شیائومی علاوهبر گوشیهای هوشمند پرچمدار و میانرده قدرتمند، در بازار گوشیهای هوشمند اقتصادی نیز بسیار خوب و موفق ظاهر شده و با عرضهی گوشیهای ارزانقیمت اما باکیفیت توانسته نظر کاربران بسیار زیادی را در این حوزه بدست بیاورد که یکی از محبوبترین این گوشیها، پوکو C40 شیائومی است. این گوشی که اواخر خرداد ماه سال جاری روانهی بازار شد، به دلیل قیمت مناسب و ویژگیهای قابل قبولش فروش بسیار خوبی را در فروشگاه دیجی کالا تجربه میکند. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی گوشی هوشمند پوکو C40 شیائومی بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیتهایی که ارائه میدهد، خرید آن منطقی است یا نه. با بازیگرها همراه باشید.
مقدمه
مشخصات کلی پوکو C40 شیائومی در یک نگاه
طراحی و کیفیت ساخت
نمایشگر و اسپیکر
عملکرد سختافزاری
دوربین
باتری و شارژدهی
عملکرد نرمافزاری
جمعبندی و سخن پایانی
مزایای پوکو C40 شیائومی
معایب پوکو C40 شیائومی
- بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو شیائومی؛ میانردهای جذاب با باتری پرظرفیت
مقدمه
پوکو، برند زیر مجموعهی شرکت شیائومی گوشیهای اقتصادی بسیار خوبی را روانهی بازار کرده و گوشی هوشمند پوکو C40 نیز این موضوع را به خوبی تأیید میکند. به طور کلی گوشیهای پوکو، به دلیل ارزش خرید بسیار بالایی که در برابر قیمتشان دارند، محبوبیت خوبی میان کاربران پیدا کردهاند و سری C نیز برخی از ارزانترین گوشیهای این برند چینی را شامل میشود. در مجموع اگر نمیخواهید برای خرید گوشی هزینهی زیادی بپردازید، از بین گوشیهای اقتصادی و حتی میانرده پوکو میتوانید گزینههای خرید مناسبی را پیدا کنید.
گوشی موبایل شیائومی مدل Poco C40 دو سیم کارت ظرفیت ۶۴ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت- گلوبال
مشخصات کلی پوکو C40 شیائومی در یک نگاه
پیش از اینکه ببینیم آیا گوشی هوشمند پوکو C40 شیائومی ارزش خرید دارد یا خیر، بد نیست نگاهی به جدول مشخصات فنی این گوشی هوشمند اقتصادی داشته باشیم تا ببینیم وضعیت روی کاغذ چگونه است.
نام گوشی | پوکو C40 شیائومی |
ابعاد و وزن | ۱۶۹.۶ در ۷۶.۶ در ۹.۲ میلیمتر/ ۲۰۴ گرم |
مشخصات نمایشگر | IPS LCD با حداکثر رفرشریت ۶۰ هرتز – ۶.۷ اینچی با تراکم پیکسلی ۲۶۸ پیکسل بر هر اینچ و وضوح ۷۲۰ در ۱۶۵۰ پیکسل – نسبت تصویر ۲۰:۹ – حداکثر روشنایی ۳۵۰ نیت |
کیفیت ساخت | فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک باکیفیت |
سیستمعامل و پردازنده | اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 13 / تراشهی ۱۱ نانومتری JLQ JR510، پردازندهی گرافیکی Mali-G57 MC1 |
ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی | ۴ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی با پشتیبانی از کارت حافظهی میکرو SD |
دوربینها | ۱۳ مگاپیکسلی اصلی با فوکوس خودکار و با گشودگی دیافراگم f/2.2 – دوربین ۲ مگاپیکسلی عمق میدان با گشودگی دیافراگم f/2.4 – قابلیت تصویربرداری HDR و panorama |
