فیلم طنز ایرانی طرفداران زیادی دارد و همیشه مورد استقبال قرار میگیرد. اما انتخاب یک فیلم کمدی ایرانی برای اوقات فراغت نیز چندان آسان نیست و باید لیستی برای انتخاب داشته باشید. از این رو با فهرست بهترین فیلم سینمایی ایرانی کمدی همراه شما هستیم.
فیلم کمدی ایرانی جز محبوبترین فیلمها در بین مخاطبان سینمای کشور هستند. فیلم طنز ایرانی که معمولا با ژانرهای عاشقانه و اجتماعی ترکیب میشوند، به سادگی میتوانند بینندگان خود را سرگرم کنند. در طول چهل سال پس از انقلاب با وجود محدودیتهای مختلف، فیلم های سینمایی طنز ایرانی موفق و محبوبی ساخته شده است که در این مقاله بازیگرها ما لیست بهترینهای این آثار را به شما معرفی خواهیم کرد.
فهرست مطالب:
بهترین فیلم های کمدی ایرانی
از دهه 60 و پس از انقلاب، سینما شکل جدیدی به خود گرفت و طبعا مفهوم طنز نیز به دلیل تغییرات فرهنگی و جامعه، عوض شد. در ادامه این مطلب برترین فیلمهای طنز ایرانی را به تفکیک سال انتشار برای شما دسته بندی میکنیم.
1. فیلم کمدی ایرانی قدیمی اجاره نشینها
- سال تولید: 1365
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- بازیگران: اکبر عبدی، عزت الله انتظامی، رضا رویگری، حمیده خیرآبادی، حسین سرشار و سیاوش طهمورث
اجارهنشینها یک فیلم سینمایی خنده دار ایرانی قدیمی شاد محسوب میشود که محصول سال 1365 است. نویسندگی و کارگردانی این فیلم بر عهده داریوش مهرجویی بود که نه تنها تبدیل به پرفروشترین فیلم طنز ایرانی آن سال شد، بلکه یکی از بهترین آثار تاریخ سینمای ایران هم محسوب میشود. این فیلم علاوه بر بار کمدی، به مسائل اجتماعی و سیاسی آن زمان هم اشاراتی دارد.
داستان فیلم سینمایی خنده دار ایرانی اجارهنشینها در آپارتمانی در حاشیه شهر تهران جریان دارد که بعد از درگذشت مالکش، بدون وارث مانده و یکی از مستاجرها به نام عباس آقا که مباشر مالک هم بود، تصمیم میگیرد آن را به چنگ خود دربیاورد. ساختمان این آپارتمان فرسوده بوده و نیاز به تعمیرات دارد، اما هیچ یک از اجارهنشینها به توافق درباره انجام تعمیرات نمیرسند و در نهایت، ساختمان خراب میشود و …
این فیلم کمدی ایرانی در پنجمین جشنواره فیلم فجر، در هفت رشته نامزد شده بود که توانست لوح زرین بهترین صدابرداری را به دست آورد. از بازیگران مطرح این فیلم میتوان به عزت الله انتظامی، اکبر عبدی و حمیده خیرآبادی اشاره کرد.
2. فیلم سینمایی طنز ایرانی لیلی با من است
- سال تولید: 1374
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: کمال تبریزی، رضا مقصودی
- بازیگران: پرویز پرستویی، محمود عزیزی، شهره لرستانی و رحمان باقریان
لیلی با من است که یک فیلم سینمایی کمدی ایرانی مربوط به جنگ ایران و عراق است، یکی از بهترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی محسوب میشود که در سال 1374 ساخته شد. کمال تبریزی، نویسنده و کارگردان این فیلم است که اثری بهیادماندنی درباره شخصی خلق کرده که بر خلاف خواسته خود، مجبور میشود به جبهه برود. فیلم لیلی با من است توانست جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را در چهاردهمین جشنواره فیلم فجر به دست بیاورد.
داستان فیلم درباره شخصی به نام صادق مشکینی با بازی پرویز پرستویی است که صرفا میخواست برای ساخت خانهاش وام بگیرد، اما اتفاقات به نوعی رقم میخورند که او مجبور میشود برای تهیه مستندی از اسرای عراقی، پا به جبهه بگذارد. او برای اینکه در جبهه به خط مقدم نرسد، هر کاری که از دستش برمیآید را انجام میدهد. در میان لیست فیلم سینمایی طنز ایرانی که ارزش دیدن دارند، فیلم لیلی با من است در صدر جدول قرار میگیرد.
3. فیلم سینمایی طنز ایرانی مرد عوضی
- سال تولید: 1376
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
- نویسنده: محمدرضا هنرمند
- بازیگران: پرویز پرستویی، فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان، رضا ژیان، محمود پاک نیت، حمید لولایی و رضا شفیعی جم
فیلم مرد عوضی یکی از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی دهه 70 است که قصه و سوژهای به شدت جذاب و بامزه داشت و با بازی عالی پرویز پرستویی به یک فیلم طنز ایرانی خوش ساخت تبدیل شده بود. محمدرضا هنرمند که متخصص ساخت آثار خلاقانه و فانتزی است، فیلمنامه مرد عوضی را خودش به نگارش درآورده بود.
قصه مرد عوضی از فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی درباره مخترعی به نام خسرو پذیرش است که یک پودر شوینده جادویی اختراع کرده و برای بستن قرارداد با یک کارخانه تولید مواد شوینده راهی ساختمان این شرکت میشود. در آسانسور بر اثر یک حادثه خسرو سقوط میکند. همزمان با این اتفاق داریوش جم مدیرعامل کارخانه سکته مغزی میکند. در این بین رئیس بیمارستان تصمیم میگیرد مغز خسرو را به داریوش جم پیوند بزنند تا داریوش بتواند به زندگی ادامه دهد. حالا در ادامه فیلم داریوش با مغز خسرو به زندگیاش برمیگردد و اتفاقات کمدی زیادی به وجود میآید. فیلم مرد عوضی در فهرست فیلم کمدی ایرانی برتر قرار دارد.
