۷ روز انیمیشن های دیزنی; از دوران طلایی پینوکیو تا رنسانس جذابیت • بازیگرها

۷ روز انیمیشن های دیزنی;  از دوران طلایی پینوکیو تا رنسانس جذابیت • بازیگرها

از زمانی که سفید برفی به خانه هفت معدنچی الماس آمد، دیزنی یک کارخانه تولید انیمیشن بوده است. این کمپانی بی نقص به نظر می رسد، اما با نگاهی به دوره های مختلفی که انیمیشن های این کمپانی پشت سر گذاشته اند، می توان متوجه شد که این کمپانی فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است.

به نظر می رسد انیمیشن های دیزنی از الگوی خاصی برای موفقیت و محبوبیت در بین طرفداران خود استفاده می کنند و این امکان پیش بینی دوره ها و دوره های بعدی دیزنی را فراهم می کند، اما آیا دوره بعدی یعنی طلسم دیزنی اکنون گرفتار می شود؟ زنگ تفريح؟ قبل از پاسخ به این سوال، بهتر است نگاهی به تاریخچه دیزنی بیندازیم.

  • از جذابیت تا لوکا؛ چگونه انیمیشن های دیزنی از شرورها فاصله گرفتند؟
  • 10 بهترین انیمیشن دیزنی در قرن بیستم بر اساس رتبه بندی IMDb
  • از شاهزاده خانم های قدرتمند دیزنی گرفته تا هوای تازه در میان زامبی ها. بهترین های هنر و سینما.

1. عصر طلایی – پینوکیو

دوران طلایی دیزنی در سال 1937 آغاز شد. در این زمان، پنج فیلم بلند انیمیشن زمینه را برای هنر و موسیقی موجود در انیمیشن آماده کرده بودند. «پینوکیو» اولین انیمیشنی بود که برنده اسکار رقابتی شد. در واقع انیمه برنده دو جایزه شد: یکی برای آهنگ اصلی و دیگری برای آهنگ When You Wish Upon a Star و در نهایت این انیمیشن همراه با مجموعه “سفید برفی”، “فانتزی”، “دامبو” و “بامبی” پایگاه های دیزنی با داستان های شاهزاده خانم ها، ماجراجویی ها، حیوانات سخنگو و البته لحظات موسیقی. در آن زمان همه چیز عالی به نظر می رسید، اما زمانی که ایالات متحده وارد جنگ جهانی دوم شد، دیزنی در آستانه یک تحول عظیم قرار داشت.

2. زمان جنگ – Three Knights

دیزنی

در این دوره دیزنی که به درستی «عصر جنگ» نامیده می شود و از سال 1943 تا 1949 ادامه داشت، دیزنی کاری جز ارائه تبلیغات جنگ با پیام های ضد نازی، تشویق مردم به خرید سهام جنگ و حمایت از سربازان انجام نداد. . بودجه و کارکنان دیزنی در آن زمان به اندازه روحیه مردم پایین بود. والت دیزنی نمی توانست زمان، پول و نیروی انسانی زیادی داشته باشد، بنابراین این شرکت چندین سریال انیمیشنی تولید کرد که همه آنها مدت ها فراموش شده بودند، به جز «سه کالابرو»، «ماجراهای ایچاباد» و «آقای وزغ». جنگ جهانی دوم مطمئناً لکه‌های مهمی در پایه‌های دیزنی ایجاد کرد، اما دوره‌ای که پس از آن کسب‌وکار پر رونقی را برای شرکت به ارمغان آورد.

3. عصر نقره – پیتر پن

دیزنی

با پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945، ایالات متحده شاهد آغاز دوره بعدی دیزنی بود. به نظر می رسید که ابرهای تیره از هم جدا شده بودند و زندگی جنبه خوب خود را به دیزنی نشان داده بود. خانواده ها درآمد زیادی داشتند و آماده بودند آن را در مکان هایی مانند فیلم خرج کنند، بنابراین دیزنی توانست افسانه هایی مانند “سیندرلا” را احیا کند و دوره ای به نام عصر نقره را در سال 1950 آغاز کرد. اندکی بعد، “آلیس در سرزمین عجایب” تولید شد. سرزمین عجایب» و «پیتر پن».

پس از گذشت پنج سال از این دوره، دیزنی لند افتتاح شد و این شرکت بزرگترین گام خود را برای تبدیل شدن به یک شرکت فراتر از یک پلت فرم انیمیشن برداشت. در واقع دیزنی توانست به یک برند کامل تبدیل شود. وقتی پارک موضوعی افتتاح شد، هنوز دوازده فیلم انیمیشن اکران نشده بود. این گام گام بسیار بزرگی بود که این شرکت را به موفقیت بزرگی رساند.

عصر نقره حدود 20 سال به طول انجامید و آثار کلاسیک مانند “زیبای خفته” و “101 سگ خالدار” با انیمیشن جذاب و نقاشی های منحصر به فرد خود رنگ و بوی خاصی به این دوران بخشیدند. اما متاسفانه دیزنی در معرض دو شگفتی بزرگ دیگر قرار گرفت. ایالات متحده در سال 1964 وارد جنگ ویتنام شد و والت دیزنی دو سال بعد درگذشت.

