رم سرور چیست و دقیقا چه کاری انجام میدهد؟
خرید سرور hp یکی از مواردی هست که برای سازمانهای بزرگ و کوچک بسیار اهمیت دارد یکی از مهم ترین اجزا در سرور، رم آن است که بناست بصورت کامل به بررسی آن بپردازیم.
برای بررسی و خرید رم سرور hp ابتدا باید درباره خود رم سرور اطلاعاتی داشته باشید. چرا که به این صورت میتوانید در انتخاب بهتر و دقیق تر عمل نمایید.
کلمه رم که به زبان انگلیسی به صورت RAM نوشته میشود از سر واژه عبارت Random Access Memory تشکیل شده است. این عبارت را میتوان حافظه دسترسی تصادفی معنی کرد. این حافظه در اندازه های مختلف روی بسیاری از ابزارهای دیجیتالی قابل استفاده است. دوربین، تلفن هوشمند، تبلت و … از جمله ابزار هایی هستند که حافظه رم روی آن ها قابل اتصال است.
رم بسته به این که روی چه دستگاهی نصب شده باشد میتواند کاربرد های مختلفی داشته باشد. رم ها میتوانند به عنوان حافظه داخلی یا حافظه خارجی مورد استفاده قرار گیرند. این رم ها برای ذخیره کردن اطلاعات در دستگاه های مختلف قابل استفاده هستند. رم های داخلی سرور به مادر برد متصل شده اند.
ارتقا دادن رم و افزایش حافظه آن میتواند نقش مهمی در ارتقای سرعت سیستم ایفا نماید. زیرا با افزایش تعداد کانال های رم امکان اجرای همزمان برنامه ها فراهم میشود. از جمله اصلی ترین وظایف رم میتوان به تنظیم سرعت تبادل بین هارد و cpu اشاره نمود.
رم سرور هم عملکردی مشابه با رم معمولی دارد. اما میتوان به صورت کلی گفت که رم سرور سخت افزار قوی تری دارد. به علاوه تکنولوژی های متفاوتی در آن به کار رفته است. یکی از ملزومات استفاده از رم سرور اتصال به منبع تغذیه الکتریکی است.
رم سرور به هیچ عنوان نباید مشکلاتی که در یک سرور معمولی وجود دارند را داشته باشد. رم سرور باید یک حافظه قابل اطمینان و قابل اتکا باشد. از جمله بخش های این قابل اعتماد بودن میتوان به صحت و انتقال امن داده ها در یک سرور اشاره کرد.
تفاوت رم سرور با رم کامپیوتر
سوالی که ذهن افراد بسیاری را در هنگام خرید رم سرور hp درگیر میکند این است که تفاوت رم با رم دسکتاپ و کامپیوتر در چیست؟ آیا میتوان از رم معمولی به جای رم سروراستفاده کرد؟
رمی که در سرور قرار میگیرد باید مخصوص آن باشد. در غیر این صورت ممکن است صدمات جدی به سرور وارد نماید. پس حدالامکان از رم کامپیوتر در سرور استفاده نکنید.
رم سرور قابلیت شناسایی خطا یا ecc دارد در حالی که رم های معمولی این قابلیت را ندارند. از دیگر تفاوت های میان رم معمولی و رم سرور میتوان به حافظه بیشتر رم سرور اشاره کرد.
احتمالا با خطای رم در کامپیوتر شخصی و یا لپتاپ تان رو به رو شده اید. این خطا هرچند آزاردهنده است اما تبعات چندانی به همراه ندارد. ولی بروز همین خطاهای جزئی رم در سرور میتواند مشکل ساز باشد. این مسئله تفاوت دیگر رم سرور و رم کامپیوتر را مشخص میکند. این تفاوت وجود قابلیت اعتماد است.به همین دلیل لازم است با خطاهای سرور hp و رم سرور آشنایی کامل داشته باشید.
همچنین در برخی از رم سرورها میزان ولتاژ کاری نسبت به رم کامپیوتر کمتر است. به همین دلیل مصرف انرژی در رم سرور کمتر است.
تفاوت SDR (Single Data Rate) و DDR(Double Data Rate) چیست؟
یکی از مواردی که توجه به آن پیش از خرید رم سرور hp توصیه میشود اطلاعات محصول است. با بررسی مدل های مختلف رم سرور احتمالا با واژه هایی مثل SDR و DDR مواجه شده اید. همانطور که از تیتر این بخش مشخص است SDR مخفف واژه Single Data Rate به معنی داده با نرخ تک واحدی است. و DDR مخفف واژه Double Data Rate به معنی نرخ دوبرابری داده میباشد.
در رم سروری که از نوع SDR باشد تنها یک بیت جابه جایی در هر کلاک پردازنده اتفاق میافتد. در حالی که در رم هایی از نوع DDR هستند، میتوانند درهر کلاک 2 بیت اطلاعات را جابه جا کنند. البته DDR انواع مختلفی دارد که سرعت رم در هر کدام بالاتر میرود. رم های SDR به دلیل سرعت پایین شان مدت هاست منسوخ شده و جای خود را به نسل جدید یعنی رم های DDR داده اند.