4. فیلم سینمایی طنز ایرانی مومیایی 3
- سال تولید: 1378
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
- نویسنده: محمدرضا هنرمند
- بازیگران: پرویز پرستویی، مهتاب کرامتی، رامبد جوان، رضا ژیان، فتحعلی اویسی، رضا فیض نوروزی و سیروس ابراهیم زاده
آخرین فیلم سینمایی خنده دار ایرانی قدیمی شاد دهه 70 فیلم مومیایی 3 است. یکی از فانتزیترین و بهترین فیلم های ایرانی در سینمای بعد از انقلاب، بدون شک مومیایی 3 است. این فیلم در سال 78 و با یک کمدی فانتزی بینظیر مرزهای خلاقیت در آثار کمدی را در سینمای ایران جا به جا کرده است.
این فیلم ماجرای حضور سروان قربانی در یک عملیات پیچیده است که به همراه زن موردعلاقهاش کبری و دیوانهای به نام بهروز تلاش میکند سارقین بینالمللی یک مومیایی گرانقیمت را دستگیر کند. محمدرضا هنرمند در طول این قصه مهیج با اتفاقات و موقعیتهای کمدی بینظیر مخاطبان را به سکانسهای خندهدار بسیار جذابی مهمان میکند و به همین دلیل هنوز که هنوز است مومیایی 3 را میتوان یکی از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی نامید.
فیلم کمدی ایرانی مومیایی 3 یک فیلم اکشن مهیج و از بهترین فیلم های کمدی ایرانی است که بر اساس فیلم اسلحه برهنه بازسازی شده است.
5. فیلم سینمایی طنز ایرانی نان و عشق و موتور 1000
- سال تولید: 1380
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: اکبر عبدی، گوهر خیراندیش، سروش صحت، بهاره رهنما، حسام نواب صفوی، امیر جعفری و ریما رامینفر
لیست بهترین فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی دهه 80 را با یک دیگر آغاز میکنیم. فیلم نان، عشق و موتور 1000 اولین فیلم سینمایی پیمان قاسمخانی در مقام نویسنده فیلم های کمدی ایرانی است و یکی از متفاوتترین و بهترین فیلم های کمدی ایرانی اوایل دهه هشتاد محسوب میشود. این فیلم با یک داستان به ظاهر عاشقانه و به عنوان یک فیلم کمدی ایرانی، به گفتمان بین گروههای مختلف و توانایی تحمل نظر مخالف اشاره میکرد.
داستان نان و عشق و موتور 1000 درباره دختری است که به دلیل وصیت پدرش مجبور است از بین دو خواستگارش یکی را انتخاب کند. خواستگار پولدار و موفق کلاهبردار از آب درمیآید و همین مسئله شخصیتهای قصه را وارد فضایی ابزورد و کمدی میکند. این فیلم در زمان خودش بسیار مشهور شد و یکی از برترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی نام گرفت.
6. فیلم سینمایی ایرانی طنز مارمولک
- سال تولید: 1382
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: پرویز پرستویی، شاهرخ فروتنیان، رعنا آزادیور، بهرام ابراهیمی و سهیلا رضوی
فیلم سینمایی ایرانی خنده دار مارمولک ساخته کمال تبریزی و یکی از ماندگارترین فیلم های ایران است. کمال تبریزی بعد از فیلم ایرانی خنده دار موفق «لیلی با من است» محصول سال 1374، فیلم «مارمولک» را میسازد. مارمولک که فیلمنامهاش را پیمان قاسمخانی نوشته، در زمان خودش نگاهی نو به مساله روحانیت انداخت و با این قشر جامعه شوخی کرد.
داستان این فیلم سینمایی ایرانی کمدی راجع به دزدی به نام رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک (با بازی پرویز پرستویی) است. رضا مارمولک برای فرار از دست پلیسها لباس یک روحانی را میپوشد. به طور اتفاقی به یک روستا میرسد و در آنجا با امام جماعت جدید روستا اشتباه گرفته میشود.
مارمولک در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را میگیرد. همچنین در هشتمین جشن بزرگ سینمای ایران، تندیس زرین بهترین بازیگر مرد را برای پرویز پرستویی به ارمغان میآورد. کمال تبریزی در دهه 90 هم فیلمهای کمدیای مانند «طبقه حساس»، «مارموز» و «ما همه با هم هستیم» را ساخته است. مارمولک به یکی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی ساخته شده توسط کمال تبریزی تبدیل شد. جهت دانلود فیلم مارمولک از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی به لینک های آن مراجعه نمایید.
7. فیلم ایرانی مهمان مامان
- سال تولید: 1382
- کارگردان: مرحوم داریوش مهرجویی
- نویسنده: زنده یاد داریوش مهرجویی، وحیده محمدیفر، هوشنگ مرادی کرمانی
- بازیگران: گلاب آدینه، حسن پورشیرازی، امین حیایی، نسرین مقانلو، ملیکا شریفینیا، علیرضا جعفری و ژاله علو
فیلم خنده دار ایرانی سینمایی «مهمان مامان» فیلمی کمدی-خانوادگی به کارگردانی زنده یاد داریوش مهرجویی و محصول سال 1382 است. این فیلم براساس کتاب مهمان مامان نوشته هوشنگ مرادی کرمانی ساخته شده است.
