معرفی فیلم ایرانی عزیز; داستان و بازیگران را مرور کنید.

معرفی فیلم ایرانی عزیز; داستان و بازیگران را مرور کنید.

فیلم عزیز ملودرام اجتماعی تلخی از مجید توکلی با بازی آزاده صمدی و روزبه حصاری است. این فیلم که در دسامبر 1403 در سینماها اکران شد، ادای احترام به تمام مادران و بیماران مبتلا به آلزایمر است.

فیلم عزیز عنوانی ایرانی به کارگردانی مجید توکلی است. آقای توکلی بازیگر و کارگردانی است که در طول کار خود چهار فیلم از جمله زیگزاگ (1388) و عروسی مردم (1398) را کارگردانی کرده است. مجید توکلی و سیدعلی احمدی ساخت فیلم عزیز را بر عهده داشتند و جمیله دارالشفایی نیز فیلمنامه آن را نوشته است. ژانر فیلم عزیز درام و عاشقانه است و نگاهی لطیف و شاعرانه به مادران و بیماری آلزایمر دارد. عنوان این فیلم از حضور بازیگرانی چون آزاده صمدی و روزبه حصاری بهره برده است. فیلم عزیز قبل از اکران در پاییز 1403 در جشنواره های متعددی حضور داشت و تاکنون بازخوردهای مثبتی دریافت کرده است. تاریخ اکران فیلم عزیز 28 رندوم 1403 بود.

نقد و بررسی فیلم ایرانی عزیز موضوع این مقاله بازیگرها است. همزمان از تاریخ اکران، داستان و بازیگران فیلم و در قسمت آخر مروری کوتاه بر فیلم خواهیم داشت. با ما همراه باشید و مطالعه مقاله بهترین فیلم های ایرانی 1403 را فراموش نکنید.

فهرست مطالب

خلاصه فیلم عزیز

داستان فیلم عزیز به چالش های مادری مهربان و فداکار به نام عزیز می پردازد که از آلزایمر رنج می برد. داستان در یکی از شهرهای شمال کشور روایت می شود و با به تصویر کشیدن این طبیعت بکر و زیبا، حس آرامش را به بیننده القا می کند. عزیز مادری است که در حال حاضر با بیماری آلزایمر مبارزه می کند و بیماری او روز به روز در حال پیشرفت است. با پیشرفت بیماری، زندگی شخصی عزیز و رابطه او با دیگران به خصوص پسرش دستخوش تغییراتی می شود که موضوع اصلی این فیلم است.

کارگردان تمام تلاش خود را کرد تا تصویری شاعرانه و در عین حال واقع گرایانه از بیماری آلزایمر، تاثیر آن بر زندگی فرد و اطرافیان و چالش های این بیماری را در یک فیلم ارائه دهد.

همچنین بخوانید:

بازیگران عزیز سینما

فیلم ایرانی عزیز اثری کم بازیگر است. تنها هفت بازیگر در این فیلم حضور دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

آزاده صمدی در نقش مرضیه

تاریخ اکران فیلم عزیز، بازیگران زن فیلم عزیز

آزاده صمدی بازیگر زن ایرانی در ۲۶ دی ماه ۱۳۵۷ در شهرستان لاهیجان به دنیا آمد. وی فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشگاه سوره و همچنین در کلاس های بازیگری کارنامه به سرپرستی پرویز پرستویی شرکت کرد. خانم صمدی بازیگری در تئاتر را از سال 1391 آغاز کرد و با سریال ما چند نفر (1394) وارد تلویزیون شد. سال بعد با بازی در نقش غزل توتونچی در سریال پرطرفدار راه بی پایان (1386) به شهرت رسید و آخرین باری که او را در تلویزیون دیدیم در سریال دیوار به دیوار 2 (1396-1397) بود.

خانم صمدی اخیراً در سریال سووشون (1403) در نقش سودابه، در سریال افعی تهران (1402) در نقش الهه و در فیلم نوبودنت (1401) بازی کرده است. او برای بازی در فیلم آفریقا (1397) موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن شد و برای فیلم بودنت نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر شد.