دوربین سلفی | ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 |
کیفیت فیلمبرداری | دوربین اصلی ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – دوربین سلفی ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه |
باتری و شارژر | باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت – ۱۸ واتی |
رابطها | وای فای – درگاه USB-C و بلوتوث نسخهی ۵.۰ |
شبکههای ارتباطی | ۲G، ۳G ، ۴G |
حسگرها | قطب نما، شتابسنج، مجاورت، ژیروسکوپ، نور و اثر انگشت |
رنگهای قابل عرضه | سبز، زرد و مشکی |
طراحی و کیفیت ساخت
همانطور که از یک گوشی هوشمند اقتصادی در این رده قیمتی انتظار میرود، پوکو C40 شیائومی از بدنه و طراحی بسیار معمولی برخوردار است. حدود ۸۲ درصد از پنل جلویی این گوشی هوشمند را نمایشگر ۶.۷۱ اینچی آن پوشانده که در وسط آن حفرهی نمایشگر برای میزبانی از دوربین سلفی به چشم میخورد. تکسچرهای بسیار ریزی در پنل تمام پلاستیکی پشتی و فریمهای جانبی این گوشی هوشمند دیده میشوند که ظاهری شبیه به چرم مصنوعی به این گوشی اقتصادی دادهاند. این طراحی موجب شده تا از لیز بودن بدنهی گوشی کاسته شود و گوشی از روی دست کاربران هنگام کار کردن سر نخورد.
این تکسچرها را کمتر در گوشیهای هوشمند اقتصادی شاهد هستیم و این یک نکتهی مثبت برای این گوشی شیائومی به شمار میرود. سمت راست بدنهی این گوشی، دکمههای پاور و کم و زیاد کردن صدا تعبیه شده، در حالی که در سمت چپ درگاه سیمکارت را میبینید که میتواند نه تنها دو سیمکارت مختلف (اگرچه هیچکدام ۵G نیستند)، بلکه یک کارت حافظهی micro SD را نیز برای افزایش فضای ذخیرهسازی گوشی در خود جای دهد. روی فریم بالایی پوکو C40 شیائومی جک هدفون ۳.۵ میلیمتری دیده میشود که این روزها در بسیاری از گوشیهای جدید حذف شده است. یک بلندگو، وظیفه تولید صدا در این گوشی هوشمند را بر عهده دارد که به همراه درگاه شارژ USB-C در فریم پایینی این گوشی اقتصادی شیائومی به چشم میخورد.
در پنل پشتی پوکو C40 شیائومی، سنسورهای دوربین هیچ برآمدگی ندارند و این یعنی وقتی گوشی را روی یک سطح صاف قرار میدهید، به هیچ عنوان لق نمیزند. یک سوم از فضای پنل پشتی این گوشی را سیستم دوربین آن احاطه کرده که به نظر میرسد دارای چهار سنسور است اما در واقع دو دوربین دارد که توسط فلاش LED و یک دایره تزئینی با حروف AI درون ماژول دوربین به هم متصل شدهاند.
درست زیر ماژول دوربین این گوشی، حسگر اثر انگشت به چشم میخورد که برای یک گوشی اقتصادی در این رده قیمتی بسیار خوب محسوب میشود. این حسگر عملکرد مناسبی دارد، اما سرعت شناسایی آن بسیار پایین است. ابعاد پوکو C40 شیائومی، ۱۶۹.۶ در ۷۶.۶ در ۹.۲ میلیمتر است و از این حیث گوشی بسیار خوشدستی به شمار میرود. در این زمینه باید اشاره کنیم که گوشیهای نظیر پوکو F4 و پوکو X4 GT، ابعاد جموجورتری نسبت به این گوشی هوشمند دارند. سنگینی وزن این گوشی نیز به ۲۰۴ گرم میرسد.