این اثر از فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی دار که هجدهمین فیلم مهرجویی است، داستان خانوادهای است که مهمانی سرزده برای آنها میآید. اما چون وضع مالی خانواده خوب نیست، همه همسایهها کمک میکنند تا پذیرایی آبرومندی از مهمانان شود. در این فیلم بازیگرانی چون گلاب آدینه، حسن پورشیرازی، پارسا پیروزفر، امین حیایی، نسرین مقانلو و ملیکا شریفینیا ایفای نقش کردهاند.
فیلم کمدی ایرانی مهمان مامان در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم را گرفت. همچنین در جشن خانه سینما برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای پارسا پیروزفر شد. این فیلم یکی از بهترین فیلم های طنز ایرانی به حساب میآید. در ویدئوی زیر میتوانید برخی از بهترین سکانسهای فیلم مهمان مامان را تماشا کنید.
8. فیلم سینمایی خنده دار ایرانی چند میگیری گریه کنی؟
- سال تولید: 1384
- کارگردان: شاهد احمدلو
- نویسنده: محسن تنابنده، حسن وارسته
- بازیگران: منوچهر نوذری، ابوالفضل پورعرب، حمید لولایی، شهرام حقیقت دوست، هومن حاجی عبداللهی و الناز شاکردوست
فیلم چند میگیری گریه کنی یکی از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی در دهه هشتاد است که فیلمنامه آن را محسن تنابنده نوشته و ماجرای یک مرد متمول به نام رضا شایسته است که در خارج از کشور زندگی میکرده، فرزندانش او را رها کردهاند و حالا در سنین بالا به ایران برگشته تا پس از مرگ در خاک وطن آرام بگیرد. به این فکر میکند که اگر بمیرد، هیچکسی وجود ندارد که مراسم ختم او را برگزار کند. شایسته غمگین است که اصطلاحا گریهکن ندارد و این مسئله را با مباشرش در میان میگذارد. مباشر این پیرمرد تصمیم میگیرد با یک موسسه قرارداد ببندد تا پس از فوت این پیرمرد مراسم باشکوه و پرشوری را با گریهکنهای زیاد برای او برگزار کند.
این فیلم به دلیل سوژه جذاب، فیلمنامهی درخشان و حضور بازیگران مطرحی چون منوچهر نوذری، ابوالفضل پورعرب و حمید لولایی در زمان اکرانش بسیار دیده شد و یکی از بهترین فیلمهای طنز ایرانی نام گرفت. الناز شاکردوست در این فیلم یکی از اولین نقشهای خود را ایفا کرده است. جهت دانلود چند میگیری گریه کنی به لینک های دانلود آن مراجعه کنید.
9. فیلم آتش بس 1
- سال تولید: 1384
- کارگردان: تهمینه میلانی
- نویسنده: تهمینه میلانی
- بازیگران: محمدرضا گلزار، مهناز افشار و آتیلا پسیانی
فیلم خنده دار ایرانی آتش بس 1 به کارگردانی و نویسندگی تهمینه میلانی ساخته شد و محمد نیکبین تهییهکننده آن بود. این فیلم با حضور ستارههای سینمای آن زمان یعنی محمدرضا گلزار و مهناز افشار ساخته شد و در جشنواره فجر همان سال حضور داشت. این اثر توانست پرفروشترین فیلم سال 1385 شود و مورد استقبال کمنظیری قرار گرفت. این فیلم در همان سال و با میزان تورم آن سالها حدود یک میلیارد تومان فروش داشت.
داستان حول محور یک خانم مهندس مستقل و زیبا به نام سایه است که با یکی از همکارانش به نام یوسف که مردی جذاب و ثروتمند است، به مشکل برمیخورد. یوسف با کارهای بچگانهاش سایه را عصبی میکند و با او روی دنده لج میافتد تا اینکه سرانجام عشقی بین آنها به وجود میآید. آنها ازدواج میکنند اما زندگیشان با جنگ و دعوا همراه میشود تا اینکه سایه تصمیم به طلاق میگیرد اما به اشتباه وارد دفتر یک روانشناس میشود...
10. فیلم سینمای ایرانی خنده دار اخراجی ها
- سال تولید: 1385
- کارگردان: مسعود ده نمکی
- نویسنده: مسعود ده نمکی با مشاوره پیمان قاسمخانی
- بازیگران: اکبر عبدی، کامبیز دیرباز، امین حیایی، محمدرضا شریفینیا، ارژنگ امیرفضلی، نیوشا ضیغمی و نگار فروزنده
فهرست فیلم های کمدی ایرانی که ارزش دیدن دارند را با فیلمی نامآشنا ادامه میدهیم. فیلم اخراجی ها یکی از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی به کارگردانی مسعود دهنمکی است. این فیلم بعد از اکران خود، محبوبیت زیادی بین مردم پیدا کرد و فروش خوبی داشت که در نهایت، باعث شد تا دو دنباله نیز برای آن ساخته شود. مارمولک یکی از بهترین فیلم های سینمایی طنز نام گرفت اما دنباله بعدی آن نتوانست از نظر کیفیت ساخت با سری اول آن رقابت کند. فیلم ایرانی اخراجی ها نه تنها در زمان اکران جزء فیلم های کمدی برتر ایران قرار گرفت، بلکه امروزه نیز برخی آن را خنده دار ترین اثر ایرانی میدانند.
