در دهههای اخیر ساخت فیلم کودکانه ایرانی اگرچه با رونق کمتری نسبت به گذشته انجام میشود اما جای آن در سینما خالی نیست. در ادامه مقاله پیش رو قصد داریم تا لیست بهترین فیلم سینمایی کودکانه ایرانی سال های اخیر را به شما معرفی کنیم.
نیاز فرهنگی کودکان و نوجوانان فراتر از بزرگسالان بوده و توجه به این موضوع باید در اولویت قرار بگیرید. اما متاسفانه در سالهای اخیر فیلم سینمایی کودکانه ایرانی بسیار کمی ساخته شد. این آثار بسیار انگشتشمار هستند. اگر به لیست بهترین فیلم کودک و نوجوان ایرانی جدید نگاه کنید، خواهید دید که در ساخت این فیلمها به موضوع اصلی یعنی کودک و نوجوان بهای کمتری داده شده است. این موضوع باعث میشود تا نوجوانان به سراغ فیلمهایی خارج از محدوده سنی خود بروند. و این امر عواقب جبرانناپذیر بسیار زیادی دارد. حساسیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این مقاله بازیگرها لیست فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی جدید را بررسی کنیم.
فهرست مطالب:
بهترین فیلم های سینمایی کودک و نوجوان ایرانی
قبلا در این مقاله جداگانه به معرفی فیلم های کودک و نوجوان ایرانی قدیمی پرداختیم اما در دهه 90 ساخت فیلم های کودکانه ایرانی شکل دیگری پیدا کرد. در ادامه این مقاله لیست فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی را در اختیار شما میگذاریم.
45. فیلم سینمایی کودک و نوجوان باغ کیانوش
- سال ساخت: 1402
- کارگردان: رضا کشاورز حداد
- بازیگران: شهرام حقیقتدوست، علیرضا آرا، مجید پتکی، عباس جمشیدیفر، مهدیه نساج، لادن ژافه وند، مهدی فریضه
فیلم باغ کیانوش یکی از فیلمهای کودک و نوجوان به کارگردانی و نویسندگی رضا کشاورز حداد است. این اثر توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان سینمایی سوره تولید شد. باغ کیانوش برنده سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی و هنری چهل و دومین جشنواره فیلم فجر و جایزه بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان شد.
این فیلم ماجراجویی دفاع مقدسی درباره دو نوجوان است که پس از شنیدن آوازه باغ مردی به اسم کیانوش سعی میکنند تا به باغ او برای استفاده از میوههای آن بروند. کیانوش مردی ترسناک و سختگیر است که در این زمان به مراسم عروسی میرود. با سقوط یک هواپیمای بعثی نزدیک محل برگزاری عروسی همه چیز تغییر میکند.
44. فیلم شهر گربه ها ۲
- سال ساخت: 1402
- کارگردان: سیدجواد هاشمی
- بازیگران: علیرضا خمسه ، فرهاد آئیش ، یوسف تیموری، مریم سعادت، میرطاهر مظلومی، داریوش موفق، الیکا عبدالرزاقی
فیلم شهر گربهها ۲ در دنباله قسمت اول آن ساخته شد و جواد هاشمی به ساخت آن ادامه داد. این فیلم حول محور دنباله اتفاقات فیلم اول میافتد. این بار اهالی گربستان را میبینیم که باز هم در دردسر جدید افتادهاند و باید هر طور شده خود را نجات دهند.
43. فیلم سفر پر ماجرا
- سال ساخت: 1397 (اکران 1403)
- کارگردان: حجتالله سیفی
- بازیگران: نیما شاهرخشاهی، جلیل فرجاد، لیلا بوشهری، مسیح سیفی
فیلم سفر پر ماجرا یکی از فیلمهای جدید ایرانی است که در سال 1403 به اکران رسید. این فیلم مناسب کودک و نوجوان 6 سال در صف اکران بود و بازیگران خوبی در آن حضور دارند. داستان از آنجایی شردع میشود که خواهر و برادری از دنیای امروز وارد سرزمین کهن هفت گنج میشوند و به دنبال مادر خود که گم شده میگردند. مادر در قصر سلطان اسیر شده و تنها شرط سلطان برای نجات مادر پیدا کردن میوه درخت آسمانی سندس برای شفای دختر آنها توسط این خواهر و برادر است.
42. فیلم کودکانه ایرانی ایلیا جستجوی قهرمان
- سال ساخت: 1402
- کارگردان: سید علی موسوی نژاد
- بازیگران: آرمین مرگان، سلنا گلزاری، علی زکریایی، بهار نوحیان، زینب برات زاده، مبین عطاری، حامد عزیزی
فیلم ایلیا جستجوی قهرمان محصول 1402 است که به کارگردانی و نویسندگی سید علی موسوی نژاد ساخته شد و توانست مورد استقبال قرار گیرد. این اثر محصول مؤسسه فرهنگی هنری درخشان است. داستان این فیلم درباره یک کودک 11 ساله به اسم آرش است که در یک بازی واقعیت مجازی به نام جستجوی قهرمان به عنوان نماینده ایران حضور دارد. پس از حذف بازیگران دیگر، او باید به تنهایی بازیگری را ادامه دهد. او کم کم متوجه میشود که این یک بازی عادی نیست.
41. فیلم نوروز
- سال ساخت: 1402
- کارگردان: سهیل موفق
- بازیگران: علی نصیریان، شبنم مقدمی، مهدی هاشمی، افشین هاشمی، سیاوش چراغیپور، مهتاب ثروتی
آیین نوروز یکی از مهمترین آیینهای کهن ایران است که از هزاران سال پیش تا کنون در ایران برگزار میشد. سهیل موفق برای اولین بار در سال 1402 تصمیم گرفت تا با تکیه بر فرم و ساختار رئالیسم جادویی برای اولین بار اثری خلق کند. نوروز از جمله فیلمهای نوروزی سال 1403 بود که مورد استقبال قرار گرفت و نویسندگی آن را حمزه صالحی انجام داد. اهمیت نشان دادن آیینهای کهن به کودکان کاری فراموش شده است که این فیلم قدم خوبی در شناساندن آن برداشت.
