حدود ده سال است که محققان غمگین ترین و شادترین کشورهای جهان را در قالب فهرستی توسط محققان ارائه می کنند. این فهرست اولین بار در سال 2012 منتشر شد. شاید آنچه توجه ما ایرانیان را به خود جلب کند این است که نام ایران و ملتش در میان غمگین ترین مردم جهان قرار دارد. آیا برای شما سوال است که در سال 2023 کدام کشور افسرده ترین کشور جهان خواهد بود؟
این مقاله را تا انتها دنبال کنید. شاید فکر کنید ایران یکی از افسرده ترین کشورهای جهان است. البته نام کشورمان نمی تواند در بالای لیست شادترین کشورهای جهان قرار بگیرد. با این حال بدانید هیچ کشوری کمتر از ایران افسرده نیست. در مقاله بعدی اندلرن در مورد این لیست و شاخص های رتبه بندی کشور های شاد و غمگین صحبت خواهیم کرد.
چگونه غمگین ترین کشورهای جهان را انتخاب کنیم؟
تهیه فهرستی از غمگین ترین کشورهای جهان در سال 2023 کار ساده ای نیست. البته این قانون در مورد لیست کشورهای شاد نیز صدق می کند. برای تهیه چنین فهرستی، محققان بسیاری از مؤلفه ها را بررسی می کنند. به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درآمد سرانه
- تولید ناخالص ملی
- میزان آزادی افراد برای انتخاب سبک زندگی.
- میزان حمایت اجتماعی
- میزان سخاوتی که مردم نسبت به یکدیگر دارند.
حال با توجه به مولفه های قبلی باید گفت که پیش از این رهبر فهرست غمگین ترین کشورهای جهان مشخص شده است. در میان کشورهایی که بیشترین میزان افسردگی را دارند، افغانستان پیشتاز است. اما علاوه بر ایران همسایه از کشورهای دیگر نیز نام برده می شود. در ادامه در مورد لیست غمگین ترین کشورهای جهان صحبت خواهیم کرد.
فهرست غمگین ترین کشورهای جهان.
به یاد داشته باشید که برای کشور همزبان ما و همسایه شرقی ما ممکن نیست. یعنی افغانستان را به تنهایی غمگین ترین کشور دنیا می دانست. نکته مثبتی که در این باره می توان گفت این است که نام کشورمان در این لیست دیده نمی شود. رده بندی غمگین ترین کشورهای جهان را می توان از لیست زیر توضیح داد:
- 1 – افغانستان
- 2- سودان جنوبی
- 3- زیمبابوه
- 4 – روانا
- 5- جمهوری آفریقای مرکزی
- 6- تانزانیا
- 7- سوریه
- 8 – بوتسوانا
- 9 – یمن
- 10 – مالاوی
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که رتبه ایران در فهرست غمگین ترین کشورهای جهان کجاست. به این موضوع بیشتر اشاره خواهیم کرد.
رتبه ایران در میان کشورهای غمگین جهان
شاید فکر کنید ایران در بین 166 کشور در رتبه بسیار پایینی قرار دارد. ایران در رده بندی غمگین ترین کشورهای جهان در رتبه 107 قرار دارد. متاسفانه دلایل متعددی باعث شده کشور ما این رتبه پایین را کسب کند. برای مثال می توان به مواردی مانند ناامیدی و مشکلات مالی اشاره کرد. عدم هدف و بی انگیزگی نیز بر این طبقه بندی نه چندان خوب تأثیر می گذارد. باید بدانید که طیف وسیعی از مردم درگیر مسائل معیشتی هستند. اتفاقا مشکلات معیشتی مادر بسیاری از مشکلات دیگر است. البته بین قضاوت هایی که داریم همیشه باید درصدهای خطا را در نظر بگیریم. شاید با وجود سختی های زندگی در ایران بتوانیم زندگی شادی را برای خود بسازیم.
بیشتر بخوانید: بهترین کشور برای مهاجرت کاری
مفهوم جغرافیای جهانی
برخی از شما ممکن است ارتباط بین جغرافیا و رضایت مردم را نبینید. به هر حال، بین این دو عامل ارتباط غیرقابل انکاری وجود دارد. مثلاً اگر میزان تنهایی و ناامنی در کشوری کمتر باشد، بدیهی است که میزان رضایت در آن کشور افزایش می یابد. در مورد کشورهای غمگین جهان، می توان بین غم و اندوه این کشورها و جغرافیای آنها ارتباط برقرار کرد. در این کشورها مواردی مانند تنهایی و ناامنی مردم را از زندگی خود ناراضی می کند. در حالی که مردم کشورهای اروپایی به دلیل ثبات و امنیت اقتصادی از زندگی راضی هستند، وضعیت در خاورمیانه تا حدودی متفاوت است. مردم این منطقه سرشار از یأس و ناامیدی هستند.
شادترین کشورهای جهان کدامند؟
تا به حال توضیحات کاملی در مورد لیست کشورهای غمگین دنیا به شما داده ایم. اما چندین سال است که گزارش مشابهی در مورد شادترین کشورهای جهان منتشر شده است. در این قسمت قصد داریم در مورد گزارش رضایت جهانی و شادترین کشور جهان صحبت کنیم. اگر به شما بگوییم که فنلاند به عنوان شادترین کشور جهان شناخته می شود، احتمالاً برخی از شما این واقعیت را خواهید پذیرفت. این کشور به دلیل داشتن سیستم آموزشی عالی برای مدت طولانی محبوب بوده است.