با اینکه این دنبالهها نتوانستند به محبوبیت فیلم اول دست یابند، ولی باز هم فیلمهای نسبتا خوبی بودند و میتوانند در فهرست فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی قرار گیرند. داستان این فیلم درباره یکی از اراذل محلههای تهران به نام مجید سوزوکی است که عاشق دختر مرد مومنی به نام میرزا میشود. مجید برای اینکه نشان دهد رفتارهای خود را تغییر میدهد، تصمیم میگیرد به جبهه برود که در این راه، چندین نفر از دوستانش نیز با انگیزههای خودشان، او را همراهی میکنند.
از بازیگران این لثز میتوان به کامبیز دیرباز، اکبر عبدی، امین حیایی و محمدرضا شریفینیا اشاره کرد. اخراجیها یکی از معدود فیلم های خنده دار ایرانی مربوط به دوران جنگ است. اگر قصد تماشای فیلملیست فیلم سینمایی ایرانی کمدی را دارید، از این فیلم غافل نشوید.
11. فیلم سینمای خنده دار ایرانی بی پولی
- سال تولید: 1386
- کارگردان: حمید نعمت الله
- نویسنده: حمید نعمت الله
- بازیگران: بهرام رادان، لیلا حاتمی، سیامک انصاری، امیر جعفری و باباک حمیدیان
لیست بهترین ففیلم های سینمایی خنده دار ایرانی را «بیپولی» فیلمی اجتماعی به کارگردانی حمید نعمتالله و محصول سال 1386 ادامه میدهیم. داستان این فیلم درباره زوج جوانی است که درگیر بیکاری و بیپولی میشوند. اما تلاش آنها برای بهتر کردن اوضاع، همه چیز را پیچیدهتر میکند.
لیلا حاتمی، بهرام رادان، حبیب رضایی، امیر جعفری، سیامک انصاری و بابک حمیدیان از بازیگران اصلی این فیلم سینمایی ایرانی خنده دار هستند. در بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، فیلم بیپولی سیمرغ بلورین نقش اول زن (برای لیلا حاتمی) و سیمرغ بلورین فیلم برگزیده تماشاگران را دریافت کرده است.
شاید فیلم بیپولی از آن دست فیلم های کمدی ایرانی نباشد که از اول تا آخرش حسابی قهقهه بزنید. اما فیلم نعمتالله لحظات شیرینی که لبخند به لبتان بیاورد کم ندارد. به همین دلیل هم فیلم بیپولی جز فیلمهای سینمایی طنز ایرانی قرار گرفته است.
12. فیلم ایرانی طنز دایره زنگی
- سال تولید: 1386
- کارگردان: پریسا بختآور
- نویسنده: اصغر فرهادی
- بازیگران: باران کوثری، مهران مدیری، صابر ابر، امین حیایی، محمدرضا شریفینیا، گوهر خیراندیش، نیما شاهرخ شاهی، امید روحانی، نگار فروزنده، نیلوفر خوش خلق و حامد بهداد
دایره زنگی را شاید بتوان یکی از بهترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی چند دهه اخیر نامید. فیلمنامه درخشان اصغر فرهادی با کارگردانی همسرش پریسا بختآور و بازی ستارگان مطرح سینما سبب شد که این فیلم در میان بهترین فیلمهای طنز ایرانی جزو پرمخاطبترین آثار باشد.
دایره زنگی در کنار اینکه روایتگر قصهای شیرین بود، پیامهای اجتماعی مهمی هم در دل خود جای داده بود و ماجرای حضور یک نصاب ماهواره در یک ساختمان به همراه دختر موردعلاقهاش بود. در طول نصب دیش ماهواره اتفاقات مختلفی در این خانه رخ میداد و قصههای کوچک هر کدام از ساکنین از دید این نصاب ماهواره روایت میشود. در ادامه در نیمه دوم فیلم، مخاطب با هویت اصلی دخترک به عنوان یک سارق آشنا میشود و ادامه فیلم جذابتر و مهیجتر از نیمه ابتدایی به شکلی غافلگیرکننده به پایان میرسد.
13. فیلم کمدی ایرانی خروس جنگی
- سال تولید: 1386
- کارگردان: سید مسعود اطیابی
- نویسنده: قربان محمدپور
- بازیگران: مریلا زارعی، رضا عطاران، کیومرث ملکمطیعی، احمد پورمخبر و عباس جمشیدی
خروس جنگی از جمله خنده دارترین فیلم های ایرانی است که به کارگردانی و تهییهکنندگی سید مسعود اطیابی ساخته شد و نشان داد این کارگردان از گذشته تا کنون به خوبی با ساخت آثار پرفروش آشنایی داشته است. خروس جنگی در زمان خود فروشی بسیار عالی داشت و بیش از یک میلیارد تومان در گیشه کسب کرد و همچنین اثری کاملا خوش ساخت و جذاب است.
داستان این فیلم سینمایی خنده دار ایرانی قدیمی شاد درباره محمود دلربا و همسرش مریم است که از زندگی خود رضایت ندارد. محمو یک تالار را اداره میکند و شبها دیر به خانه میآید و از طرف دیگر مریم از این موضوع عاصی شده است. شبی بعد از یک دعوای درست و حسابی محمود و مریم تصمیم میگیرند تا جایگاههای خود را عوض کنند و از این به بعد مرد در خانه بماند و زن مدیریت تالار را برعهده بگیرد.