داستان این فیلم سینمایی کودکانه ایرانی درباره زمانی است که عمو نوروز تصادف میکند و باید نمایندهای برای مقابله با ننه سرما و آزاد کردن چلچلهای که نماینده بهار است، انتخاب کند. وضعیت آشفته است و طوفانی به پا شده، حال چه میشود؟
40. فیلم نارگیل 2
- سال ساخت: 1402
- کارگردان: داوود اطیابی
- بازیگران: بیژن بنفشه خواه، سحر قریشی، غلامحسین لطفی، علیرضا استادی، امید روحانی، شقایق دهقان، نصرالله رادش، غلامرضا نیکخواه
در لیست فیلم های کودک و نوجوان ایرانی، فیلم نارگیل 2 را قرار میدهیم که به نویسندگی حمزه صالحی و کارگردانی داوود اطیابی ساخته شد. این اثر توانست مورد توجه مخاطبان قرار گیرد و فروشی قابل توجه داشت. نارگیل 2 در ادامه سریالی به همین نام ساخته شد.
داستان این عنوان از فیلمهای بچه گانه ایرانی حول محور سه عروسک طلسم شده است که توسط باباحاجت از آنها در صندوقچهای نگهداری میشود اما وقتی بابا حاجت مریض میشود، دامادهای او فکر بالا کشیدن اموال او را دارند و در صندوقچه را باز میکنند. حال این سه عروسک سعی دارند تا آنها را گول زده و شکستن طلسم تبدیل به انسان شوند.
39. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی میان صخره ها
- سال ساخت: 1401
- کارگردان: مختار عبدالهی
- بازیگران:اسماعیل مرادی، مریم آل احمد، حمیدرضا غیبی و آندیا یحیی پور
میان صخرهها یک فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید است که مختار عبدالهی کارگردانی آن را برعهده داشت. این فیلم در سال 1402 بر روی پرده سینما رفت و توانست نمرههای بالایی به دست آورد. همچنین این اثر در جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان، موفق به دریافت جایزه ویژه داوران و پروانه زرین بهترین بازیگر کودک شد.
دایتان این فیلم سینمایی برای سن ۱۲ سال ایرانی درباره خواهر و برادری به نام ایلما و ابراهبم است ته در نبود والدین خود، گوسفندها را برای چرا به دشت میبرند اما مشکلاتی برایشان پیش میآید.
38. فیلم رها و انگشتر جادو
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: امیر مومنی اصل
- بازیگران: نیما فلاح، سحر ولدبیگی، رها بلالی، عارفه نظامی، النا منیعی، میثم حسینی، محمدرضا نجفی
فیلم بچه گانه ایرانی رها و انگشتر جادو به کارگردانی امیر مومنی اصل و نویسندگی منصور بلالی ساخته شده است. این اثر ژانری عاشقانه و فانتزی دارد اما از طرف دیگر مناسب سنین پایین است و میتوان همراه خانواده بدون نگرانی آن را تماشا کرد. داستان این فیلم مناسب کودکان در سینما ایران درباره دختری به نام رها و پدر باستان شناس او محسن است که محلی برای کشف یک غار مخوف و باستانی میروند. در همین حین زلزلهای رخ میدهد که باعث میشود زنی به نام آتوسا پس از شش هزار سال از تابوت خود بیرون آمده و وارد زندگی این پدر و دختر شود.
37. فیلم جزیره فضایی (تورنادو 2)
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: سید جواد هاشمی
- بازیگران: اکبر عبدی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، ارسلان قاسمی، الناز حبیبی
در پایان لیست فیلم های کودک و نوجوان ایرانی باید به فیلم جزیره فضایی (تورنادو 2) اشاره کنیم که در ادامه قسمت قبلی به کارگردانی و نویسندگی سید جواد هاشمی ساخته شد. این اثر در سال 1401 اکران شد و توانست توجهها را به خود جلب کند. سید جواد هاشمی همواره در زمینه ساخت آثار کودک و نوجوان عملکرد موفقی داشته است و پس از شهر گربهها اکنون شاهد اثر جدید او یعنی جزیره فضایی هستیم.
داستان این بهترین فیلم بچه گانه ایرانی 1401 از آنجایی شروع میشود که امید برای علاقهاش به دختر پادشاه تیانا قصد بازگشت ندارد ولی دستگاه سفینه فضایی آلارم میدهد. از طرف دیگر خیال در حال افتتاح تورنادو به عنوان رستوران تورنادو است و همه چیز بهم ریخته.
36. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی بام بالا
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: جمال سید حاتمی
- بازیگران: حسین سلیمانی، حمید لولایی، نیوشا علی پور، آریا نرج ابادی، آرشام ابری
فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید بام بالا له کارگردانی و نویسندگی جمال سید حاتمی ساخته شد و محصول 1400 است. این فیلم در سال 1401 اکرلن شد و ژانری ماجراجویانه دارد که محوریت اصلی آن نشان دادن تلاش کودکان برای رسیدن به آرزوها و تاثیر عشق و محبت در صلح و دوستی در بین انسانها است.
این فیلم درباره خواهر و برادر دوقلویی است که در شب تولد هشت سالگی خود شاهد اختلافات بین پدر و مادرشان میشوند که قصد دارند یکدیگر را ترک کنند. از طرف دیگر پدر و مادر آنها اصلا تولد فرزندان خود را فراموش کردهاند. در میان ناراحتی این دو کودک عروسکی عجیب وارد اتاق آنها شده، خود را بام بالا معرفی و آرزویشان را برآورده میکند.
35. فیلم تینیجری ایرانی یدو
- سال ساخت: 1399
- کارگردان: مهدی جعفری
- بازیگران: ستاره پسیانی، میلاد صویلاوی، محمدمهدی آلبو علی، ریحانه آریامنش، اکبر اودود
فیلم سینمایی ایرانی برای سن ۱۲ سال یدو در ژانر دفاع مقدس و به کارگردانی مهدی جعفری ساخته شده است. نویسندگی این اثر با مهین عباسزاده و مهدی جعفری و فیلم به دست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید شده بود. یدو صاحب 5 سیمرغ بلورین در زمینههای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری، بهترین صدابرداری و بهترین صداگذاری شد و جز تحسینشدهترین آثار جشنواره فیلم فجر بود. این فیلم در واقع براساس داستان زخم شیر از صمد طاهری ساخته شد.
داستان اثر از فیلم های ایرانی مناسب نوجوانان درباره پسر نوجوانی به نام یدو است که در اوایل جنگ به عنوان فرزند ارشد خانواده محسوب میشود. او از تصمیم مادرش که در میان بمب، خمپاره و پیشروی دشمن، قصد ترک خانه را ندارد، عصبی است اما نمیداند که مادرش تا چه اندازه به آن خانه عشق میورزد.