روزبه حصاری در نقش انوش

بازیگران عزیز سینما

روزبه حصاری بازیگر، نوازنده و خواننده متولد 21 بهمن 1366 در تهران است. وی دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد است و پس از قبولی در دانشگاه، حضور در کلاس های بازیگری را در موسسه کارنامه نیز آغاز کرد. او کار خود را به عنوان بازیگر تئاتر از سال 1388 آغاز کرد و سه سال بعد با سریال خاطره به تلویزیون رفت. البته این نقش آفرینی حواشی زیادی به همراه داشت و چهار سال اجازه کار در تلویزیون را نداشت. روزبه حصاری با بازی در سریال بچه منحس (2019) به شهرت رسید و سپس بازی بی نظیر او در سریال افرا (2019) نیز مورد توجه و تحسین همگان قرار گرفت. وی تاکنون در 7 فیلم بازی کرده است. آغاز فعالیت او در سینما با فیلم امروز (1381) بود و اخیراً در فیلم زودپز (1402) به کارگردانی رامبد جوان بازی کرد.

بهمن صادق حسنی

معرفی فیلم عزیز.

بهمن صادق حسنی یکی از بازیگران ایرانی است که علاوه بر بازیگری، فعالیت هایی را به عنوان مدیر تصاحب، دستیار تولید، مشاور تولید، مدیر لوکیشن و پشتیبانی خرید نیز تجربه کرده است. بازیگری را از سال ۱۳۸۶ با سریال بیداری و فیلم روجا آغاز کرد. دهه 1990 دوران خوبی برای او بود و حضور در آثاری مانند فیلم روسی (2017) و سریال کوبار (2017) را تجربه کرد. وی همچنین در سریال‌های معروف و پرمخاطب مانند خاتون (1400)، افرا (1400) و زوب کاری 4 (1403) بازی کرده است. این روزها سریال سوجان پخش می شود که آقای صادق حسینی به عنوان بازیگر و همچنین کارگردان لوکیشن در آن حضور دارند.

شیرین محسنی

ژانر فیلم عزیز

شیرین محسنی بازیگر ایرانی متولد 26 اسفند 1360 در روستای پسیخان از توابع شهرستان رشت است. او بازیگری را از سال 1389 با حضور در سریال شمالی آغاز کرد و به لطف استعداد و پشتکار خود به مشاغل مهم رسانه ای راه یافت. خانم محسنی را در آثاری مانند سریال گیلدخت، سریال واراش و سریال خاتون دیده ایم. این روزها هم شاهد بازی لذت بخش او در نقش زیبای مادر قربان در سریال سوجان هستیم.

دیگر بازیگران فیلم عزیز عبارتند از:

  • فاطمه محمدی در نقش عزیز.
  • رضا عباسی
  • عقیق کریستالی

نقد فیلم عزیز

در هیاهوی کمدی های احمقانه این روزها، عزیز اثری هنری و ادای احترام به مادران و همه مبتلایان به آلزایمر است. این عنوان بهترین اثر مجید توکلی تا به امروز است و شاید نقطه عطفی در کارنامه این کارگردان باشد. او ابتدای ساخت این فیلم را به عنوان خاطره ای از دوستش خواند که درباره مادری بود که از آلزایمر رنج می برد. آقای توکلی موضوع فیلم را با سیدعلی احمدی مطرح کرد و آقای احمدی نیز آمادگی خود را برای تولید فیلم متناسب با موضوع فیلم اعلام کرد. بدین ترتیب پس از 28 سال تهیه کنندگی تلویزیون، این بار تهیه کننده سینما شد. فیلمی که با بودجه کم و در 28 روز در لنگرود ساخته شد.

فیلم ایرانی عزیز قبل از اکران در سینماهای ایران در چندین جشنواره خارجی حضور داشت. این جشنواره ها عبارتند از: چهل و هفتمین جشنواره فیلم سائوپائولو در برزیل، دومین جشنواره بین المللی فیلم دانانگ در ویتنام و پنجاه و چهارمین جشنواره فیلم هند. پخش بین المللی این اثر در حالی توسط محمد اطبایی انجام شد که پخش این فیلم ۸۳ دقیقه ای در سینماهای ایران بر عهده موسسه فیلمیران بود.

نقد و بررسی موسیقی متن فیلم عزیز از فیلم عزیز.

