیگر از کارهای فوق طبیعی ماه رمضان بود ، در مورد خوب و بد.

در آن زمان ، شخصیت “Iblis” در این سریال بسیار مورد بحث قرار گرفت. امین طارک ، حامد کاملی ، شبنم گلیخانی و لایا زنگان بازیگران بودند.

داستان در مورد جراحی است که پس از تصادف وارد دنیای عجیبی می شود و با نیروهای شیطانی روبرو می شود.

این سریال “مصدومیت” توسط محمد مهدی آسگرپور کارگردانی شده و توسط سعید نماتوله تألیف شده است. این سریال درام در کانال سه با اختلافات خانوادگی و نسلی پخش شد.

این بازیگران شامل امین طارک ، مهدی هاشمی ، پانته بحرام و حسن پوشیرازی بودند.

دهه: تغییر در سریال های رمضان

در دهه نود ، سریال “پنج کیلومتر تا بهشت” ، به کارگردانی Alireza Afkhami ، یکی از سریال های موفق پخش شده در شبکه سه کانال بود. این سریال همچنین رویکرد جدیدی به ارواح داشت و یکی از معدود سریال هایی بود که مفاهیم مرگ و زندگی متعاقب آن را مستقیماً نشان می داد. داریوش فرنگ ، پاریناز ایزادیار و مهدی سالوکی بازیگران بودند. البته به دلیل نقاط ضعف باورپذیری داستان ، انتقاد صورت گرفت.

در ماه رمضان ، سریال “خداحافظی کودک” ، یک سریال اجتماعی با تمرکز بر مسائل مربوط به پذیرش ، در کانال سه پخش شد. استفاده از مضامین عاطفی و خانوادگی این سریال را بسیار محبوب کرد. مهراوا شریفینیا ، شاهرام هاگیگات دوست ، بهنوش بختیاری و … بازیگران این سریال بودند که به کارگردانی مانوچر هادی کارگردانی شدند.

وضعیت سریال های ماه رمضان در سالهای اخیر

این سریال ها مضامین و ژانرهای مختلفی بودند که در دهه هشتاد و نود بسیار محبوب بودند. هنگامی که تلویزیون هنوز هم می تواند طیف گسترده ای از بینندگان را در تلویزیون جلب کند و آنها را در ساعات بعد از افطار به یاد بیاورد.

با این حال ، در چند سال گذشته هیچ خبری از ساخت سریال های مناسب رسانه ملی وجود ندارد. سریال های عناوین آنها تا دیالوگ های آنها هنوز در ذهن مردم است.

مشکل تلویزیون این است که دیگر حتی برنامه ریزی قبلی توسط شبکه های مختلف برای موارد خاص وجود ندارد. در حالی که ده ها سال پیش ، ما دیدیم که حتی ژانر و سبک پخش سریال شبکه ای که پخش می شود ، و مخاطب مشتاقانه در یک زمان معین نشسته بود ، تفاوت بین ژانر و بازیگران و انواع دیگر آثار واقعاً در سری مناسب بوده است و این باعث شده است که یک تنبلی ویژه ای داشته باشد.

در ماه رمضان امسال ، تاکنون فقط دو سریال برای ماه رمضان روی آنتن بوده و بقیه برای نوروز پخش می شوند.

یکی از این سریال ها “ذهن زیبا” است که در شبکه یک پخش می شود. کارگردان این سریال محمد رضا Khenewan است و این سریال به زندگی پروفسور حسین بهاروند ، دانشمند در زمینه سلولهای بنیادی می پردازد. امیر علی دانائی ، ساناز سعدی و سیروس سلیمانی در میان بازیگران هستند.

رضا آتران ، حسن فتی ، محمد حسین لطفی ، آلیزا افخامی و ... در هادی سریال های تلویزیونی/ خاطراتی که در ادامه می آیندرضا آتران ، حسن فتی ، محمد حسین لطفی ، آلیزا افخامی و ... در هادی سریال های تلویزیونی/ خاطراتی که در ادامه می آیند

عکس از سریال “ذهن زیبا”

سریال “Balm” نیز در کانال دو پخش می شود. این سریال توسط محمد رضا آهنگ تولید شده و به زندگی چندین دانشمند و خانواده های آنها در شهر پااردیان قوم می پردازد. این بازیگران شامل نادر سلیمانی ، ادبیات نسیم و سپند امیر سلیمانی هستند.

این ضعف شدید در این سریال یک چیز نگران کننده است که تلویزیون ملی را به ستوه آورده است. باید دید که آیا برنامه ریزان فکری برای بازگشت مخاطبان خود ، حداقل در مهمترین بخش رسانه های ملی ، هستند یا اینکه آیا روند نزولی آن پایین می رود؟