34. فیلم گل به خودی
- سال ساخت: 1399
- کارگردان: احمد تجری
- بازیگران: ابوالفضل رجبی، رایان سرلک، ال آی بشارت، آزینا تجری، محمدرضا علینیا و شقایق فراهانی
گل به خودی یک فیلم سینمایی کودکانه و عروسکی ایرانی در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر بود که احمد تجری کارگردانی آن را برعهده داشت. فیلم در اواخر سال 1400 اکران شد و جز بهترین فیلم سینمایی کودک و نوجوان 1401 نیز محسوب میشود. البته در طی دو سال اخیر آثار کودک و نوجوان به حداقل خود رسیدند و جای آنها به شدت در سینما خالی است.
داستان فیلم درباره چند کودک در پرورشگاه با آرزوهای متفاوت است. آنها به کمک چند عروسک وارد دنیای فانتزی و رنگارنگ میشوند.
33. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی گل مهربونی
- سال ساخت: 1399
- کارگردان: داریوش احمدیان
- بازیگران: میرطاهر مظلومی، یوسف صیادی، فریبا ترکاشوند، بهزاد خرازی، مرتضی احمدیان، سعیده مقصودی، پروین ملکی، گلناز خالصی، سینا باران
یکی از فیلم های سینمایی بچه گانه جدیدی که توانست توجهها را به خود جلب کند و روایتی معصومانه و زیبا داشت، فیلم گل مهربونی به کارگردانی داریوش احمدیان بود. این اثر در سال 1399 ساخته شد و بهروز مقصودی فیلمنامه آن را نوشت. داستان گل مهربونی درباره مادربزرگی است که در مهمانی مورد نامهربانی قرار میگیرد. او میگوید که گل مهربانی خشک شده و در قصه ها است. پس بچهها نیز تصمیم میگیرند تا به دنیای قصهها بروند و گل مهربونی را پیدا کنند.
32. فیلم بابا سیبیلو
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: ادوین خاچیکیان
- بازیگران: رضا شفیعی جم، بهاره رهنما، امیرحسین صدیق، عباس محبوب، محمدرضا احمدی یوسف صیادی، اردشیر کاظمی
فیلم سینمایی کمدی کودک ایرانی جدید بابا سیبیلو به نویسندگی و کارگردانی ادوین خاچیکیان در سال 1398 ساخته شد و توانست در سال 1402 به مرحله اکران برسد. این اثر فروش قابل قبولی برای یک فیلم مناسب کودکان در سینما ایران داشت و همچنین داستانی کمدی دارد که میتواند سرگرمکننده باشد. داستان فیلم درباره پدری است که رفتاری نامناسب با فرزندش دارد و طی اتفاقاتی خودش تبدیل به یک کودک میشود.
31. فیلم بچه گانه ایرانی بچه های طوفان
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: صادق صادق دقیقی
- بازیگران: پژمان بازغی، رضا ناجی، مریم بوبانی، پرهام دلدار، ونوس کانلی، سوگل طهماسبی
فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید بچههای طوفان به کارگردانی صادق صادق دقیقی ساخته شد و محصول سال 1398 است اما در سال 1402 اکران شد. فیلمنامه این اثر را عبدالجبار دلدار و پروانه مرزبان نوشتند و فیلم توانست تندیس بهترین فیلم از جشنواره فیلم رشد به همراه چندین جایزه دیگر را دریافت کند. داستان این اثر درباره زمانی است که سیل و طوفان خانوادههای زیادی را مصیبت زده و داغدار میکند. در این شرایط رضا و دوستانش تصمیم میگیرند نقش قهرمانان را بازی کنند. اما قهرمان بودن واقعا سخت است.
30. فیلم بازیگوش ها
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: نادره ترکمانی
- بازیگران: نعیمه نظام دوست، مهیار مجیب، ساناز سماواتی، پارسیا شکوری، امیررضا فرامرزی، مهران رجبی
بازیگوشها یکی دیگر از آثار لیست فیلم های سینمایی بچه گانه محسوب میشود که به کارگردانی نادره کمانی و نادر خمسی ساخته شد. نام اول این فیلم رامینالدو بود که بعد به بازیگوشها تغییر کرد. این اثر در ژانر خانوادگی ساخته شده پس برای بزرگسالان نیز مناسب است. علاوه بر آن بازیگران کودک بازیگوشها توانستند به خوبی از پس نقش خود بربیایند.
داستان فیلم درباره چند پسربچه است که عشق و علاقه زیادی به فوتبال دارند. آنها تصمیم میگیرند تا در تعطیلات تابستان به سر و سامان دادن تیم فوتبال خود بپردازند. البته در این مسیر با موانعی روبهرو میشوند و سعی میکنند تا آنها را حل کنند.
29. فیلم والدین امانتی
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: حسین قناعت
- بازیگران: آناهیتا همتی، بهنوش بختیاری، بیژن بنفشه خواه، حسین قناعت، رامین ناصر نصیر
والدین امانتی یک فیلم سینمایی کودکانه ایرانی خنده دار به کارگردانی و نویسندگی حسین قناعت است که در سال 1398 ساخته و در سال 1401 اکران شد. این اثر در ژانر خانوادگی و اجتماعی ساخته شد و محوریت داستان آن بر خانواده و محیط زیست میگردد.
داستان این اثر از جدیدترین فیلم های کودک و نوجوان ایرانی درباره خواهر و برادری به نام عسل و پارسیا است که در روستا شاد و خرم زندگی خود را میگذرانند تا اینکه پای توریستها به روستا باز میشود و باعث بیکار شدن پدر و مادر آنها میشود. حال عسل و پارسیا همراه با پدر و مادر خود سرایدار خانوادهای ثروتمند میشوند و پسر آن خانواده آنها را تحقیر میکند. این خواهر و برادر در جنگل به درختی برمیخورند که آرزوها را برآورده میکند و آنها نیز آرزو میکنند تا ثروتمند شوند.
28. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی شهر گربه ها
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: سیدجواد هاشمی
- بازیگران: علیرضا خمسه، رضا بنفشهخواه، امین زندگانی، مریم سعادت، یوسف تیموری و میرطاهر مظلومی
سیدجواد هاشمی با ساخت آهوی پیشونی سفید نشان داد که در ساخت فیلم کودکانه حرفی برای گفتن دارد. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید خنده دار شهر گربه ها نیز یکی دیگر از آثار ژانر کودک ساخته این کارگردان است. این فیلم قسمت دومی نیز دارد و به زودی احتمالا در سال 1401 اکران خواهد شد.