فنلاند از سال 2018 به عنوان رهبر فهرست شادترین کشورهای جهان شناخته شده است. این عنوان برای ششمین بار در سال 2023 به این کشور رسید، علاوه بر سیستم آموزشی، امنیت در این کشور نیز بسیار بالاست. برای طبقه بندی شادترین کشور جهان، از ساکنان هر کشور در مورد میزان رضایت آنها سوال می شود. حال به کمک این گزارش عوامل شادی به خوبی سنجیده و بیان شده است.
لیست شادترین کشورهای جهان.
بر اساس آخرین آمار جهانی، شادترین کشورهای جهان در زیر فهرست شده اند:
- فنلاند
- دانمارک
- ایسلند
- اسرائيل
- هلند
- سوئد
- نروژ
- سوئیس
- لوکزامبورگ
- نیوزلند
- اتریش
- استرالیا
- کانادا
- ایران
- ایالات متحده آمریکا
- آلمان
- جمهوری چک
- انگلستان
- لیتوانی
بیشتر بخوانید: قوانین عجیب ژاپن
کمی سازی شاخص رضایت جهانی
پس از توضیح در مورد سه صندوقدار افسرده جهان در سال 2023 و همچنین در مورد شادترین آنها، بد نیست از شاخص رضایت جهانی برای شما بگوییم.
مفهوم شاخص رضایت جهانی.
یکی از سازمان های قابل اعتمادی که در رتبه بندی کشورها بر اساس میزان شادی آنها نقش دارد، سازمان ملل است. این سازمان بین المللی تلاش می کند کشورها را بر اساس میزان شادی آنها اندازه گیری کند. این رتبه بندی تلاش می کند تا مشخص کند شهروندان یک کشور در هنگام زندگی در یک کشور چقدر احساس رضایت دارند. در این راستا نباید نقش حلقه راه حل های توسعه پایدار را نادیده گرفت. این حلقه سعی در استخدام افرادی مانند کارشناسان اقتصادی، متخصص مغز و اعصاب و آمار دارد. اکنون این کارشناسان با ابزارها و معیارهای مختلف سعی در کنترل شهروندان یک کشور دارند. حال به این ترتیب می توانیم به گزارشی جامع از میزان رضایت شهروندان از زندگی خود برسیم.
حلقه توسعه پایدار سعی می کند تمام اطلاعات و داده های لازم را از نمونه های جمعیتی به دست آورد. این کار با کمک آزمایش هایی انجام می شود که کیفیت زندگی افراد را تجزیه و تحلیل می کند. با کمک این تست ها و اطلاعات به دست آمده از آنها می توان فهمید که فرد در چه شرایطی زندگی می کند. این تست ها و نظرسنجی ها سوالاتی دارند که اصلا مبهم نیستند. علاوه بر این، هزاران شهروند از هر کشور باید در این نظرسنجی شرکت کنند.
نظرسنجی گالوپ
یکی از نظرسنجی هایی که برای شناسایی میزان رضایت افراد استفاده می شود، آزمون گالوپ است. این آزمون سوالات مختلفی دارد. به عنوان مثال، یکی از سوالات پرطرفدار در این نظرسنجی موارد زیر است:
“تصور کنید که روی یک نردبان با ده پله ایستاده اید. این نردبان 10 پله دارد و این پله ها از 0 تا 10 مشخص شده اند. اگر بالای نردبان یک زندگی ایده آل و واقعی باشد و بدترین حالت زندگی در آخرین حالت باشد. پله از نردبان، فکر می کنید روی کدام پله ایستاده اید؟
البته وقتی می گوییم این آمارها از داده های فردی استفاده می کنند، به این معنا نیست که این آمارها علمی نیستند. در تحلیل این آمار جنبه هایی مانند شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار می گیرد. عوامل دیگری که در این آمار در نظر گرفته شده اند عبارتند از:
- تولید ناخالص ملی
- حمایت اجتماعی
- سخاوت مردم نسبت به یکدیگر.
- حق انتخاب آزادانه
- و…
بیشتر بخوانید: بهترین پاسپورت جهان در سال 2023
شاخص های HDI و HPI
شاخص توسعه انسانی (HDI) و شاخص سیاره شاد (HPI) برای سنجش رضایت و شادی افراد استفاده می شود. در نهایت، از این طریق می توانید بدانید غمگین ترین کشورهای جهان کدامند؟ البته این شاخص ها ایراداتی دارند. چون از اسپانسر استفاده می کنند. وقتی این آمارها از اسپانسر استفاده می کنند، طبیعی است که اعتبارشان را از دست می دهند.
آخرین کلمه
در مورد لیست غمگین ترین کشورهای جهان توضیحات کاملی برای شما ارائه کرده ایم. معیارهای مختلف مردم را در یک کشور خوشحال یا غمگین می کند. برای مثال می توان به توان مالی و… اشاره کرد البته آزادی در انتخاب سبک زندگی نقش مهمی در این زمینه دارد. آیا می دانید ایران در بین 166 کشور در رتبه 107 قرار دارد؟ رتبه ای که شاید از آن به عنوان غمگین ترین کشور یاد نشود، اما شاید در صورت ادامه این روند، ایران به رتبه 166 برسد.
ارسال نقد و بررسی