بر اساس گزارش های دریافتی، یوتیوب و تلگرام مانند واتس اپ و گوگل پلی فیلتر نخواهند شد اما توییتر و اینستاگرام فعلا فیلتر خواهند ماند.
فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی در کشورمان به سخت ترین شکل ممکن انجام شده است. دولت هر یک از این شبکه ها را به بهانه های مختلف و در مراحل مختلف فاش کرده و دسترسی میلیون ها کاربر را در ایران مسدود کرده است و کاربران چاره ای جز استفاده ندارند. سوئیچ فیلتر من این فیلترینگ سخت را ندارم باعث ایجاد بازار به اصطلاح درآمدزایی شد فروش فیلتر در بازار که صدها میلیارد تومبا در سال فاکتور می کند و یک شبه دلالان غیرعادی را غنی می کند.
بارها گفته شده فیلترینگ به نفع کشور و دولت نیست و فقط فیلترشکن ها سود می برند. پس چرا اصرار می کنید که به افشای آن ادامه دهد؟ مقامات و کارشناسان بارها متذکر شده اند که این نشت خسارت های اقتصادی هنگفتی به کشور وارد کرده است که طی آن بسیاری از شرکت ها و خدمات آنلاین شغل خود را از دست داده و یا مجبور به تعطیلی شده اند.
سرانجام در آخرین روز عملیات آزادسازی با رفع فیلتر واتس اپ و گوگل پلی شروع شد و این ممکن است نویدبخش رفع فیلتر از سایر سیستم عامل ها نیز باشد. اما قطعا همه رسانه های اجتماعی بدون فیلتر نیستند. به عنوان مثال همانطور که شنیدیم یوتیوب و تلگرام نیز فیلتر نخواهند شد، اما توییتر و اینستاگرام همچنان فیلتر خواهند بود.
آیا فیلترهای یوتیوب و تلگرام در حال آماده شدن هستند؟
بر اساس پیش بینی ها، در جلسه شورای عالی فضای مجازی که به مدت 2 روز با حضور رئیس جمهور، وزیر ارتباطات، رئیس شورای عالی فضای مجازی و … طرح تسهیل دسترسی به بسترهای خارجی بر اساس قانون و در چارچوب قانون اساسی برگزار شد. یک طرح نهادی 4 مرحله ای
مرحله اول شامل 5 اقدام مهم است:
- واگذاری زیرساخت های مورد نیاز به پلتفرم های محتوای داخلی منتخب برای مدت 3 ماه.
- تصویب بسته حمایتی 500 میلیارد ریالی برای تبلیغات رسانه ای پیام رسان های ملی خاص.
- سندی صادر کنید که سیاست ها و الزامات مربوط به قیمت گذاری ترافیک شبکه و نحوه تقسیم درآمد محتوا را مشخص کند و مقدمات اجرای آن را فراهم کنید.
- رفع فیلتر واتس اپ
- رفع فیلتر Google Play
مرحله دوم: راه اندازی YouTube و سایر اقدامات
در مرحله دوم این برنامه 11 اقدام در نظر گرفته شده است. یکی از این اقدامات، دسترسی به پلتفرم ویدیوی یوتیوب از طریق پورتال های قانونی است. همچنین لایحه قانون مبارزه با اخبار جعلی باید در شورای دولت تصویب و با اولویت در مجلس بررسی شود.
سایر اقدامات شامل اجرای سیاست های مربوط به تعرفه های اینترنت و اشتراک درآمد محتوا، حمایت از تولید محتوا در بسترهای ملی و تشویق سرمایه گذاری برای راه اندازی و تقویت پلت فرم های مختلف توسط دولت و بخش خصوصی است.
مرحله سوم: بازگشایی مجدد تلگرام یا ارائه از طریق پلتفرم های داخلی
در این مرحله تصمیم گرفته شده است که پیام رسان تلگرام پس از مذاکره و در صورت قبول شرایط مقرر افتتاح خواهد شد. اما در صورت عدم توافق، تلگرام از طریق پلتفرم های داخلی عرضه می شود.
علاوه بر این، در این مرحله قانون جدید مسئولیت پلت فرم تدوین و تصویب می شود. علاوه بر این، کیفیت شبکه با شناسایی بهتر ترافیک و IP ها و به روز رسانی سیستم های فیلتر بهبود می یابد.
خب، می بینیم که خبری از توییتر و اینستاگرام برای رفع فیلتر نیست. هر چند در مرحله چهارم اشاره شده است که پس از مذاکره و پذیرش شرایط کارگروه تصمیم گیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
نظر شما در مورد عدم تصمیم روشن برای حذف فیلتر از اینستاگرام و توییتر یا X چیست؟ لطفا نظرات خود را برای ما در میان بگذارید.
ارسال نقد و بررسی