داستان این فیلم کودکانه ایرانی جدید درباره گربه های گربستان است که قصد دارند در مسابقه شهر گربه ها شرکت کنند. اما حاکم شهر گربه ها به وسیله گرفسور فهمیده است که با گرفتن عمر آنها میتواند بیشتر از همه گربه ها عمر کند. شنگول و دیگر گربه ها سعی دارند تا از این کار جلوگیری کنند.
27. فیلم بازیوو
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: امیرحسین قهرایی
- بازیگران: پژمان بازغی، لیندا کیانی، برزو ارجمند، محمدرضا هدایتی، سحر زکریا، رضا شفیعیجم
بازیوو از بهترین فیلم های کودک و نوجوان ایرانی است که فضایی فانتزی و کمدی-موزیکال دارد. جذابیت فضای این فیلم از جدیدترین فیلم های ایرانی مناسب کودکان، باعث شده تا در جشنواره فیلم کودک و نوجوان سال 1398 به موفقیتهای زیادی دست پیدا کند.
بازیوو داستان تخیلی دارد که در آن ماپان برای نجات سرزمینش باید یک بچه از کره زمین را پیدا کند. او که سرزمین بازیوو و انواع بازیها را اختراع کرده است، اکنون درگیر مبارزه با سیلوس شده و به دنبال راه چاره میگردد. او سرانجام پسربچهای به نام ژوبین را انتخاب میکند و با خود به سرزمین بازیوو میبرد. اما خبر ندارد که ژوبین بسیار بازیگوش و دست و پاچلفتی است.
26. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی منطقه پرواز ممنوع
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: امیر داسارگر
- بازیگران: هادی حجازیفر، علیرضا اکبری، محمد فیلی، متین پاکزاد، پوریا سلطانزاده، بهار نوحیان
منطقه پرواز ممنوع نام یکی از فیلم های برتر کودکانه جدید است که در سال 98 لقب پرفروشترین فیلم کودک و نوجوان را از آن خود کرد. این اثر با عنوان پیشکش سینمای ایران برای نوجوانان ایرانی یاد میشود و در آن به مفاهیم ارزشمندی پرداختهاند. فیلم سینمایی منطقه پرواز ممنوع داستان 3 نوجوان ایرانی را روایت میکند که در حال ساخت یک پهباد برای شرکت در مسابقات هستند. در این حین آنها با یوزپلنگی روبهرو میشوند و این اتفاق باعث ایجاد داستانهای هیجانانگیزی در فیلم خواهد شد.
منطقه پرواز ممنوع از فیلم های کودک و نوجوان ایرانی جدید در کنار پرداختن به موضوع نوجوانان، مسائلی همچون فعالیتهای علمی، مدافعان حرم، موفقیتهای علمی و نظامی کشور را مورد برسی قرار میدهد. این موضوعات متناسب با سن نوجوانان مطرح شده و آموزشهای درستی به آنها میدهد. از همین رو میتوان فیلم سینمایی منطقه پرواز ممنوع را یک اثر موفق ایرانی نوجوانانه دانست.
25. فیلم پینوکیو، عامو سردار و ریسلی
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: رضا صافی
- بازیگران: حجت شورکی، حسین قفلی، جوهر تنگستانی، اصغر جوادی، علی نیک فر
پینوکیو، عامو سردار و ریسلی از لیست فیلم کودکانه جدید ایرانی یکی دیگر از آثاری است که قصد معرفی آن را به شما داریم. این اثر برای گرامیداشت سردار رئیس علی دلواری ساخته شد و ادای احترامی به این مرد بزرگ است. داستان این اثر درباره پسرکی بازیگوش به نام همایون است که قصد دارد در مسابقه خاطره نویسی مدرسه شرکت کند و برنده جایزه شود. تا اینکه از رازی سر در میآورد که او را به سمت موفقیت سوق میدهد.
24. فیلم کاتی و ستاره
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: عبدالرضا مجلسی
- بازیگران: شهرام قائدی، کامیار محمدی، ارژنگ امیرفضلی، مینا سلیمانی، عباس محبوب و یوسف کرمی
فیلم سینمایی کودکانه کاتی و ستاره فیلمی از عبدالرضا مجلسی بود که در سال 1397 تولید شد. اگرچه کاتی و ستاره بهترین انتخاب ممکن نمیتواند باشد اما اوقات سرگرم کننده ای را برای کودکان رقم خواهد زد.
داستان درباره کتی موجود فضایی است که به جست و جوی هم سیاره ای خود که گم شده به زمین میآید. او سفینه اش را در جایی نزدیک گیلان فرود میآورد. او با ستاره دختری اهل گیلان ملاقات کرده و باهم به جست و جوی کوتی میروند.
23. فیلم 23 نفر
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: مهدی جعفری
- بازیگران: رضا نوری، مجید پتکی، مالک محمدآبادی، عبدالحمید تقلبی، سعید آلبوعبادی، حسین پوریده
فیلم «23 نفر» یکی از مهمترین و اثرگذارترین بهترین فیلم های کودک و نوجوان ایرانی بهشمار میآید. این فیلم داستان اسارت 23 نوجوان ایرانی است که در سال 1361 توسط نیروهای عراقی دستگیر شدند. فیلم سینمایی 23 نفر اثر ارزشمند سینمای نوجوان ایران بر اساس خاطرات 23 نفر از رزمندگان نوجوان ایرانی جنگ تحمیلی ساخته شد. تماشای این فیلم سینمایی ایرانی جدید برای نوجوانان به شدت توصیه میشود.
22. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی دزد و پری 2
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: حسین قناعت
- بازیگران: امیرحسین صدیق، شقایق فراهانی، ارژنگ امیرفضلی، نادر سلیمانی، افشین سنگچاپ، رامین ناصرنصیر، یاس نوروزی، سامیار محمدی
فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید «دزد و پری 2» در ادامه سری اول این فیلم ساخته شده است. دزد و پری 1 در سال 1395 جلوی دوربین رفت و موفقت آن باعث شد تا دزد و پری 2 در سال 1397 ادامه پیدا کند. فیلم سینمایی دزد و پری 2 موفقتر ظاهر شد، به همین دلیل از سری اول مشهورتر است.
در فیلم دزد و پری 2 از بهترین فیلم های کودکانه ایران شاهد زندگی پدری هستیم که تصور میکند دانشمند است و قرصهای مختلفی با شکل شکلات میسازد. این قرصهای شکلاتی بهطور اتفاقی به دست مردم رسیده و باعث بیش فعالی آنها میشوند. در این بین با دزدیده شدن کودکان، قرصها جانشان را نجات میدهند.