4. عصر برنز – رابین هود

دیزنی

دیزنی به زودی متوجه شد که چیزی که تقریباً 30 سال آن را موفق کرده بود دیگر مفید نیست. کوته فکری والت دیزنی در عصر برنز نشان داده شد. در آن زمان، دیزنی از خشکوگرافی استفاده می کرد. این رویکرد جدید در انیمیشن باعث صرفه جویی در زمان شد، اما استفاده از خطوط ضخیم باعث شد که فیلم ها فرسوده تر از فیلم های قبلی خود به نظر برسند. بسیاری ظاهر انیمیشن هایی مانند «گربه های نجیب»، «رابین هود» و «نجات دهندگان» را نامناسب می دانند. با این حال، از بسیاری جهات، رئالیسم تجسم یافته در نقاشی با جنگ ایالات متحده در ویتنام مطابقت داشت. چرا وقتی دنیا در هاله سرد جنگ غرق می شود، می خواهیم سرحال و شاد باشیم؟ با این حال، ظاهر این انیمیشن ها قطعا عمدی نبود، زیرا دیزنی با از دست دادن مردی که همه چیز را کنترل می کرد، دست و پنجه نرم می کرد. پس از مرگ والت دیزنی، تلاش و مبارزه دیزنی منجر به تولید انیمیشن هایی شد که جذابیت چندانی نداشتند، اما در اواخر دهه 1980 تحولی چشمگیر و تجاری در این شرکت ایجاد شد.

5. رنسانس – پری دریایی کوچک

دیزنی

در سال 1989، پری دریایی کوچولو دیزنی را به بهترین دوران خود یعنی رنسانس بازگرداند و دیزنی توانست با کمی تغییر به ریشه های خود بازگردد. یک بار دیگر، دیزنی به افسانه ها روی آورد، اما از نظر موسیقایی، این شرکت شاهد پیشرفت بزرگی بود. این ویژگی بود که رنسانس را به طور باورنکردنی سودآور کرد. این دوران چیزی شبیه به عصر نقره ای بود، زیرا انیمیشن در شکل و شمایل پیشرفت کرده بود و به سمت تجاری سازی می رفت. اگرچه شخصیت ها، انیمیشن و موسیقی این دوران هزینه زیادی را در بر داشت، اما این هزینه ها جواب داد.

دیزنی با دریافت جوایز غریبه نبود، اما ناگهان انیمیشن های این شرکت به سطحی رسید که می توانست با فیلم های غیر انیمیشن رقابت کند. در سال 1991، «شیطان و زیبایی» اولین انیمیشنی بود که برنده جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم شد و همچنین اولین انیمیشنی بود که نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم شد. پاسخ مثبت منتقدان به شرکت کمک کرد تا تعدادی از بزرگترین بازیگران و کارگردانان هالیوود را برای ساخت فیلم هایش استخدام کند، چیزی که قبل از علاءالدین، زمانی که رابین ویلیامز (خانم داوبت فایر) روی صحنه رفت، امکان پذیر نبود.

بعدها مل گیبسون در «پوکاهونتاس» و جاناتان تیلور توماس در «شیر شاه» درخشیدند. صحبت از «شیر شاه» شد، باید گفت که سر التون جان نیز توانست نقدهای مثبتی از منتقدان برای موسیقی متن این انیمیشن دریافت کند و پس از او فیل کالینز برای ساخت موسیقی متن فیلم تارزان استخدام شد.

در زمینه تجارت، دیزنی توانست از طریق کالاهای سینمایی خود به درآمد هنگفتی دست یابد. وقتی چیزهایی مانند جنگ ستارگان و کارتون‌های صبح شنبه ثابت کردند که هالیوود می‌تواند با فروش اسباب‌بازی‌های متحرک درآمد بیشتری کسب کند، دیزنی در حال گذراندن دوران برنز خود بود و فرصت را از دست داد. اما حالا این شرکت نمی خواست اشتباه خود را تکرار کند.

اولین فروشگاه خرده فروشی دیزنی در سال 1987 افتتاح شد. با این کار، طرفداران دیزنی می توانستند به راحتی از فروشگاه های واقع در پارک موضوعی خرید کنند یا حتی از رستوران هایی مانند مک دونالد غذا و فست فود بخرند. در دهه 90، تقریباً همه کودکان در ایالات متحده اسباب بازی هایی با تم دیزنی داشتند. زیرا دیزنی در دوران رنسانس شخصیت های بیشتری را معرفی کرد. سیندرلا و آرورا عالی بودند، اما دیزنی لیستی از پرنسس ها و شخصیت های جدید را معرفی کرد که روح زنده ای داشتند. این موارد باعث شده بود که طرفداران دیزنی که معمولا کودکان و نوجوانان بودند، به این شخصیت ها وابسته شوند و این وابستگی باعث شده بود تا محصولاتی با موضوع شخصیت های مورد علاقه خود خریداری کنند.