جالب است بدانید که پوکو C40 شیائومی از گواهی ضد آب IP52 نیز بهره میبرد و این موضوع یعنی این گوشی در برابر پاشش قطرات آب مثل باران مقاوم است، اما به هیچ عنوان نمیتوان آن را درون آب غوطهور کرد. پوکو C40 شیائومی در سه رنگ سبز، زرد و مشکی روانهی بازار شده که کاربران میتوانند به دلخواه خود دست به انتخاب بزنند. درون جعبه نیز علاوه بر خود گوشی شارژر ۱۰ واتی، کابل USB-C و سوزن سیمکارت وجود دارد. بنابراین از لحظهای که دستگاه را خریداری میکنید، میتوانید از آن بهره ببرید.
نمایشگر و اسپیکر
در این بخش، نمیتوان انتظار یک نمایشگر AMOLED را از این گوشی اقتصادی شیائومی داشت (اگرچه پوکو M4 پرو با قیمت مشابه دارای یک صفحهنمایش OLED است). به هر حال نمایشگر گوشی پوکو C40 شیائومی، هیچ نکتهی قابل توجه و چشمگیری برای کاربران ندارد. شیائومی برای این گوشی از یک نمایشگر ۶.۷۱ اینچی از جنس IPS LCD استفاده کرده که تصاویر را با وضوح ۱۶۵۰ در ۷۲۰ پیکسل به کاربران نشان میدهد و در واقع از رزولوشن HD+ بهره میبرد. این صفحهنمایش پخش رنگ مناسبی دارد و از این حیث خیلی نمیتوان به آن ایراد گرفت.
روشنایی، مشکل اصلی نمایشگر این گوشی هوشمند به شمار میرود؛ جایی که صفحهنمایش پوکو C40 شیائومی، حداکثر روشنایی ۳۵۰ نیت را ارائه میدهد. این حجم از روشنایی نمایشگر برای استفاده در محیطهای بسته مناسب است، اما در زیر نور شدید آفتاب به سختی میتوانید از گوشی هوشمند خود بهره ببرید. همچنین اگر نمایشگر این گوشی را در حالت زاویهدار (غیرمستقیم) مشاهده کنید، محتواهای تصویری نشان داده شده آن را به راحتی نخواهید دید، چراکه به محض چرخاندن گوشی نمایشگر تاریک میشود. به طور کلی میتوان گفت تا زمانی که در محیطهای بسته هستید یا زیر تابش مستقیم آفتاب قرار ندارید، پوکو C40 یک صفحهنمایش کاملا قابل استفاده دارد.
نکتهی مثبتی که در نمایشگر این گوشی هوشمند دیده میشود، شیشه محافظ آن است. گوریلا گلس کورنینگ که در برابر ضربات و خطوخشهای احتمالی مقاومت خوبی از خود نشان میدهد، وظیفهی محافظت از نمایشگر پوکو C40 شیائومی را برعهده دارد. البته پوکو رسما اعلام نکرده که از کدام نسخه از این شیشه محافظ در نمایشگر این گوشی استفاده کرده، اما وجود این گلس یک امتیاز بسیار ویژه برای این گوشی هوشمند اقتصادی محسوب میشود. این گوشی هوشمند از رفرش ریت ۶۰ هرتزی بهره میبرد که برای یک محصول اقتصادی قابل قبول است.
در فریم پایینی این گوشی، یک اسپیکر تعبیه شده که حجم صدای بسیار مناسبی را به کاربران ارائه میدهد. صداهای تولید شده توسط این اسپیکر به هیچ عنوان تفکیک خوبی ندارند و انتظار چندانی نیز نمیتوان از آن داشت. با این حال اما، کاربران میتوانند از آن برای شنیدن پادکست و دیگر فایلهای صوتی بهره ببرند. پوکو C40 شیائومی مجهز به جک ۳.۵ میلیمتری صوتی نیز است که میتواند خبر خوبی برای بسیاری از کاربران باشد.