14. فیلم سن پطرزبورگ
- سال تولید: 1388
- کارگردان: بهروز افخمی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی
- بازیگران: محسن تنابنده، پیمان قاسمخانی، اندیشه فولادوند، بهاره رهنما، شیلا خداداد و امین حیایی
اسامی فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی دهه 80 را با سن پطرزبورگ پایان میبریم. فیلم سینمایی ایرانی خنده دار سن پطرزبورگ یکی از فیلم های ایرانی است که در سال 1388 منتشر شد. بازیگران معروف زیادی همچون محسن تنابنده، پیمان قاسمخانی، امین حیایی و بهاره رهنما در این فیلم بازی کردهاند. داستان این فیلم سینمایی ایرانی کمدی از این قرار است که نقشه گنج تزار روسیه به دست دو دزد میافتد که با کمک هم، دست به هر کاری میزنند تا این گنج را به دست آورند. فیلمنامه این فیلم کمدی ایرانی، توسط برادران قاسمخانی، یعنی پیمان و مهراب نوشته شده بود که طنز جالبی دارد.
15. فیلم ایرانی ضدگلوله
- سال تولید: 1390
- کارگردان: مصطفی کیایی
- نویسنده: مصطفی کیایی
- بازیگران: مهدی هاشمی، ژاله صامتی، مسعود کرامتی، سعید آقاخانی، پوریا رحیمی سام و محسن کیایی
فهرست فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی دهه 90 را با فیلم ضدگلوله آغاز میکنیم. دومین فیلم مصطفی کیایی، با الهام از فیلم کمدی مشهور لیلی با من است به ماجرای حضور یک نوارفروش در جبهه میپردازد. این نوارفروش به نام سلیم در اوایل انقلاب به توزیع و پخش نوارهای فیلم و موسیقی میپردازد و وقتی متوجه میشود تومور مغزی دارد، تصمیم میگیرد برای توبه به جبهه برود. بر اثر یک اتفاق او راهی خط مقدم میشود و تلاش میکند مجروح یا شهید شود، اما قسمت نیست و این اتفاق نمیافتد.
ضدگلوله با اینکه شباهتهایی به لیلی با من است دارد، اما با حضور شیرین مهدی هاشمی و موقعیتهای کمیکی که میسازد، به یکی از موفقترین فیلم های کمدی برتر ایران اوایل دهه نود تبدیل شد. این فیلم سکوی پرتابی برای مصطفی کیایی بود و بعد از این فیلم بود که کارگردان مطرح این روزهای سینمای ایران روز به روز پیشرفت کرد و آثار پرمخاطب ساخت.
16. فیلم گشت ارشاد
- سال تولید: 1390
- کارگردان: سعید سهیلی
- نویسنده: مهدی محمدنژادیان – مهدی علیمیرزایی – سعید سهیلی
- بازیگران: حمید فرخنژاد، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، جمشید هاشمپور، میرطاهر مظلومی و سحر قریشی
گشت ارشاد یکی از پرحاشیهترین فیلمهای دهه 90 است. البته در زمان اکران این فیلم حواشی زیادی ایجاد کرد و برخی از روزنامهها و رسانهها این فیلم را توهینآمیز و غیرقابل تحمل توصیف کردند. همان زمان اعتراضها بالا گرفت و ظرف چند هفته فیلم کمدی سعید سهیلی به اجبار از پرده سینماها پایین کشیده شد.
این فیلم داستان زندگی سه فرد شیاد به نامهای عطا، حسن و عباس است با پوشش گشت ارشاد از دختران و پسران مردم اخاذی میکنند. آنها با گیر دادن به دختر و پسرهایی که در مهمانیها حضور دارند یا تهدید آنها، گذران زندگی میکنند.
قسمت اول گشت ارشاد با وجود تمام محدودیتها و توقیف فیلم، بسیار دیده شد و همین سبب شد که سعید سهیلی تصمیم بگیرد قسمت دوم و سوم آن را بسازد. قسمت دوم گشت ارشاد بسیار ضعیف از آب درآمد و اصلا در حد و اندازه قسمت اول نبود و سومین قسمت آن نیز ساخته شد که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
17. فیلم سینمایی ایرانی طنز ورود آقایان ممنوع
- سال تولید: 1390
- کارگردان: رامبد جوان
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: رضا عطاران، ویشکا آسایش، مانی حقیقی، بهاره رهنما، ستاره پسیانی، حدیث میرامینی و علی صادقی
«ورود آقایان ممنوع» یکی دیگر از فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی است. این فیلم به کارگردانی رامبد جوان و نویسندگی پیمان قاسمخانی در سال 1389 ساخته شده است.
داستان این فیلم راجع به مدیر یک دبیرستان دخترانه (با بازی ویشکا آسایش) است که با ورود آقایان به مدرسهاش شدیدا مخالف است. اما این مدیر مجبور میشود یک دبیر مرد (با بازی رضا عطاران) را به مدرسه بیاورد. از دیگر بازیگران این فیلم میتوان به پگاه آهنگرانی، مانی حقیقی و بهاره رهنما اشاره کرد.
ویشکا آسایش برای بازی در فیلم ورود آقایان ممنوع در بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد. بدون شک میتوان گفت که آسایش در این فیلم یکی از بامزهترین نقشهایش را بازی کرده است. این فیلم توانست عنوان دومین فیلم پرفروش سال 1390 را بگیرد و به یکی از بهترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی در سال های اخیر تبدیل شود. این فیلم به جرات میتواند نامزد عنوان خنده دارترین فیلم ایرانی سال 90 باشد.
18. فیلم سینمایی ایرانی طنز خوابم میآد
- سال تولید: 1390
- کارگردان: رضا عطاران
- نویسنده: احمد رفیعزاده
- بازیگران: اکبر عبدی، رضا عطاران، مریلا زارعی، ویشکا آسایش و ناصر گیتیجاه
اولین فیلم رضا عطاران یکی از برترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی است. عطاران پس از یک دهه سریالسازی در تلویزیون و ساخت آثار طنز ماندگار، در سال 87 برای همیشه از تلویزیون کوچ کرد و در سال 90 تصمیم گرفت اولین فیلم سینمایی خود را بسازد. از همان اولین خبرهایی که درباره فیلم اول عطاران منتشر میشد، مشخص بود که این کمدین با قصه و ایدهای جذاب اولین فیلمش را خواهد ساخت. جالبترین نکته فیلم خوابم میآد حضور اکبر عبدی در نقش مادر رضا عطاران در این فیلم بود که برای آن توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کند.
