پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی – ۱۵ نوامبر ۱۴۰۳ / ویدئو – بازیگرها

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی – ۱۵ نوامبر ۱۴۰۳ / ویدئو – بازیگرها

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی آخرین دستاورد سازمان فضایی ایران و انجام تعهدات این سازمان است.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی گام مهمی در توسعه صنعت فضایی کشور است. این دو ماهواره که با هدف ارائه خدمات اینترنت اشیا و نقشه برداری کشاورزی طراحی شده اند، امروزه از ماهواره بر سایوز استفاده می کنند. پایگاه روسیه در Vostochny آنها به مدار 500 کیلومتری زمین فرستاده شدند. این رویداد نشان دهنده حمایت گسترده سازمان فضایی از فعالیت بخش خصوصی در صنعت فضایی و افزایش رقابت پذیری این بخش در عرصه بین المللی است.

راهنمای خرید بازیگرها

قبلا در مقاله ای، لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا به شما اطلاع می دهیم. در مطلب زیر صحبت های رئیس سازمان فضایی ایران را می خوانید و فیلم های مربوط به این دستاورد بزرگ را مشاهده می کنید.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی

صبح امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه دو ماهواره هدهد و کوثر که برای ماموریت های مختلف طراحی شده اند به مدار زمین پرتاب شدند. این ماهواره ها ساخت شرکت های خصوصی ایرانی از پایگاه «ووستچنی» با ماهواره بر «سایوز» روسی به فضا پرتاب شدند.

در مراسم رونمایی، اچسنسالاریه رئیس سازمان فضایی کشور وی اعلام کرد که این سازمان مایل به خرید محصولات و خدمات بخش خصوصی است و حاضر است پروژه های فضایی را به دست بخش خصوصی بسپارد. وی بیان کرد:

در ابتدای این برنامه، سازمان فضایی در نظر داشت رهبری حوزه فضایی کشور را به بخش خصوصی واگذار کند و صنعت فضایی را با تمرکز تجاری در فضای رقابتی توسعه دهد.

مشخصات و ویژگی های ماهواره Hudood.

ماهواره Huddh که توسط شرکت Omidfaza طراحی شده است، یک ماهواره مکعبی و تا به امروز است خدمات اینترنت اشیاء باند باریک در زمینه هایی مانند کشاورزی، حمل و نقل، لجستیک و محیط زیست استفاده می شود. این ماهواره حدود 4 کیلوگرم وزن دارد و در ارتفاع مداری 500 کیلومتری زمین قرار دارد.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصیپرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی

مشخصات و ویژگی های ماهواره کوثر.

ماهواره کوثر نیز برای اهداف کشاورزی و نقشه برداری طراحی شده و به عنوان اولین ماهواره ایرانی با استاندارد مکعب شناخته می شود. این ماهواره 30 کیلوگرم وزن دارد و با نرخ فریم 6 فریم بر ثانیه کار می کند. ماهواره کوثر مجهز به دوربین های طیفی NIR و RGB است که وضوح تصویر 3.45 متر GSD را ارائه می دهد.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصیپرتاب موفقیت آمیز ماهواره های هود و کوثر به فضا با همکاری بخش خصوصی

رئیس سازمان فضایی نقش مهم بخش خصوصی را در صنعت فضایی برشمرد و گفت: ادارات دولتی و موسسات تحقیقاتی این سازمان در حال آماده سازی زمینه برای ورود جدی بخش خصوصی در این عرصه هستند. سالاریه نقش اصلی سازمان فضایی را در این زمینه حمایت از بخش خصوصی دانست و تاکید کرد: تخصیص پروژه های فضایی به سرعت در حال انجام است.

سالاریه همچنین به برنامه های آتی برای پرتاب ماهواره های بیشتر تا پایان سال اشاره کرد و گفت:

پیش بینی ما این است که تا پایان سال 1403 بین 5 تا 7 پرتاب داخلی و بین المللی داشته باشیم. علاوه بر این، ماهواره چمران 1 در شهریور ماه با موفقیت پرتاب شد و پرتاب های دیگری نیز توسط پرتابگرهای ایرانی از جمله سیمرغ و قائم در نظر گرفته شده است.

در فیلم زیر لحظه پرتاب دو ماهواره ایرانی هدهد و کوثر با استفاده از موشک سایوز از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه را مشاهده می کنید. علاوه بر این، در این پرتاب 53 ماهواره دیگر از کشورهای مختلف به فضا رسیده اند:

بیشتر بخوانید:

نظر شما خوانندگان عزیز بازیگرها در مورد پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر به فضا چیست؟ لطفا نظر خود را با ما در میان بگذارید.