- مزایا و معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو؛ نکات مهم قبل خرید
عملکرد سختافزاری
شیائومی از پردازندهی ۱۱ نانومتری JLQ JR510 به عنوان قلب تپندهی گوشی پوکو C40 بهره برده که هستههای آن با حداکثر فرکانس کاری ۲.۰ گیگاهرتز به انجام وظیفه میپردازند. در حالی که ما به پردازندههای مدیاتک و کوالکام در گوشیهای شیائومی عادت کرده بودیم، اما این پردازنده نه چندان مطرح در این گوشی هوشمند مورد استفاده قرار گرفته است. برای آن دسته از کاربرانی که نمیدانند باید اشاره کنیم که JLQ Technology یک شرکت ساخت تراشه مستقر در شانگهای چین است که از سالها قبل در این زمینه به فعالیت میپردازد و اکنون به نظر میرسد که شرکتهایی نظیر شیائومی از تراشههای آن در محصولاتشان استفاده میکند.
پردازنده JR510 از چهار هسته ARM A55 با حداکثر فرکانس کاری ۲ گیگاهرتزی و چهار هسته ARM A55 با حداکثر فرکانس کاری ۱.۵ گیگاهرتزی تشکیل شده که به همراه پردازندهی گرافیکی ARM Mali G52 به انجام امور پردازشی و گرافیکی این گوشی میپردازند. اگرچه مشخصات این پردازنده روی کاغذ برای این گوشی اقتصادی مناسب به نظر میرسد، اما در عمل به هیچ عنوان این طور نیست و خیلی نمیتوان روی این پردازنده حساب باز کرد.
در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که این پردازنده در انجام امور روزانه نیز خیلی قدرتمند نیست و کاربران را با لگوباگهای زیادی روبرو میکند. باز شدن و اجرای بسیاری از اپلیکیشنها در این گوشی نیازمند صبوری زیاد کاربران است و گاهی اوقات مجبور میشوید که این اپها ببندید و دوباره باز کنید. این موضوع به این معنی نیست که پردازنده این گوشی نمیتواند کارهای روزانه و عادی را انجام دهد، بلکه عملکرد آن حتی به عنوان یک گوشی مقرونبهصرفه تا حدودی ضعیف است. اسکرول کردن در این گوشی با کندی همراه است و تأخیری چند ثانیهای دارد.
برای گشت در اینترنت، این گوشی عملکرد بسیار معمولی را همانند دیگر گوشیهای اقتصادی به کاربران ارائه میدهد. اما در این زمینه نیز نیاز به صبوری دارید؛ چراکه حتی با اینترنت پرسرعت، مدتی طول میکشد تا وبسایتها بارگیری شوند و اغلب باید حتی بیشتر منتظر بمانید تا تصاویر وبسایتها برای شما به نمایش در بیاید. اجرای بازی نیز در این گوشی هوشمند اقتصادی امکانپذیر است اما هیچ لذتی از اجرای آنها نخواهید بود و لگوباگهای بسیار زیاد، شما را کلافه خواهد کرد. این گوشی صرفا برای اجرای بازیهایی مناسب است که به هیچ واکنش خاصی نیاز ندارند (هرچند در این بازیها نیز عملکرد نامناسب پردازنده شما را آزار خواهد داد).
بدون شک عملکرد نه چندان مناسب پردازندهی این گوشی تحت تأثیر ۴ گیگابایت حافظهی رم نیز قرار گرفته و محدودیتهای مختلفی را برای کاربران به همراه میآورد. حافظهی داخلی ۶۴ گیگابایتی برای این گوشی هوشمند در نظر گرفته شده که حجم قابل توجهای از آن توسط سیستمعامل و اپهای از پیش نصبشده اشغال شده است. خوشبختانه میتوان با استفاده از کارت حافظهی microSD این مشکل را برطرف کرد، زیرا این گوشی هوشمند پوکو از کارتهای حافظه تا ظرفیت ۱ ترابایت پشتیبانی میکند. پوکو C40 در حین فعالیت گرمای زیادی تولید نمیکند، بنابراین شما به ندرت داغ کردن این گوشی هوشمند را خواهید دید.