خوابم میآد درباره معلمی به نام رضا بود که نقش آن را خود عطاران بازی میکرد. رضا مشکل عجیب رویارویی با جنس مخالف داشت و به همین دلیل هرگاه میخواست به دختری ابراز علاقه کند، به دلیل استرس زیاد نمیتوانست این کار را به خوبی انجام دهد. تا اینکه با دختری به نام شیرین آشنا میشود و این دو تصمیم به گروگانگیری و آدمربایی میگیرند. اتفاقات حول این سوژه فیلم کمدی ایرانی خوابم میآد را شکل میدهد. عطاران با این فیلم ثابت کرد در ساخت فیلمهای سینمایی طنز ایرانی نیز حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
19. فیلم ایرانی خنده دار طبقه حساس
- سال تولید: 1392
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: رضا عطاران، هوتن شکیبا، آزاده صمدی، بهاره رهنما، کاظم سیاحی، محمد بحرانی، پانتهآ بهرام و پیمان قاسمخانی
فیلم سینمایی ایرانی خنده دار طبقه حساس یکی دیگر از بهترین فیلم های کمدی ایرانی است که کمال تبریزی آن را کارگردانی کرده و به نوعی در این زمینه رکورددار محسوب میشود. طبقه حساس سوژهی متفاوتی دارد و مثل تمام کمدیهای کمال تبریزی با خطوط قرمز بازی میکند.
داستان طبقه حساس درباره فرد متدینی به نام حاج کمال است که برای خود و همسرش یک قبر دوطبقه خریداری کرده، اما حالا پس از مرگ همسرش متوجه شده مردی غریبه را درکنار همسر او دفن کردهاند. این شرایط برای حاج کمال غیرقابل قبول است و او و خانوادهاش تلاش میکنند این دو جنازه را از خاک بیرون بکشند. در این بین اتفاقات جالب و بامزهای رخ میدهد. طبق حساس در کنار ساعت 5 عصر و چند میگیری گریه کنی از معدود فیلمهای سینمایی طنز ایرانی هستند که با مرگ و مراسم تدفین شوخی کردهاند. رضا عطاران برای ایفای نقش در فیلم طبقه حساس برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شده است.
20. فیلم ایرانی خنده دار خط ویژه
- سال تولید: 1392
- کارگردان: مصطفی کیایی
- نویسنده: مصطفی کیایی
- بازیگران: مصطفی زمانی، هانیه توسلی، میلاد کی مرام، محسن کیایی، میترا حجار، پریناز ایزدیار، سام قریبان و هومن سیدی
خط ویژه یکی از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی دهه 90 است که ماجرایی ریتمیک و معمایی را به شکلی کمدی و جذاب روایت میکند. خط ویژه داستان زن و شوهری است که تصمیم میگیرند حساب یکی از مفسدین اقتصادی را هک و خالی کنند.
کاوه با بازی هومن سیدی نابغه کامپیوتر است و با شناسایی و راهنمایی خواهر و خواهرشوهرش حساب یک مفسد اقتصادی بانفوذ را خالی میکند و به هنگام ریختن به حساب خودشان بر اثر سهلانگاری پول را به حساب دو جوان آس و پاس میریزد. همین مسئله سبب آشنایی این افراد با هم میشود و این پنج نفر تلاش میکنند پول را از چنگ محتشم دربیاورند و از ایران خارج شوند.
خط ویژه فیلمنامه تند و تیزی دارد که با موقعیتهای کمدی به یک فیلم گیشهای خوشساخت تبدیل شده است و حتی شاید بتون آن را خنده دار ترین فیلم سینمایی ایرانی سال 92 دانست.
21. فیلم در مدت معلوم
- سال تولید: 1393
- کارگردان: وحید امیرخانی
- نویسنده: مهدی علیمیرزایی
- بازیگران: جواد عزتی، ویشکا آسایش، هومن سیدی، اکبر عبدی، طوفان مهردادیان و گوهر خیراندیش
در مدت معلوم فیلمی بیادعا اما به شدت بامزه و دغدغهمند است و یک جواد عزتی شیرین و درخشان دارد. این فیلم با اینکه در زمان اکران، فروش عجیبی در سینماها نداشت، اما قطعا یکی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی است.
این فیلم درباره معلمی به نام میثم است که حس میکند زمان ازدواجش فرا رسیده و نیاز به یک همدم برای تامین نیازهای مختلف خود دارد. او در اینباره مقاله و تحقیقات مختلفی انجام داده و حتی کتاب نوشته، اما هنوز اصلیترین مشکلش این است که دختر موردعلاقهخود را پیدا نکرده است. میثم دل به دریا میزند و تصمیم میگیرد که ازدواج موقت انجام دهد، اما در این مسیر با مشکلات بامزهای روبهرو میشود که در مدت معلوم را به یکی از بهترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی تبدیل میکند.
نکته جالب درباره فیلم در مدت معلوم شوخیهای آن حول سوژه اصلی قصه است. با اینکه سوژه به نیازهای جنسی انسان میپردازد و قابلیت این را داشت که به شدت به ورطه ابتذال بیفتد و حتی فیلم به اثری مستهجن تبدیل شود، اما این اثر از معدود فیلم های سینمایی ایرانی خنده دار است که با مسائل جنسی شوخیهای غیرسخیف و هوشمندانهای میکند و حتی در تعداد شوخیهای اینچنینی زیادهروی هم نشده است.