6. دوران بعد رنسانس – پادشاه و کوزکو

دیزنی

همه اینها در کنار راه اندازی استودیو دیزنیتون و همکاری دیزنی با هنرمندان افسانه ای، منجر به سرمایه گذاری جدیدی در زمینه انیمیشن شد. در این دوره سبک انیمیشن کامپیوتری یکی از اکتشافات جدیدی بود که دیزنی از آن بهره برد.

دوران پس از رنسانس که در سال 2000 آغاز شد را باید عصر افراط جنون آمیز نامید، زیرا در این دوره دیزنی حدود 60 فیلم انیمیشن منتشر کرد. در واقع، در این دوره، دیزنی انیمیشن های بسیار بیشتری نسبت به دوره های قبل و بعد از آن منتشر کرد. اما برخی از آنها مانند «لیلو و استیچ» توانستند مانند انیمیشن های پیکسار طرفداران را به وجد بیاورند. در حالی که فیلم‌های دیزنی مانند The Emperor’s New Life و Atlantis: The Lost Empire موفق بودند، پیکسار پس از رنسانس با Monsters Factory، Finding Nemo و Up تسلط داشت. این به این دلیل بود که پیکسار هدفی از ساخت انیمیشن‌های آنها داشت، در حالی که دیزنی فقط می‌خواست. چیزی تولید کند همچنین، دیزنی شروع به ساخت دنباله هایی برای کلاسیک های رنسانس مانند مولان و گوژپشت نوتردام کرد، زمانی که هیچ کس از شرکت نخواست این کار را انجام دهد.

به نظر می‌رسید که دیزنی سعی می‌کند با پیکسار و فرنچایزهایی که مدام به بازار می‌آمدند، همراهی کند. «جنگ ستارگان» با پیشینیان خود بازگشته بود و دیزنی تنها نبود. «ارباب حلقه ها» و «هری پاتر» نیز وارد رقابت شدند و فیلم های ابرقهرمانی جدیدی مانند «مرد عنکبوتی»، «مردان ایکس» و «مرد آهنی» توانستند تعداد زیادی از بینندگان را به طرفدار تبدیل کنند. . .

دیزنی سعی کرد در سال 2009 با شاهزاده خانم و قورباغه به اوج رنسانس خود بازگردد و موفق شد، اما با تسلط پیکسار در دوران پس از رنسانس، به نظر می‌رسید که دیزنی تحت فشار بوده و مجبور به شکسته شدن است. یک سال پس از اینکه پرنسس تیانا (با صدای آنیکا نونی رز) اولین شاهزاده سیاهپوست دیزنی شد (حدود دو ثانیه قبل از تبدیل شدنش به قورباغه)، رنسانس آغاز شد.

7. عصر احیا

دیزنی

در دوره ای که برخی می گویند می توان آن را رنسانس دوم نامید، فاصله بین دیزنی و پیکسار به تدریج کاهش یافت و این شرکت با ساخت فیلم های ماجراجویانه تری مانند «Wreck It Ralph» و «Wreck It Ralph» ریسک های پس از رنسانس را پذیرفت. .

در حال حاضر، به جرات می توان گفت که دوران رنسانس دوران پرباری برای دیزنی بوده است، اما با توجه به تاریخچه دیزنی، به نظر می رسد که دیزنی به نقطه پایین دیگری نزدیک می شود. دیزنی در سال 2020 دچار رکود دیگری شد، اما به لطف پخش جریانی و برنامه جدید دیزنی پلاس، توانست این سختی ها را پشت سر بگذارد و انیمیشن های دیگری مانند “Enkato”، “Ruh”، “Luca” و “Forward” را تولید کند. پخش جریانی نقش مهمی در جلوگیری از ورود دیزنی به رکود دیگر ایفا کرد، اما این سرویس به سرمایه گذاری عظیمی نیاز داشت.

«جنگ ستارگان» و «ابر قهرمانان» زمانی بزرگترین رقبای دیزنی در گیشه بودند. اما اکنون، دیزنی دیگر لازم نیست نگران آنها باشد، زیرا آنها صاحب خانه میکی موس هستند. دیزنی توانسته سهم بزرگی از صنعت سرگرمی را در اختیار داشته باشد، اما با توجه به گذشته این شرکت، باید منتظر تحولات غیرمنتظره باشیم و سوالی که مطرح می شود این است که آیا دیزنی تحت تاثیر این تحولات قرار می گیرد یا خیر؟ اگر بخواهیم با معیارهای دوران قبل قضاوت کنیم، باید بگوییم که احتمال این تحولات کم نیست، اما دیزنی در سال های اخیر با مهارت زیادی عمل کرده و توانسته سرمایه مالی خود را تا حد امکان افزایش دهد. بر اساس آنچه امروز شاهد آن هستیم، شاید دوره بعدی دیزنی دورانی باشد که این شرکت را به جای از هم پاشیدگی تقویت کند.

منبع: collider

نوشته شده توسط 7 دوره از انیمیشن های دیزنی; از دوران طلایی پینوکیو تا رنسانس جذابیت اولین بار در DigiCala Mag. ظاهر شد.