DDR1، DDR2، DDR3 و DDR4 از انواع پردازنده های DDR میباشند. DDR3 و DDR4 نسل جدید رم های DDR هستند. به شکلی که امروزه حتی پیدا کردن رم هایی از نوع DDR1 و DDR2 کار سختی است. سرعت انتقال در این رم ها 2 بیت در هر کلاک بود. سرعت انتقال در رم های DDR3 ، 4 بیت در هر کلاک است. DDR4 با انتقال 8 بیت اطلاعات در هر کلاک بیشترین سرعت انتقال را در میان رم های معرفی شده دارد.
ولتاژ کاری DDR3 1.5 ولت است که در مقایسه با ولتاژ کاری 1.8 ولتی رم های DDR2 شاهد کاهش مصرف هستیم. این کاهش مصرف سبب میشود تا فشار وارده برروی پردازنده اصلی کمتر شود.
با بررسی این شکل احتمالا تفاوت هایی که دراین بخش عرض شد برای شما ملموس تر خواهد بود.
معرفی نسل جدید رم LRDIMM و RDIMM
LRDIMM و RDIMM از جمله رم هایی هستند که برروی سرور قابل استفاده اند. ماژول های LRDIMM و RDIMM مبتنی بر کاهش بار هستند.
RDIMM یا register dim یک ماژول حافظه است که به صورت دو خطی میباشد. به دلیل قرارگیری ثبات در میان ماژول dram و کنترلر حافظه قابلیت اطمینان در رم هایی که از این مدل هستند بهتر است. این ثبات همچنین کمک میکند تا اطلاعات با سرعت بالاتری انتقال پیدا کنند.
LRDIMM نیز همانند RDIMM مبتنی بر کاهش بار است. اما به جای استفاده از ثبات از یک بافر در گذرگاه حافظه سرور استفاده میکند. این ماژول نیز با کم کردن تعداد داده ها، آدرس ها و دستورات سبب افزایش سرعت حافظه میشود.
کانال رم چیست؟
کانال رم را میتوان یک راه ارتباطی بین پردازنده و رم دانست. رم ها را بسته به تعداد کانال هایی که دارند به دسته های مختلف تقسیم میکنند. رم تک کاناله، دو کاناله و چهار کاناله از انواع رم هستند. رم دو کاناله از دو مسیر و یا کانال برای انجام این ارتباط کمک میگیرد. به همین دلیل سرعت آن بالاتر خواهد بود. به علاوه رم عملکرد بهتری خواهد داشت.
اگر قصد جایگزینی و ارتقای رم را داشته و میخواهید از رم تک کاناله استفاده کنید ابتدا باید بررسی شود که آیا مادربرد سیستم توانایی انطباق پیدا کردن با این تغییر را دارد یا نه. البته در رم سرور این مسئله مطرح نیست و شما با خیال راحت امکان تهیه رم سرور دو کاناله را برای سرورتان خواهید داشت.
بهتر است در هنگام خرید رم به گونه ای برنامه ریزی کنید که محصول بیشترین تعداد کانال را داشته باشد. چرا که حتی با ظرفیت های برابر عملکرد رم با تعداد کانال های بیشتر بسیار بهتر از عملکرد رم با یک کانال میباشد.
معرفی تکنولوژی های به کار رفته در رم
ECC: در قسمت های آغازین این مقاله به این تکنولوژی اشاره شد اما توضیحات چندانی در خصوص آن ارائه نشد. به همین دلیل در این بخش مفصل تر به موضوع ecc میپردازیم. پایایی اطلاعات و قابل اعتماد بودن رم از اهمیت بالایی دارد. چرا که از اطلاعات ذخیره شده در آن پشتیبانی وجود ندارد. تکنولوژی ECC فراهم آورنده این قابلیت است.
رم هایی که از این فناوری پشتیبانی میکنند دارای یک بیت تحت عنوان بیت توازن هستند که از آن برای بررسی خطا استفاده میکنند. وجود این قابلیت در رم سرور اهمیت زیادی دارد. حذف لحظه ای اطلاعات از رم میتواند خسارت های زیادی به بار آورد. به همین علت لازم است از رمی استفاد شود که میزان خطا در آن کم و نزدیک به صفر است.
AES: یک نوع استاندارد است که رم های سرور باید آن را داشته باشند. این کلمه از سرواژه عبارت Advanced encryption standard ساخته شده است. این فناوری هم سبب ارتقای سطح ایمنی سازمان و جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات میشود. AES یک تکنولوژی رمزنگاری است. با استفاده از این شیوه هکرها و بد افزارها امکان القای اطلاعات غلط را نخواهند داشت. با استفاده از این تکنولوژی یک زبان رمز شده بین پردازنده و رم تولید میکند. با این کار اطلاعات در مسیر نیز ایمن خواهند بود.
Persistent Memory: این فناوری به کمک DRM ها شتافته است و کمک میکند تا عمر مفیدآن بیشتر شود. با استفاده از این تکنولوژی سرعت ذخیره سازی اطلاعات بالاتر میرود. PM اطلاعات را حتی در زمانی که جریان الکتریسیته قطع گردیده است حفظ میکند.
برای قیمت رم سرور وارد سایت ماهان شبکه ایرانیان شوید و خرید رم اچ پی را نجام بدهید.
ارسال نقد و بررسی