22. فیلم نهنگ عنبر
- سال تولید: 1393
- کارگردان: سامان مقدم
- نویسنده: مانی باغبانی، مونا زاهد
- بازیگران: رضا عطاران، مهناز افشار، ویشکا آسایش، علی قربانزاده، نادر سلیمانی و سپند امیرسلیمانی
فیلم سینمایی ایرانی خنده دار «نهنگ عنبر» فیلمی کمدی به کارگردانی سامان مقدم و محصول سال 1393 است. قسمت دوم این فیلم هم در سال 1396 ساخته شده است. داستان این فیلم راجع به مردی به نام ارژنگ صنوبر (با بازی رضا عطاران) است که از کودکی عاشق رویا (با بازی مهناز افشار) بوده است. از دیگر بازیگران این فیلم میتوان به ویشکا آسایش، سام نوری، هانیه توسلی و حسام نواب صفوی اشاره کرد.
این فیلم در سال 1394 با فروش نزدیک به هفت میلیارد تومان به دومین فیلم پرفروش آن سال تبدیل شد. نهنگ عنبر که شوخیهای زیاد و بامزهای با نوستالژیهای گذشته میکند را میتوان یکی از بهترین آثار کمدی سینمای ایران دانست. این فیلم در میان فیلمهای سینمایی طنز ایرانی برتر به خصوص نظر دهه شصتیها و دهه پنجاهیها را به خود جلب کرده است.
23. فیلم کمدی ایرانی جدید خوب بد جلف
- سال تولید: 1394
- کارگردان: پیمان قاسمخانی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: حمید فرخنژاد، سام درخشان، پژمان جمشیدی، آزاده صمدی، ویشکا آسایش، مانی حقیقی، نسیم ادبی، بهاره رهنما و امیرمهدی ژوله
بعد از سریال موفق پژمان و حضوری گرم و جذاب از زوج سام درخشانی و پژمان جمشیدی در این مجموعه، پیمان قاسمخانی تصمیم گرفت اولین فیلم سینمایی خود را با حضور این زوج کمدین بسازد. خوب بد جلف به نوعی ادامهی پژمان است، اما دو کاراکتر اصلی درگیر یک ماجرای پلیسی معمایی میشوند و داستان یکی از خنده دارترین فیلم های ایرانی را روایت میکنند.
ماجرای فیلم خوب بد جلف بدین شکل است که پژمان جمشیدی و سام درخشانی پس از محبوبیت سریال پژمان تصمیم میگیرند در آثار متفاوت سینمایی ایفای نقش کنند. در ادامه همین تصمیم آنها پیشنهاد بازی در یک فیلم پلیسی را قبول میکنند، اما شرط تهیهکننده این است که سام و پژمان باید در کنار یک نیروی پلیس زبده آموزش ببیند تا از نزدیک با روحیات افسران پلیس آشنا شوند. همین تصمیم سبب حضور سام و پژمان در یک عملیات پلیسی پیچیده میشود که موقعیتهای طنزی را ایجاد میکند.
فیلم خوب بد جلف تا همین امسال دنباله داشته و قسمت دوم و سریال آن هم ساخته شد، اما اولین قسمت آن بهترین قسمتش بوده و در میان فیلم های کمدی برتر ایران دهه 90 قرار میگیرد.
24. فیلم زاپاس
- سال تولید: 1394
- کارگردان: برزو نیکنژاد
- نویسنده: برزو نیکنژاد
- بازیگران: امیر جعفری، ریما رامینفر، احمد مهران فر، شبنم مقدمی، الناز حبیبی، ماهان نصیری و جواد عزتی
زاپاس از بهترین فیلم های کمدی ایران است که طی دهه 90 اکران شد. این اثر در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر شرکت داشت و با بازیگران معروف خود توجهها را جلب کرد. شبنم مقدمی برای بازی در این فیلم برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد و منتقدان فیلم را اثری مفرح خواندند.
داستان این اثر از لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی، درباره تیم فوتبالی دسته سومی متعلق به استان گلستان و شهر رامیان است که به دسته دوم صعود میکند. سعید که بازیکن خوب این تیم است، دچار پارگی تاندون شده و همه چیز بهم میریزد.
25. فیلم طنز ایرانی من سالوادور نیستم
- سال تولید: 1394
- کارگردان: منوچهر هادی
- نویسنده: رضا مقصودی
- بازیگران: رضا عطاران، یکتا ناصر، کارول ویدوتی، مهدی محرابی و ژیلا صادقی
من سالوادور نیستم از جمله بهترین فیلم های طنز ایرانی به کارگردانی منوچهر هادی و نویسندگی رضا مقصودی است که در سال 1394 ساخته و در اواخر همان سال اکران شد. این فیلم توانست با فروشی بالغ بر 14 میلیارد تومان دومین فیلم پرفروش سال 1395 شده و تا بدین لحظه جز ردههای برتر پرفروشترین ایرانی قرار گیرد. همچنین در این فیلم به دو زبان فارسی و پرتغالی صحبت میکنند.
داستان این بهترین فیلم کمدی ایرانی محور مردی درستکار و معتقد به نام ناصر میگردد که روزی مقدار زیادی پول پیدا میکند و آن را به صاحبش بازمیگرداند. این کار او، بازتاب زیادی در جامعه دارد و باعث میشود تا به عنوان جایزه از جانب یک آژانس گردشگری پیشنهاد رفتن به برزیل داده شود. ناصر و همسرش به سفر میروند اما در آنجا زنی به نام آنجلا او را با نامزدش سالوادور اشتباه میگیرد و اتفاقات جدیدی رخ میدهد.
