با دیدن سماور یاد چه چیزی می افتید؟ سماور یکی از آن چیزهایی است که برای بسیاری از ما خاطرات نوستالژیک دوران کودکی را در خانه مادربزرگ و پدربزرگ تداعی می کند. گوشه ای از خانه همیشه سماوری بود که مادربزرگ با آن آب جوش را روی فنجان های چای می ریخت. اگر هنوز طعم آن دمنوش ها را روی زبان خود حس می کنید و میل به یک دمنوش سماور دارید، سماورهای برقی امروزی جایگزین مناسبی برای مدل های قدیمی هستند که ایمنی بیشتر و عملکرد بیشتری دارند. اگر به فکر خرید سماور برقی افتاده اید، قصد داریم راهنمای خرید سماور برقیاجازه دهید شما را با این محصول و بهترین مدل های آن آشنا کنیم.
تاریخچه سماور
برخلاف تصور خیلی ها، سماور یک محصول ایرانی نیست، در واقع از کشور روسیه می آید و یکی از نمادهای این کشور محسوب می شود.
سماور یا سماور در زبان روسی به معنای «خود جوش» است و برای جوشاندن آب استفاده می شود. این دستگاه در سال 1778 اختراع شد و کارخانه تولید آن توسط نظر لیسیسین در همان سال تاسیس شد. البته همانطور که مشخص است سماور در انحصار روسیه باقی نماند و فرهنگ استفاده از آن به اقصی نقاط آسیا و اروپای شرقی نیز صادر شد. زمان ورود سماور به ایران حدود دو قرن پیش تخمین زده می شود. پس از آن بود که روابط سیاسی و اجتماعی بین دو کشور شکل گرفت.
شهرستان بروجرد در ایران مرکز اصلی تولید سماور در ایران بوده و هنوز هم می توان سماورهای سنتی دست ساز را از آنجا تهیه کرد. سماورهای بروجردی از نقره آلمانی به سبک ورشو ساخته می شوند و در ساخت آنها از عناصر هنر باستانی ایران استفاده شده تا سماور ایرانی تا حدودی با سماور روسی متفاوت باشد.
ایران، ترکیه و هند از جمله کشورهایی هستند که هنوز از سماور برای جوشاندن آب چای و سایر نوشیدنی های گرم استفاده می کنند. سماورهای باستانی با زغال سنگ یا گاز کار می کردند، اما امروزه فقط می توانید مدل های گاز و زغال سنگ را در فروشگاه ها و موزه های عتیقه فروشی پیدا کنید. سماورهای جدید، مانند بسیاری از لوازم خانگی مدرن، در انواع برقی تولید می شوند که کار را آسان تر، سرعت بالاتری دارند و ایمن تر هستند.
انواع سماور
- سماور برقی: جدیدترین نوع سماور، سماور برقی است که نسبت به مدل های قبلی خطرات کمتر و ایمنی بیشتری دارد. به علاوه زمان جوش آب در این سماورها نسبت به انواع قبلی بسیار کمتر است.
- سماور بنزینی: سماور گازی رایج ترین نوع سماور است. این سماورها جایگزین سماورهای روغنی شدند و هنوز هم در بسیاری از خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
- سماور روغنی: سماورهای نفتی بعد از سماورهای زغال سنگ می آمدند و وقتی مخزنشان پر از روغن می شد، آب را کم کم می جوشاندند. این سماورها در صورت واژگونی و استفاده در کافه ها خطرناک بودند.
- سماور زغالی: اولین مدل سماوری که وارد ایران شد سماور زغالی بود. این سماورها چای بسیار خوش طعمی تهیه می کردند و در انواع طلایی و مسی درست می شدند. امروزه می توانید این سماورها را در موزه ها و عتیقه فروشی ها پیدا کنید.
سماور برقی چگونه کار می کند؟
در گذشته سماورها با نفت، زغال سنگ یا گاز کار می کردند، اما در طول سال ها و با برقی شدن تمام لوازم خانگی، سماورهای برقی جایگزین سماورهای نفتی و زغال سنگ شدند.
المنتی در سماور برقی تعبیه شده است که حرارت لازم برای جوشاندن آب را تامین می کند. بعد از داغ شدن آب باید آن را با چای خشک داخل قوری بریزید و روی سماور قرار دهید تا بخار به دم کشیدن چای کمک کند.
تفاوت سماور و کتری برقی.
هم سماور برقی و هم کتری برقی آب جوش لازم برای تهیه چای، آبجو یا قهوه را آماده می کنند. البته این دو دستگاه تفاوت هایی دارند که باید در راهنمای خرید سماور برقی به آن ها بپردازیم تا بهتر بتوانید محصول مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
اولین تفاوت این دو دستگاه در مصرف برق آنهاست. پس از تهیه آب جوش، کتری برقی خاموش می شود و برق مصرفی آن قطع می شود. اما از طرفی سماورهای برقی باید دائماً به برق وصل شوند تا آب جوش بماند.
سماورهای برقی با قیمت بالاتری تولید و به فروش می رسند اما کتری برقی را می توان با قیمت مناسب و پایین تری پیدا کرد.