در دزد و پری 1 شاهد بازی هنرمندانی از جمله رابعه اسکویی، بهزاد فراهانی، بهنوش بختیاری، نگین معتضدی، محمدرضا شیرخانلو و پارسیا شکوریفرد بودیم. داستان فصل اول در مورد آقای ابطحی است که برای یک روز جایگزین دخترش در مهد میشود. او که موقتا مدیریت مهد را برعهده گرفته با نقشه بچههای بازیگوش روبهرو خواهد شد.
21. فیلم پاستاریونی
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: سهیل موفق
- بازیگران: بهاره رهنما، سام درخشانی، گوهر خیراندیش، محمد نادری، سامیار محمدی، حمید سپیدنام
سهیل موفق 2 سال پس از ساخت فیلم موفقتآمیز شکلاتی این بار به سراغ پاستاریونی (پاستا+بریونی) رفته است. این فیلم سینمایی طنز ایرانی در ژانر کمدی خانوادگی ساخته شد اما به دلیل حضور بازیگران نوجوان و پرداختن به مسائل آنها، میتوان آن را از جدیدترین فیلم های ایرانی مناسب کودکان و نوجوانان دانست.
فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی «پاستاریونی» داستان دو رستوران سنتی و فرنگی را روایت میکند. رستوران سنتی در حال تعطیلی است اما هوشان تلاش میکند تا این رستوران را حفظ کند. در این بین پسر رستوران روبهرویی (فرنگی) به کمک هوشان آمده و با هم برای نجات رستوران سنتی ایدههای جذابی را عملی میکنند.
فیلم کودکانه جدید ایرانی پاستاریونی در کنار فضای کمدی به موضوعاتی همچون اعتماد به کودکان، بها دادن به ایدههای آنان و کمک گرفتن از نوجوانان میپردازد. در این فیلم مشاهده میکنید که کودکان و نوجوانان اگر با همسن و سالان خود در ارتباط باشند، پرخاشگری را کنار گذاشته و دیگر مدام به سراغ تکنولوژی نخواهند رفت.
20. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی تپلی و من
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: حسین قناعت
- بازیگران: میترا حجار، حسن معجونی، سامیار محمدی، یوسف تیموری، زنده یاد سیروس گرجستانی، نادر سلیمانی
فیلم سینمایی تپلی و من یکیدیگر از فیلم های کودک و نوجوان ایرانی جدید است که سامیار محمدی برای بازی در این فیلم برنده پروانه زرین شد. تپلی و من از فیلمنامه The Kid نوشته جان ترتلتاب اقتباس شده است. محوریت اصلی این فیلم کودک درون بوده و لایههای زیرین شخصیت فرد را مورد بررسی قرار میدهد.
رامین مردی است که تحصیلاتش را در زمینه کارگردانی تکمیل کرده اما نمیتواند یک فیلمنامه جذاب بنویسد. مواجه شدن او با کودک درونش باعث میشود تا پی به مشکلات دوران کودکی خود ببرد. مشکلاتی که شخصیت امروزه او را شکل دادهاند و باعث ایجاد عادات ناپسندی در زندگیاش شدهاند. رامین با تپلی به گذشته خود میرود تا اعتماد به نفش از دست رفتهاش را بازگرداند.
این فیلم با زبان ساده به موضوع روانشناختی کودک درون میپردازد. تقابل رامین و تپلی که کوچکی خودش است، باعث شده تا فیلم تپلی و من در لیست بهترین فیلم کودک ایرانی جدید قرار بگیرد.
19. فیلم تورنا 2
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: سیدجواد هاشمی
- بازیگران: اکبر عبدی، ارسلان قاسمی، الناز حبیبی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، عباس جمشیدیفر
«تورنا2» یکیدیگر از فیلم های کودک و نوجوان ایرانی جدید محسوب میشود. سیدجواد هاشمی در دهه 90 برای ساخت جدیدترین فیلم های ایرانی مناسب کودکان و نوجوانان بسیار دغدغهمند عمل کرده است. تورنا2 با فضایی فانتزی و تخیلی به خوبی توانست در لیست بهترین فیلم سینمایی ایرانی کودک جای بگیرد.
با تماشای فضای خوشساخت فیلم تورنا 2 تصور میکنید که با اثری از ژانر کودک روبهرو شدهاید. اما باید بگوییم که شخصیتهای اصلی فیلم تورنا2 چهار نوجوان هستند که با ورود به سفینهای راهی فضا میشوند. به همین دلیل این فیلم را میتوان در لیست فیلم های کودک و نوجوان ایرانی جدید جای داد.
18. فیلم سوم شخص غایب
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: وحید نیکخواه آزاد
- بازیگران: ایلیا جعفری، اکبر دسترنج، اکبر دباغیان، فرید صلواتی، مرتضی حسینی، ثریا قاسمی
فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی به کارگردانی وحید نیکخواه آزاد در ژانر اجتماعی و خانوادگی ساخته شد. این اثر با بودجه بالایی ساخته نشده و بسیار ساده اما پرمحتواست به صورتی که مخاطب کودک و نوجوان علیرغم دریافت نکتههای مهم، احساس خستگی نمیکند. داستان اثر از بهترین فیلم های کودکانه ایرانی درباره پسری به نام رشید است که علیرغم مردودی در خرداد، مردود شهریور نیز شده و پدرش دیگر به او اجازه ادامه تحصیل نمیدهد. در این شرایط دوستان او، امیر و سعید از هیچ تلاشی برای حل مشکل دوست خود، دریغ نمیکنند.
17. فیلم وای آمپول
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: علیرضا محمودزاده
- بازیگران: شهرام قائدی، علی صادقی، رضا شفیعی جم، حدیث فولادوند، سارا روستاپور، هوشنگ حریرچیان
فیلم بچه گانه ایرانی وای آمپول از جمله آثار جذاب در این ژانر است که توانست توجهها را به خود جلب کند. در این فیلم شاهد حضور بازیگران مطرح حوزه طنز هستیم که محیط فیلم را شاد و آن را جذاب میکنند. داستان فیلم سینمایی نوجوان ایرانی طنز وای آمپول درباره خانواده آمپول چی و تهیبهکننده آمپول است که پس از درک وحشت فرزندانشان از آمپول، فوتبال را برای آنان انتخاب میکند.
16. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی اسکی باز
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: فریدون نجفی
- بازیگران: امیررضا فرامرزی، آوا دارویت، رضا موری، حبیب تاجمیری، غلامشاه قنبری، سید شهابالدین طباطبایی و مژگان محمودیان
یکی دیگر از بهترین فیلم های کودک و نوجوان ایرانی که در سال 1396 ساخته شد فیلم «اسکی باز» است. این فیلم در ارتفاعات زردکوه بختیاری ساخته شد. این فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید با دریافت هفت پروانه زرین توانست عنوان بهترین و پرافتخارترین فیلم سی امین جشنواره کودکان و نوجوانان ایران را دریافت کند. نگاه «اسکی باز» با نگاهی عاطفی به زندگی کودکان و نوجوانان قصد دارد موضوعات تربیتی و اجتماعی را بیان کند.
داستان این فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی درباره جولی پسرکی است که قصد دارد قبل از مسابقه اسکی، بز کوهی را که به روستا آمده از قربانی شدن طی یک رسم محلی نجات دهد.
15. فیلم قهرمانان کوچک
- سال ساخت: 1395
- کارگردان: حسین قناعت
- بازیگران: برزو ارجمند، بهنوش بختیاری، بیژن بنفشه خواه، آناهیتا همتی، شهرام قائدی، نادر سلیمانی، ارژنگ امیرفضلی، عباس محبوب، افشین سنگ چاپ، رامین ناصرنصیر
فیلم سینمایی کودک و نوجوان قهرمانان کوچک اثری از حسین قناعت است که ژانری اکشن و مارجویانه دارد. این فیلم مورد استقبال قرار گرفت و به روایت داستان داستان چند کودک میپردازد که در آستانه بیکار شدن پدرشان قصد دارند تا با پیدا کردن چند خلافکار به او کمک کنند.
14. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی خاله قورباغه
- سال ساخت: 1395
- کارگردان: افشین هاشمی
- بازیگران: مرضیه برومند، شبنم مقدمی، غزل شاکری، احسان کرمی، شایسته ایرانی
فیلم سینمایی کودکانه خنده دار ایرانی خاله قورباغه نیز از جمله آثار این لیست است. خاله قورباغه ژانری ماجراجویی و کمدی دارد. فرشته طائرپور نویسندگی و تهییهکنندگی این اثر و سعید شهرام آهنگسازی آن را برعهده داشت. این فیلم به صورت عروسکی ساخته شده و حضور هنرپیشگانی همچون مرضیه برومند، شبنم مقدمی و غزل شاکری در آن به چشم میآید.
این فیلم سینمایی ایرانی بچه گانه درباره خاله قورباغه معروف، معاشرتی و پرانرژی است که 98 بچه دارد اما از آنها دور شده. او همسایگانی دارد که کمکش میکنند. این فیلم عروسکی به مفاهیمی همچون عواطف خانوادگی، دوستی، نشاط، همکاری، هوشمندی، میراث فرهنگی، مدیریت بحران و... میپردازد و برای کودکان بسیار آموزنده است.
13. فیلم شکلاتی
- سال ساخت: 1395
- کارگردان: سهیل موفق
- بازیگران: ناصر هاشمی، شبنم مقدمی، ارژنگ امیرفضلی، محمدرضا هدایتی، علی مسعودی، فرزین محدث
در لیست بهترین فیلم های نوجوانانه ایرانی باید به فیلم سینمایی «شکلاتی» اشاره کنیم. این فیلم بانمک و جذاب یکی از آرزوهای کودکی همه ما را به تصویر کشیده است. کارخانه شکلاتسازی در شمال کشور به پسربچهای به نام پارسا میرسد. او باید مدیریت این کارخانه را برعهده بگیرد. پارسا در ابتدا با این موضوع مخالف است اما با دیدن اصرارهای نگار در نهایت موافقت میکند. او و دوستان همسن و سالش کمک میکنند تا کارخانه شکلاتسازی ورشکسته دوباره رونق پیدا کند.
شکلاتی از فیلم های کودکانه ایرانی جدید است که با بازی درخشان نوجوانان کشورمان از جمله محمدرضا شیرخانلو، آیلی احمدی، سامان میرحسینی، شهاب شیرمردی ،سامیار محمدی و همراز اکبری یکی از فیلم های موفق این ژانر بهشمار میآید.
12. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جنجال در عروسی
- سال ساخت: 1394
- کارگردان: رضا خطیبی
- بازیگران: میرطاهر مظلومی، علیرضا خمسه، نعیمه نظامدوست، محمدرضا بحری، سعید خبیری
جنجال در عروسی یکی از آثار لیست فیلم های نوجوانانه ایرانی است که نوجوانان و کودکان زیادی طرفدار آن هستند. این فیلم داستان یک عروسی را روایت میکند که بزرگترها برای جلوگیری از مزاحمت بچهها آنها را به کلبهای در انتهای باغ تبعید میکنند. اما خبر ندارند که بچهها با فهمیدن موضوعی جنجالی عروسی را به هم خواهند زد.
بازی نوجوانان زیادی به همراه دیگر هنرمندان مطرح کشورمان باعث شده تا از آن به عنوان برترین فیلم های سینمایی بچه گانه یاد شود.
11. فیلم مبارزان کوچک
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: داوود اطیابی
- بازیگران: یوسف صیادی، شراره رخام، مهران رجبی، نعیمه نظام دوست، شهاب عباسی، سیاوش مفیدی، مژگان ترانه
فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی مبارزان کوچک یک فیلم در ژانر خاوادگی و طنز محسوب میشود که هم مناسب کودکان و هم برای بزرگسالان جالب است. این اثر اولین تجربه کارگردانی فیلم بلند داوود اطیابی به حساب میآید و توانست مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.
داستان مبارزان کوچک از این قرار است که چند سارق خطرناک با لباس مبدل کتیبهای را از موزه میدزدند و قصد خروج از کشور را دارند. از قضا کتیبه به دست چند کودک در شمال کشور میافتد و آنها تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا رسیدن پلیسها از کتیبه محافظت کنند. به کار گیری تمام توان و استفاده از تمام وسایلی که دارند برای دفاع، این فیلم را خنده دار میکند. اگر قصد دارید به دانلود فیلم های نوجوانانه ایرانی شاد بپردازید، مبارزان کوچک را فراموش نکنید.
10. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی اختراع آقاجون
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: میلاد جرموز
- بازیگران: هوشنگ حریرچیان، مهدی باقربیگی، آرمان صرامی، زهره فوده، بیژن رافعی، مرتضی حسینی، کیارش کامیاب
اختراع آقاجون یک فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی اثر میلاد جرموز و یکی از آثار سهگانه آن روزها محسوب میشود. پیش از این فیلم دو اثر دیگر به نامهای ماشین حساب آقاجون و دوربین عکاسی آقاجون نیز ساخته شده بودند. این اثر در اصل یک ادای دین به داستان و سریال پرطرفدار قصههای مجید است. داستان درباره نوجوانی 13 ساله به همراه پدربزرگش است که باهم زندگی میکنند. در این اثر از فیلم های نوجوانانه ایرانی خاطراتی که از پدربزرگ به جا مانده، مرور میشوند.