دوربین
شیائومی برای این گوشی هوشمند اقتصادی خود از یک سیستم دوربین دوگانه در پنل پشتی استفاده کرده که متشکل از سنسور اصلی ۱۳ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و گشودگی دیافراگم f/2.2 و دوربین ۲ مگاپیکسلی عمق میدان با گشودگی دیافراگم f/2.4 است. سنسور عمق میدان برای گرفتن عکسهای پرتره کاربرد دارد و سنسور اولترا واید نیز در این گوشی هوشمند دیده نمیشود.
از آنجا که گشودگی دیافراگم سنسور اصلی این گوشی f/2.2 است، این یعنی که نور زیادی نمیتواند وارد سنسور شود. دوربین اصلی این گوشی در شرایط نوری مناسب میتواند عکسهای باکیفیت قابل قبولی را ثبت کند. رنگها در این عکسها غیرواقعی هستند و شارپنس آنها نیز چندان بالا نیست. همچنین باید به نویزهای بسیار زیاد تصاویر ثبتشده دوربین این گوشی اشاره کنیم. در شرایط کم نور، خیلی نمیتوانید عکسهای خوبی را ثبت کنید و جزئیات تار دیده میشوند.
دوربین ۵ مگاپیکسلی سلفی با گشودگی دیافراگم f/2.2 این گوشی، عکسهای سلفی قابل قبولی را ثبت میکند که میتوانید در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید، اما خیلی انتظار چندانی از آنها نمیتوان داشت. این گوشی قادر به فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم بر ثانیه است. تنظیم روشنایی در حالت ویدیو بسیار سریع صورت میگیرد و فوکوس خودکار عمدتاً بدون حرکت به جلو و عقب عکسالعمل دقیقی را نشان میدهد. اگرچه به دلیل عدم وجود لرزشگیر اپتیکال در دوربین این گوشی ویدیوها لرزش زیادی دارند، اما در مجموع سیستم دوربین پوکو C40 به عنوان یک گوشی هوشمند اقتصادی عملکرد قابل قبولی از خود ارائه میدهد.
باتری و شارژدهی
در حالی که اکثر بخشهای این گوشی چندان قدرتمند نیست، اما در بخش باتری پوکو C40 حرفهای زیادی برای زدن دارد. شیائومی از یک باتری پرظرفیت ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی به عنوان منبع انرژی این گوشی هوشمند اقتصادی استفاده کرده که از شارژر ۱۸ واتی پشتیبانی میکند، اما درون جعبهی این گوشی شاهد قرارگیری یک شارژر ۱۰ واتی هستیم!
همانطور که میتوان تصور کرد، باتری این گوشی به راحتی یک روز کامل را پشت سر میگذارد و برای روز دوم نیز حتی کمی انرژی خواهد داشت. بنابراین اگر از گوشی استفاده چندانی نداشته باشید، میتوانید حتی تا سه روز نیز بدون نیاز به شارژ کردن از آن استفاده کنید. باتری این گوشی در استفادههای بسیار سنگین حدود ۲۰ ساعت دوام آورد که این موضوع برای یک گوشی هوشمند اقتصادی بسیار عالی است.
سرعت شارژ این گوشی اما تعریف چندانی ندارد. شارژر ۱۰ واتی این گوشی قادر است باتری این دستگاه را پس از نیم ساعت شارژ حدود ۱۹ درصد شارژ کند. شارژ کامل این گوشی نیز به حدود ۲ ساعت و نیم زمان نیاز دارد، بنابراین میتوان گفت که پوکو C40 شیائومی سرعت شارژ کندی دارد. البته باید این موضوع را در نظر بگیریم که شارژ شدن کامل یک باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، یک پروسه زمانبر است و خیلی نمیشود به آن ایراد گرفت.