سماور آب را در مدت زمان بیشتری می جوشاند و چای را با آرامش بیشتری دم می کند، اما کتری برقی آب را در 2 تا 3 دقیقه می جوشاند و زمان دم کردن چای روی آن تاثیری ندارد. دم کردن طولانی مدت تاثیر مثبت و خوبی بر طعم چای دارد.
سماورها دسته عایق ندارند و هنگام گرم شدن باید به کمک دسته آن ها را جابجا کنید اما کتری های برقی دسته های عایق دارند و هنگام استفاده شما را آزار نمی دهند.
3 نکته مهم هنگام خرید سماور
اکنون که با انواع سماور و نحوه عملکرد آن آشنا شدید احتمالا به فکر خرید آن هستید. قبل از اینکه چند مدل سماور خوب را به شما معرفی کنیم به نکاتی اشاره می کنیم که قبل از خرید باید در نظر داشته باشید و بر اساس آنها انتخاب کنید.
- نوع سماور: اگرچه کار با سماورهای برقی ایمن تر و راحت تر است، اما بسیاری از افراد ترجیح می دهند از سماورهای گازی استفاده کنند. پس قبل از خرید مشخص کنید که چه نوع سماوری را می خواهید بخرید.
- قیمت: قطعا برای این کار بودجه خاصی در نظر گرفته اید. تا زمانی که تعیین نکنید چقدر می خواهید خرج کنید، نمی توانید به خرید بروید. سماورها در برندها و رنج قیمت های مختلف در بازار موجود می باشند. یکی از عواملی که در قیمت تاثیرگذار است جنس بدنه و قطعات و ظرفیت سماور است.
- اندازه و ظرفیت: مورد دیگر این است که در نظر بگیرید که قرار است با این سماور به چند نفر خدمات بدهید. اگر افراد زیادی از این سماور استفاده نمی کنند، یک سماور کوچک کافی است.
بهترین مدل های سماور برقی.
اگر قصد خرید سماور برقی را دارید در این راهنمای خرید سماور برقی بهترین مدل ها را ارائه می دهیم تا با مقایسه آنها گزینه مناسبی را انتخاب کنید.
سماور برقی طلایی مدل حوریا ظرفیت 6 لیتر
سماور برقی طلا مدل حوریا با ظرفیت 6 لیتر یکی از گزینه های مناسب برای مصارف خانگی و حتی محیط های اداری و سفره خانه ای می باشد. مدل حوریا با بدنه صیقلی و براق علاوه بر ظاهر جذاب، از نظر استحکام و دوام نیز قابل اعتماد است. این سماور برقی مجهز به سیستم خاموش کننده خودکار در صورت تمام شدن آب است که از آسیب دیدن دستگاه و مصرف بی مورد انرژی جلوگیری می کند.
خرید سماور برقی طلایی مدل حوریا با ظرفیت 6 لیتر
سماور برقی داتیس DS-150
سماور داتیس از ترکیبی از پلاستیک درجه یک، مقاوم در برابر حرارت و فولاد ضد زنگ ساخته شده است، وزن آن کمی بیش از 2 کیلوگرم است و با توان 1700 وات کار می کند. ظرفیت سماور 3.3 لیتر و قوری 1.2 لیتر گنجایش دارد. داخل قوری یک فیلتر فولادی ضد زنگ تعبیه شده است که چای خشک را حفظ کرده و از پخش شدن آن به داخل چای جلوگیری می کند.
خرید سماور برقی داتیس DS-150
سماور برقی طلایی مدل حوریا 238 ظرفیت 10 لیتر
سماور برقی طلای هوریا 238 با ظرفیت 10 لیتر یکی از محصولات برجسته در رده سماورهای بزرگ و قدرتمند می باشد. این مدل برای استفاده در رویدادها، محل های کار، رستوران ها و حتی خانه هایی با هجوم مردم طراحی شده است.
از ویژگی های اصلی این سماور برقی می توان به طراحی جذاب با دریچه ای با کاربری آسان برای جلوگیری از چکه، ظرفیت بالا، سیستم ایمنی پیشرفته و قیمت مناسب اشاره کرد.
خرید سماور برقی طلایی مدل حوریا 238 ظرفیت 10 لیتری
خلاصه
برای دوستداران چای و قهوه، دسترسی مداوم به آب جوش بسیار مهم و حیاتی است. سماور برقی این اطمینان را می دهد که آب جوش همیشه آماده است و می توانید هر زمان که بخواهید نوشیدنی خود را بنوشید. در مقاله راهنمای خرید سماور برقی هر آنچه باید در مورد این دستگاه و عملکرد آن بدانید را بررسی می کنیم. اگر سوالی در مورد این دستگاه دارید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
سماور برقی بهتر است یا کتری برقی؟ سماور برقی برق بیشتری مصرف می کند زیرا باید همیشه روشن باشد، اما کتری برقی پس از جوشیدن آب خاموش می شود. البته چای دم شده با سماور طعم بهتری دارد.
بررسی گوشی سامسونگ S24 Ultra با تست بازی و کیفیت دوربین
بررسی Samsung Galaxy S24 Ultra
ارسال نقد و بررسی