9. فیلم سیزده
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: هومن سیدی
- بازیگران: ویشکا آسایش، امیر جعفری، ریما رامینفر، آزاده صمدی، مهران احمدی، نوید محمدزاده، امیر جدیدی
اگر بخواهیم از فضای فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی جدید کمی دور شویم، فیلم «سیزده» یک مناسب است. این فیلم با بازی درخشان «یسنا میرطهماسب» به خوبی توانسته فضای حساس دوران نوجوانی و مشکلات آنها را مورد بررسی قرار بدهد. هومن سیدی با فضای ذهنی خاص خود تلاش کرده تا اثر موفقی را در زمینه فیلم های نوجوانانه ایرانی جدید ارائه بدهد.
این فیلم قصه پسر نوجوان 13 سالهای را روایت میکند که به دلیل جدایی مادر و پدرش از هم بحران روحی شدیدی را از سر میگذراند. مادرش از خانه رفته و پدر او همیشه به دنبال انجام کارهایش است بمانی پسر نوجوان قصه بسیار تنهاست و این موضوع باعث شده تا برای دوستی افراد بزرگتر از خودش را انتخاب کند. این موضوع باعث تغییراتی اساسی در حال و هوایش میشود و هویت او ثبات واقعی خود را پیدا نمیکند.
پرداختن به این موضوع و دوره سنی حساس باعث شد تا فیلم سینمایی سیزده در لیست فیلم های موفق نوجوانانه ایرانی قرار بگیرد.
8. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی کلاه قرمزی و بچه ننه
- سال ساخت: 1391
- کارگردان: ایرج طهماسب
- بازیگران: ایرج طهماسب، حمید جبلی، خسرو احمدی، مهدی باطبی، عیسی یوسفی پور و بهادر مالکی
کلاه قرمزی و بچه ننه سومین اثر از فیلم های نوجوانانه ایرانی دنیای کلاه قرمزی است که سالها پس از قسم دوم آن ساخته شد. چیزی که در این بیشتر از همه به چشم میآید عدم حضور فاطمه معتمد آریا است. فروش این اثر از بهترین فیلم های سینمایی بچه گانه چه در زمان خود و چه هم اکنون فروش بسیار خوبی بود.
در این فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی داستانی جدا از دو فیلم پیش میبینیم. ماجرا از این قرار است که پسرعمه زا در خانه آقای مجری ساکن شده و گذاشتن هیزم در اجاق گاز باعث منفجر شدن خانه و شکایت همسایگان روبهرو شده و به زندان میافتد.
7. فیلم آهوی پیشونی سفید (اختاپوس)
- سال ساخت: 1391
- کارگردان: سیدجواد هاشمی
- بازیگران: امین حیایی، گوهرخیراندیش، ترلان پروانه، امین زندگانی، محمدرضا شریفینیا، نادر سلیمانی
فیلم سینمایی «آهوی پیشونی سفید» یکی از آثار لیست فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی است که میتواند نظر آنها را کاملا جلب کند. قصه این فیلم با الهام از شخصیتهای معروف داستانهای ایرانی همچون خاله سوسکه، عجوزه، آهوی پیشونی سفید، آقا موشه، خرس پلیس، روباه، آقا گرگه، عفریته و… نوشته شده است. فضای فانتزی و خوشساخت آهوی پیشونی سفید توانست تحسین منتقدین را به دست بیاورد. از این رو به آهوی پیشونی سفید لقب یکی از بهترین فیلم های سینمایی بچه گانه را دادند.
در این اثر از فیلم های نوجوانانه ایرانی شاهد داستانی از شخصیت آهوی پیشونی سفید هستید که سختگیریهای پدرش باعث میشود تا به کمک عجوزه به شهر آرزوها برود. اما آنجا هم در امان نیست و حوادث مختلفی باعث آزار او خواهد شد. جذابیت این اثر از فیلم های ایرانی کودکانه باعث شد تا در سال 1396 پیشونی سفید 2 و در سال 1397 پیشونی سفید 3 توسط سیدجواد هاشمی ساخته شوند.
فیلم و سهگانه پیشونی سفید به تهیهکنندگی مسعود اطیابی با نام «اختاپوس» هم شناخته میشود. این فیلم در زمان اکران خود به فروش خوبی دست پیدا کرد و اکنون در لیست بهترین فیلم های کودکانه ایرانی جای دارد.
6. فیلم فیتیله و ماه پیشونی
- سال ساخت: 1390
- کارگردان: آرش معیریان
- بازیگران: نیوشا ضیغمی، سیروس گرجستانی، احمد نجفی، چنگیز جلیلوند، یوسف صیادی، محمد مسلمی، علی فروتن، حمید گلی
فیلم مناسب کودکان در سینما فیتیله و ماه پیشنونی با کارگردانی آرش معیریان ساخته شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. این اثر در واقع از سه عموی فیتیلهای برنامه کودک فیتیله به عنوان بازیگران خود کمک میگیرد. این عنوان از فیلم های کودک و نوجوان درباره شخصیت ماه پیشونی است که ربوده شده و جای او در قصهها خالی شده است. در این میان بچههای مهدکودک از عموهای فیتیلهای میخواهند تا ماه پیشونی را بازگردانند.
5. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی کلاغ پر دلفین پر
- سال ساخت: 1390
- کارگردان: سید منصور بنی هاشمی
- بازیگران: رامین ناصرنصیر، رابعه اسکویی، مهیار حبیبی، عباس محبوب
فیلم سینمایی بچه گانه ایرانی کلاغ پر دلفین پر یکی از آثار این ژانر محسوب میشود که با موضوعات درام و خانوادگی ادغام شده است. در واقع این اثر را شما نیز میتوانید با کودکانتان ببینید، زیرا فقط بر کودک تمرکز ندارد و سرگرمکننده است. سید منصور بنی هاشمی کارگردانی، نویسندگی و تهییهکنندگی این اثر را برعهده داشت و بازیگران کودکی همچون نیکی نصیریان نیز در فیلم به ایفای نقش میپرداختند.
