به گزارش پایگاه خبری فناوری بازیگرها (bazigarha.com):
امروزه هوش مصنوعی تقریباً در هر زمینه ای راه خود را باز کرده است و شرکت های بزرگ فناوری برای استفاده از آن در محصولات خود با یکدیگر رقابت می کنند. اما دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی کشورمان اعلام کرد برنامه ای در زمینه هوش مصنوعی. و از آن استفاده نمی کند
تیرماه امسال بود. سازمان ملی هوش مصنوعی چند هفته پیش افتتاح شد، خبری در مورد تأسیس آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی ایران در دانشگاه تهران منتشر شد. اما ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی امروز در نشست سالانه فعالان هوش مصنوعی اعلام کرد که جزو معدود کشورهایی هستیم که در حوزه هوش مصنوعی برنامه ای نداریم.
به گزارش تجارت نیوز، وی در پاسخ به این سوال که بر اساس مواد سند ملی هوش مصنوعی چگونه می توان در سایه توسعه سریع هوش مصنوعی به آن دست یافت، گفت: دستیابی به این مشکل امکان پذیر است. با صرف هزینه می تواند مشکل باشد. با توجه به میزان بودجه ما برای پردازش و استقرار آن در یک مرکز تعیین شد.
وی ادامه داد: من از این قضیه انتقاد کردم، مشهود است که در سند هوش مصنوعی یک نگاه کلی وجود داشته است، ضمن اینکه تاکید می کنم باید زیرساخت های پردازشی در کشور ایجاد شود.
وی در ادامه به فعالیت سایر کشورها در زمینه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: عربستان سعودی در یکی از دانشگاه های خود مرکز پردازشی با 65 میلیون دلار نصب کرد که البته در هیچ سندی آن را لحاظ نکرده بود، اما این اقدام بخشی از کار مستمر آن دانشگاه بوده است، اگرچه خودمان را گول می زنیم و تصور می کنیم با این سند می توان رویکردها و راهکارهایی را در حوزه هوش مصنوعی تعیین کرد، اما اینها ابزار ایجاد سند هستند، نه خود سند.
دولت باید در حوزه هوش مصنوعی برنامه داشته باشد
وقتی از دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی درباره مفهوم لایههای عمیق که مقام معظم رهبری در جمله «فناوری هوش مصنوعی لایههای عمیقی دارد که باید بر آن تسلط پیدا کرد» سؤال شد، وی توضیح داد: برداشت من از لایهها. عمیق است که به عنوان مثال در مدل های زبانی که LLM یا مدل زبان بزرگ که یکی از زیرساخت های آینده برای توسعه هوش مصنوعی در حوزه هایی مانند شبکه های اجتماعی و بهره برداری از پایگاه های اطلاعاتی بزرگ است توسط شرکت های آمریکایی ارائه می شود. و آنچه در حال حاضر است تکامل و توسعه توسط تمام بشریت، تکامل و توسعه این مدل های از پیش تعیین شده است که در حال یادگیری و توسعه ماشین هستند.
وی افزود:
به نظر من منظور حضرت آقا مدل های LLM در نواحی لایه عمقی بود که لایه زیرین زیرساخت های هوش مصنوعی و اطلاعاتی به حساب می آیند، زیرا در این مدل ها تعصب می تواند وجود داشته باشد. زیرا ترکیب یادگیری و مدل ها می تواند سوگیری ایجاد کند و نتایج دلخواه از پیش تعیین شده ایجاد کند. طبیعی است که برای کشورهایی مانند ما که فرهنگ متفاوتی با غربی ها دارند، توجه به این موضوع نیز حیاتی است.
فیروزآبادی تعداد و تنوع اسناد ارائه شده در حوزه هوش مصنوعی توسط وزارت ارتباطات، معاونت علوم و سازمان هوش مصنوعی را برشمرد و گفت: در حال بررسی تعداد زیادی اسناد در این زمینه هستیم فکر کنید شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در حوزه آموزش باشد و اداره فرهنگ سند را تدوین کرد و اسناد سایر ادارات به نهادهای دیگر تحویل داده شد.
وی همچنین تصریح کرد: دولت باید در زمینه هوش مصنوعی برنامه داشته باشد، هیچ دولتی در دنیا وجود ندارد که برای هوش مصنوعی برنامه نداشته باشد و ما جزو معدود کشورهایی هستیم که دولت در آن برنامه ندارد. در این زمینه حتی در برنامه هفتم نیز توجه ویژه ای به این حوزه شده است.
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در پایان در پاسخ به این سوال که برنامه دولت در حوزه هوش مصنوعی از کجا باید شروع شود، گفت: این برنامه باید حوزه های مختلف را پوشش دهد و به صورت جداگانه برای حوزه های صنعتی، دانشگاهی، دانشگاهی و دانشگاهی تهیه شود. فناوری اجرایی و آنچه لازم به ذکر است که بازیگر اصلی در این زمینه دولت است و دولت باید پروژه بزرگی را در حوزه هوش مصنوعی مشخص کند تا راهنمای همه بخشهای مختلف برای فعالیت در این حوزه باشد.
بیشتر بخوانید:
- هوش مصنوعی می تواند بیماری شما را با نگاه کردن به زبان شما تشخیص دهد
- بهترین ابزار هوش مصنوعی برای ترجمه; معرفی 7 ابزار کاربردی.
- کاربردهای هوش مصنوعی که آینده را هیجان انگیز می کند. ترسناک یا کاربردی؟
مقاله دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی: برنامه ای در حوزه هوش مصنوعی نداریم اولین بار در سایت بازیگرها – زندگی با فناوری نوشته شد. – بازیگرها – زندگی با تکنولوژی – – https://bazigarha.com/
ارسال نقد و بررسی