نمرات فیلم عزیز تا به امروز بسیار درخشان بوده و نقدهای خوبی از منتقدان دریافت کرده است. در زیر جنبه های مختلف آن را تحلیل می کنیم.

بازیگران:

بازی روان و قابل باور بازیگران یکی از مهمترین دلایل موفقیت عزیز است. آزاده صمدی و روزبه حصاری به عنوان دو بازیگر نقش اول این سریال بازی های بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشته اند که حتی می توان آن را بهترین بازی آنها دانست. خانم صمدی احساسات پیچیده عشق و ناامیدی را به تصویر کشیده است و به خصوص سکانس های با مادرش از بهترین سکانس های فیلم است.

روزبه حصاری نیز تمام تلاش خود را کرد تا نقش جوانی شمالی را بازی کند که بر سر دوراهی وظایف شخصی و وظایف خانوادگی اش قرار گرفته است. آقای حصاری برای بازی در این نقش ۲۷ کیلو وزن کم کرد و مدتی در گیلان زندگی کرد تا در بین این همه گیلانی متفاوت دیده نشود. وی در مصاحبه ای عنوان کرد که با توجه به اینکه هر دو مادربزرگ خود را به دلیل آلزایمر از دست داده است، پس از بازی در فیلم عزیز دچار افسردگی حاد شده است، زیرا مادربزرگ خود را همیشه دیده است.

داستان و فیلمنامه:

مجید توکلی که نویسندگی و کارگردانی فیلم عزیز را بر عهده داشت، ایده ساخت این فیلم را از صحبت های یکی از دوستانش در مورد مادری آلزایمر که عاشق پسرش شده بود، گرفت. او از ابتدا معتقد بود که اگر داستان در جایی غیر از تهران روایت شود، تأثیر بیشتری خواهد داشت و به دلیل عشق و علاقه ای که به گیلان داشت، تصمیم گرفت داستان را در آنجا به صحنه ببرد. داستان متفاوت فیلم به قدری روان پیش می رود که حس غم و اندوه را به مخاطب القا می کند و تابو را نمی شکند. به گفته توکلی پیام اصلی داستان بیماری نیست بلکه عشق و ایثار است.

همچنین بخوانید:

زبان و فرهنگ بومی:

یکی از نقاط قوت فیلم عزیز که آن را به اثری متمایز در سینمای کنونی تبدیل کرده است، توجه خاص و استفاده از زبان گیلکی در دیالوگ هاست. اگرچه ارائه اثری با زبان و لهجه خاص دشوارتر است. اما آقای توکلی و سایر بازیگران فیلم عزیز از این سختی استفاده کردند و در حفظ و نگهداری گویش های کم رنگ به ایفای نقش پرداختند.

جلوه های بصری، صدا و موسیقی:

آریا عظیمی نژاد آهنگساز فیلم عزیز با استفاده از سازهای محلی و صداهای طبیعی موسیقی متن فیلم را ایجاد کرد تا فضایی احساسی و ملموس ایجاد کند. صداگذاری فیلم نیز به گونه ای انجام شده است که حتی اگر مخاطب چشمان خود را ببندد، باز هم حس فیلم و حضور در گیلان را به او دست می دهد. در کنار همه این نکات مثبت، فیلمبرداری چشمگیر، کادربندی هنری و نورپردازی طبیعی اثر را نباید نادیده گرفت که طراوت و طراوت زندگی و فرهنگ مردم گیلان را به مخاطب منتقل می کند.

حرف پایانی

نقد فیلم ایرانی عزیز

در این مطلب بازیگرها با معرفی فیلم عزیز همراه شما بودیم. تاریخچه فیلم را خواندیم، با بازیگران آن آشنا شدیم، عکس هایی از این نمایش را دیدیم و نقدی کوتاه نوشتیم. نظر مخاطب عزیز بازیگرها در مورد فیلم ایرانی عزیز چیست؟ آیا آن را دیده اید؟ به نظر شما نقطه قوت فیلم چیست؟ آیا این عنوان می تواند جزو بهترین فیلم های ایرانی درام باشد؟ شما می توانید نظرات خود را از طریق بخش “نظر شما” در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

توسط کاربران انتخاب شده است