داستان این اثر از فیلم های نوجوانانه ایرانی درباره دزدانی است که قصد دزدی و پیدا کردن نقشه گنجی را دارند و راهی جزیره کیش میشوند. سالی دلفینه که توانایی برقراری ارتباط با موجودات دریایی از طریق تلهپاتی را دارد، میداند جای گنج کجاست. دزدها نیز سعی دارند با استفاده از دستگاهی که خانم محققی اختراع کرده، به مقصود خود برسند.
4. فیلم همبازی
- سال ساخت: 1390
- کارگردان: غلامرضا رمضانی
- بازیگران: نیکی کریمی، حمید فرخنژاد، جواد عزتی، مهران رجبی، خاطره حاتمی، پارسا پورقبادی
«همبازی» یکی از برترین فیلم های سینمایی بچه گانه است. این فیلم با فضایی فانتزی و جذاب برای شرکت در جشنواره فیلم کودک و نوجوان ساخته شد. حضور بازیگران مطرحی همچون نیکی کریمی و حمید فرخنژاد به همراه بازی درخشان کودک خردسال این فیلم باعث شد تا بتوان آن را بهترین اثر ژانر کودک در اوایل دهه 90 دانست.
فیلم همبازی قصه زندگی امین پسربچه خردسالی را روایت میکند. امین تک فرزند است و تنهایی زیاد اذیتش میکند. به همین دلیل با اصرارهای فراوان از پدر و مادرش میخواهد برای او یک برادر بیاورند. اما با مخالفت آنها روبهرو میشود. این موضوع امین را وادار میکند تا از آنها بخواهد یک خر را از روستای پدری به خانه آپارتمانیشان بیاورند. پدر امین موقتا با درخواست او موافقت میکند تا به پسرش نشان بدهد، نگه داشتن یک حیوان در آپارتمان کار بسیار سختی خواهد بود.
همبازی با ایجاد فضایی کمدی و خانوادگی نیاز کودکان به همبازی را مورد بررسی قرار داده است. به همین دلیل باید آن را یکی از بهترین فیلم های نوجوانانه ایرانی معرفی کرد.
3. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی ؛ بزرگ مرد کوچک
- سال ساخت: 1390
- کارگردان: صادق صادق دقیقی
- بازیگران: شبنم قلیخانی، پویا امینی، سوگل طهماسبی، حبیبالله الهیاری، پرهام دلدار
در لیست بهترین فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی باید به ژانر دفاع مقدس و فیلم سینمایی «بزرگ مرد کوچک» اشاره کنیم. این فیلم اولین اثر کارگردان بوده و براساس زندگی واقعی شهید بهنام محمدی ساخته شده است. بهنام محمدی یکی از نوجوانان غیور ایرانی بود که برای دفاع از کشورش به جبهه جنگ رفت و پس از رشادتهای فراوان شهید شد.
فیلم بزرگ مرد کوچک از فیلم های نوجوانانه ایرانی قصه زندگی شهید بهنام محمودی و علایق او را روایت میکند. بهنام به کشتی علاقه زیادی داشت و از طرف خانواده تشویق شده بود تا با یک مربی کاربلد تمرینات خود را ادامه بدهد. اما با شنیدن خبر اشغال شهرش توسط نیروهای بعثی فرصت را از دست نداد و با فداکاریهای بسیار، جلوی آنها ایستادگی کرد.
2. فیلم مامان، بهروز منو زد ؛ از فیلم های نوجوانانه ایرانی
- سال ساخت: 1390
- کارگردان: عباس مرادیان
- بازیگران: حمید لولایی، فلور نظری، رامین ناصرنصیر، رضا تاجی، کیانوش گرامی، نیما نکیسا
فیلم سینمایی کودکانه ایرانی جدید «مامان، بهروز منو زد» از آثار برتر کودک با ژانر کمدی است. این فیلم در سال اکران خود توانست فروش بالایی را تجربه کند به همین دلیل میتوان آن را از برترین فیلم های سینمایی بچه گانه اوایل دهه 90 دانست. شاید تصور کنید فیلم سینمایی مامان، بهروز منو زد به خاطر اسمش یک فیلم معمولی باشد. اما میتوان گفت این فیلم به خوبی حساسیتهای دوران نوجوانی را به تصویر کشیده است. پسر نوجوانی به نام بهروز برای رسیدن به دوچرخه در مسابقات فوتبال مدرسه شرکت میکند. او بسیار بازیگوش بوده و همیشه برای خانواده یا اهالی مدرسه باعث ایجاد دردسر میشود.
فیلم مامان، بهروز منو زد شکستها و موفقیتهای یک پسربچه نوجوان برای رسیدن به رویاهایش را نشان میدهد. از این رو میتوان آن را یکی از فیلم های نوجوانانه ایرانی موفق دانست.
1. فیلم سینمایی کودکانه ایرانی رویای سینما
- سال ساخت: 1390
- کارگردان: علی و حمید شاه حاتمی
- بازیگران: کاظم بلوچی، علی شادمان، نیلوفر محمودی، یوسف مرادیان، سهند جاهدی
فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی «رویای سینما» در این لیست جای گرفته است. این فیلم با بازی دو نوجوان به موضوعی جذاب در این رده سنی میپردازد. کاظم و فرهاد دو نوجوان ایرانی هستند که برای بازی در یک فیلم انتخاب شدهاند. گروه فیلمبرداری قرار است فیلمی را در ایران و کانادا بسازد. به همین دلیل تنها به یکی از دو نوجوان نیاز دارند. این موضوع باعث میشود تا بین کاظم و فرهاد رقابت سختی برقرار شود.
فیلم سینمایی رویای سینما علاقه نوجوانان به دیده شدن را مورد بررسی قرار داده است. به همین دلیل آن را میتوان در لیست بهترین فیلم های سینمایی بچه گانه گذاشت.
سخن پایانی
در این مقاله با تعدادی از آثار لیست فیلم سینمایی کودک و نوجوان ایرانی همراه شما بودیم و سعی کردیم بهترینهای سالهای اخیر را به شما معرفی کنیم. عملکرد فیلم کودکانه ایرانی از دهه 90 به بعد رویکرد متفاوتی به خود گرفت و مناسب مخاطبان زمان خود طراحی شد. اگرچه این آثار در برخی از سالها دچار افت کیفیت شدهاند اما آثار درخوری نیز در میان آنها میبینیم. نظر شما درباره این فیلمها چیست؟ کدام یک از عناوین بالا را بیشتر دوست داشتید؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان درمیان بگذارید، از همراهی شما متشکریم.
ارسال نقد و بررسی