عملکرد نرمافزاری
سیستمعامل اندروید ۱۱ به صورت پیشفرض روی این گوشی هوشمند نصب شده و رابط کاربری MIUI 13 را اجرا میکند. اگر شیائومی به روال عادی خود پایبند باشد، پوکو C40 باید حداقل قبل از پایان پشتیبانی نرمافزاری سیستمعامل اندروید ۱۳ را دریافت کند و انتظار میرود که بهروزرسانیهای امنیتی نیز برای این گوشی تا سه سال منتشر شود. باید اشاره کنیم که رابط کاربری MIUI، قابلیتهای بسیار خوب و جذابی را به کاربران ارائه میدهد و از بابت شخصیسازی نیز دست کاربران تا حدود زیادی باز است.
جمعبندی و سخن پایانی
ساخت یک گوشی هوشمند اقتصادی کار سادهای نیست. امروزه کاربران عملکرد مناسب، دوربینهای خوب و پایداری را از گوشیهای هوشمند خود میخواهند و این موضوع کار سازندگان را بسیار دشوارتر میکند، چراکه آنها باید قید بسیاری از قابلیتهای خوب را بزنند تا گوشیهای اقتصادی را تولید و روانه بازار کنند. شیائومی این کار را با عرضهی پوکو C40 به درستی انجام داده است. به طور کلی این گوشی برای کاربرانی مناسب است که انتظار چندانی از گوشی هوشمند خود ندارند و صرفا به دنبال خرید یک گوشی هوشمندی ارزانقیمتی هستند تا امور روزانهی خود را انجام دهند. پوکو C40 شارژدهی بسیار عالی دارد و عملکرد دوربین و نمایشگر آن نیز قابل قبول است، اما از لحاظ عملکرد پردازنده رضایتبخش نیست و نمیتوانید به عنوان یک گزینهی گیمینگ به آن نگاه کنید.
در رنج قیمتی ردمی پوکو C40 شیائومی میتوان به رقبای مانند جی پلاس X20 و آنر X5 اشاره کرد که اولی از سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و پردازندهی هلیو G37 شرکت مدیاتک بهره میبرد و نسبت به گوشی شیائومی عملکرد پردازشی بهتری را روی کاغذ ارائه میدهد. آنر X5 نیز مجهز به پردازندهی هلیو G۲۵ مدیاتک است و با قیمتی ارزانتر از گوشی پوکو C40 به فروش میرسد.
گوشی موبایل جی پلاس مدل X20 دو سیم کارت ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت
گوشی موبایل آنر مدل X5 دو سیم کارت ظرفیت ۳۲ گیگابایت و رم ۲ گیگابایت
مزایای پوکو C40 شیائومی
- باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی و شارژدهی عالی
- طراحی جذاب
- نمایشگر باکیفیت
- اسپیکر خوب
- قیمت ارزان
- جک ۳.۵ میلیمتری صدا
معایب پوکو C40 شیائومی
- پردازنده ضعیف
- حافظهی کم
- دوربین نه چندان باکیفیت
آیا شما هم خرید این گوشی اقتصادی شیائومی را به دیگران توصیه میکنید یا نظر دیگری دارید؟ به نظرتان گزینههای بهتری هم نسبت به این گوشی اقتصادی در بازار هست؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را در این رابطه با ما و سایر کاربران بازیگرها در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
- بررسی شیائومی ردمی نوت ۱۱R؛ تازهنفس خانواده ردمی
منبع: Techadvisor
گوشی موبایل شیائومی مدل Poco C40 دو سیم کارت ظرفیت ۶۴ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت- گلوبال
نوشته نگاهی به شیائومی پوکو C40؛ باتری غولپیکر و طراحی جذاب اولین بار در بازیگرها. پدیدار شد.
ارسال نقد و بررسی