عکس/ بازیگر پیشکسوت در نمایی احساسی از سریال تلویزیونی قبل از انقلاب! – بازیگرها

عکس/ بازیگر پیشکسوت در نمایی احساسی از سریال تلویزیونی قبل از انقلاب! – بازیگرها

سریال «شهر من شیراز» اولین کار تلویزیونی شادروان امین تارخ محسوب می‌شود.

به گزارش بازیگرها، در سال ۱۳۵۵ تلویزیون ملی ایران پخش مجموعه‌ای را آ‎‎غاز کرد که نقش اول آن را یک بازیگر تازه کار تئاتر به نام امین تارخ بازی می‌کرد.

اقتباسی از رمان بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم اثر نادر ابراهیمی به کارگردانی شاهرخ ذوالریاستین.

عکسی تماشا کنید از این مجموعه عاشقانه که امین تارخ و شهین رضایی بازیگران اصلی در آن دیده می‌شوند.

شروعی طوفانی امین تارخ با نقشی منفی

امین تارخ در سال ۱۳۶۱ و با نقش‌آفرینی در فیلم مرگ یزدگرد ساخته بهرام بیضایی، بازیگری در سینما را تجربه کرد. فیلمی که توقیف شد و هیچ گاه رنگ پرده نقره‌ای را ندید.

پس از آن او در سال ۱۳۶۵ در فیلم چمدان ساخته زنده یاد جلال مقدم بازی کرد اما این فیلم با ۵ سال تأخیر در سال ۱۳۷۰ اکران شد. امین تارخ در این میان شش فیلم بر پرده سینماها داشت که ۳ تای آن در سال ۱۳۶۷ اکران شدند.

اولین فیلم سینمایی که با هنرنمایی امین تارخ به روی پرده سینماهای ایران رفت، پرنده کوچک خوشبختی ساخته پوران درخشنده بود.

پرنده کوچک خوشبختی که در بخش مسابقه ششمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۶۶) حضور داشت، در ۶ بخش نامزد دریافت جایزه بود که در نهایت جایزه ویژه هیأت داوران به عطیه معصومی بازیگر ناشنوای فیلم تعلق گرفت.

فیلم پوران درخشنده که بازیگرانی چون هما روستا، جمیله شیخی، آزیتا لاچینی، شهلا ریاحی، فتحعلی اویسی و … در آن ایفای نقش کرده بودند، در تاریخ ۱۵ تیر سال ۱۳۶۷ اکران عمومی شد و توانست بیش از ۲ میلیون و ۱۶۵ هزار تماشاگر را روانه سالن‌های سینما کند و رتبه دوم جدول پربیننده‌ترین آثار سال را به دست آورد.

در آن سال فیلم جنگی کانی مانگا ساخته سیف‌الله داد با جذب بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مخاطب عنوان پرتماشاگرترین فیلم سال را از آن خود کرده بود.

۲۳ شهریور ماه دومین فیلم امین تارخ با نام پاییزان ساخته رسول صدرعاملی و نقش‌آفرینی کتایون ریاحی و داریوش ارجمند روانه پرده سینماها شد و در نهایت استقبال قابل قبول مخاطبان را در پی داشت.

حدود یک میلیون و ۲۹۰ هزار تماشاگر از فیلم دیدن کردند و جایگاه هفتم جدول پرمخاطب‌ترین‌های سال به فیلم رسول صدرعاملی رسید. کسی که در سال ۱۳۶۴ فیلم پرتماشاگر گل‌های داودی را روی پرده سینماها داشت.

دیگر فیلم ها

سومین فیلم با هنرنمایی امین تارخ که در سال ۱۳۶۷ اکران شد، نسخه سینمایی سریال بوعلی سینا به کارگردانی زنده یاد کیهان رهگذار و بازی فیروز بهجت محمدی، محمد ابهری، اسماعیل محرابی، سعید اویسی، چنگیز وثوقی و سرور نجات الهی بود که استقبال سرد مخاطبان را به دنبال داشت.

بوعلی سینا در تاریخ ۹ آذر به نمایش درآمد و کمتر از ۲۰۰ هزار تماشاگر به دیدن فیلم رفتند و رده ۸۳ جدول پربیننده‌ترین‌های سال به فیلم کیهان رهگذار رسید.

مسعود کیمیایی که خط قرمز را در محاق توقیف داشت و برخورد سرد نویسندگان و منتقدان و داوران جشنواره فیلم فجر با نسخه سانسور شده تیغ و ابریشم را از سر گذرانده بود، در سال ۱۳۶۷ دست به کار ساخت سرب شد.

او در گفت و گو با ماهنامه فیلم گفته بود: در سرب به شدت خودم هستم. سرب با حضور بیشمار بازیگران چهره و مطرح آن سال‌ها ساخته شد.

یکی از همین بازیگران مطرح، امین تارخ بود. هادی اسلامی، جمشید مشایخی، فریماه فرجامی، فتحعلی اویسی، جلال مقدم، غلامحسین لطفی، نرسی گرگیا، پروین سلیمانی، میرمحمد تجدد و … دیگر چهره‌های مطرح فیلم «سرب» بودند.

فیلم کیمیایی در هفتمین جشنواره فیلم فجر در بخش مسابقه حاضر بود و سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری (محمود کلاری) و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن (فریماه فرجامی) را به دست آورد و در بخش‌های بهترین بازیگر نقش اول مرد (هادی اسلامی)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (فتحعلی اویسی) و بهترین طراحی صحنه و لباس (ایرج رامین‌فر) نامزد دریافت جایزه بود.

سرب در تاریخ ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۸ در سینماهای ایران به روی پرده رفت و موفق شد بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار تماشاگر را جذب کند و رتبه دوازدهم جدول پرتماشاگرترین فیلم‌های سال را به دست آورد.

منبع: اطلاعات

نوشته عکس/ بازیگر پیشکسوت در نمایی احساسی از سریال تلویزیونی قبل از انقلاب! اولین بار در بازیگرها. پدیدار شد.