26. فیلم کمدی ایرانی اکسیدان
- سال تولید: 1395
- کارگردان: حامد محمدی
- نویسنده: حامد محمدی
- بازیگران: جواد عزتی، امیر جعفری، شبنم مقدمی، شقایق دهقان، رضا بهبودی و لیندا کیانی
یکی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی دهه 90 ، بدون تردید فیلم اکسیدان حامد محمدی است. فیلمنامه اکسیدان را حامد محمدی نوشته بود و پدرش منوچهر محمدی تهیهکننده صاحبنام سینمای ایران هم تهیهکنندگی آن را برعهده داشت.
این فیلم درباره برادری و دوستی بین مذهب شیعه و مسیحیت بود و داستانش درباره شخصیتی به نام اصلان بود که نامزدش نگار او را رها کرده و به خارج از کشور رفته بود و حالا اصلان تلاش میکرد خیلی سریع بتواند ویزا بگیرد. بهمن شخص شارلاتانی است که کارش جور کردن ویزا با روشهای عجیب است و راهکارهای مختلف و بامزهای را پیش روی اصلان میگذارد و دردسرهای مختلف در موقعیتهای طنز برای این دو نفر شکل میگیرد.
البته با اینکه فیلم اکسیدان جزو برترین فیلم های کمدی ایرانی در چند سال اخیر به حساب میآید، اما به دلیل اعتراض گروههای مختلف و تحریم حوزه هنری به دلیل آنچه که توهین به دین و تقریب مذاهب نامیده شد، توسط تعدادی از معترضین از پرده پایین کشیده و اکرانش متوقف شد.
27. فیلم کمدی ایرانی ساعت پنج عصر
- سال تولید: 1395
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسنده: مهران مدیری
- بازیگران: سیامک انصاری، نگین معتضدی، امیر جعفری، آزاده صمدی و مهران مدیری
اولین فیلم مهران مدیری، یک فیلم کمدی ایرانی تلخ و سیاه است که کاملا با آثار تلویزیونی این کمدین مطرح تفاوت دارد و در زمان اکران آن هم در میان مردم و هم در میان منتقدان موافقان و مخالفان جدی پیدا کرده بود.
فیلم ساعت 5 عصر روایت یک صبح تا عصر فردی به نام پرهام است که تلاش میکند به بانک برود تا قسط وامش را پرداخت کند وگرنه بانک خانه را مصادره خواهد کرد. در این صبح تا عصر، انواع و اقسام اتفاقات برای پرهام رخ میدهد و تماشاگر با تعدادی از مشکلات و معضلات روزمره مواجه میشود که با پرداخت شیرین مهران مدیری و بازی جذاب سیامک انصاری تا حدودی زهرش گرفته شده و موقعیتهای کمیک ایجاد میکند.
خیلیها ساعت 5 عصر را فیلمی ضعیف، فاقد قصهای منسجم و غیرکمدی میدانند و از طرفی بسیاری از طرفداران آثار کمدی سیاه، ساعت 5 عصر را پر از حرفهای مهم و آن را در میان بهترین فیلم های کمدی ایرانی دو دهه اخیر قرار دادهاند.
28. فیلم کمدی ایرانی تگزاس
- سال تولید: 1396
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسنده: بابک کایدان، میثم کایدان
- بازیگران: پژمان جمشیدی، سام درخشانی، گابریلا پتری و حمید فرخنژاد
لیست فیلم های کمدی ایرانی دهه 90 را با فیلم تگزاس دنبال میکنیم. بعد از استقبال مخاطبان آثار کمدی از فیلم سینمایی خوب بد جلف، مثلث حاضر در این فیلم در یک فیلم دیگر به کارگردانی مسعود اطیابی بازی کردند. تگزاس با بازی حمید فرخنژاد، سام درخشانی و پژمان جمشیدی دومین فیلم این سه نفر بود که جزو پرفروشترین و بهترین فیلم های کمدی ایرانی سال لقب گرفت.
تگزاس داستان دو دوست ایرانی است که در برزیل با تعدادی گنگستر خطرناک روبهرو میشوند و برای نجات جان خود و دوستانشان در موقعیتهای مهلکی قرار میگیرند.
موفقیت تگزاس به قدری زیاد بود که نه تنها قسمت دوم آن هم ساخته شد، بلکه با ساخت و تولید آن یک سبک از فیلم های کمدی در سینمای ایران باب شد که سازندگان با حضور در کشورهای خارجی تلاش میکردند زنان بیحجاب و موزیک و رقص را تا حد قابل پخش وارد فیلمهایشان کنند. و بدین ترتیب برخی ممیزیها را دور بزنند. شاید بتوان این فیلم را خنده دار ترین فیلم جهان ایرانی نامید.
29. فیلم سینمایی ایرانی کمدی مصادره
- سال تولید: 1396
- کارگردان: مهران احمدی
- نویسنده: علی فرقانی
- بازیگران: رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، میرطاهر مظلومی، مزدک میرعابدینی، ملینا واردانیان و آلیسا میلکستیان
فیلم سینمایی ایرانی خنده دار مصادره یک فیلم کمدی ایرانی به کارگردانی مهران احمدی و در واقع اولین فیلم این بازیگر محبوب و معروف سینمای ایران است. مصادره یک فیلم جذاب و پرکشش از مقاطع مختلف زندگی اسماعیل یارجانلو کارمند اداره ساواک در رژیم شاهنشاهی است که نقش آن را رضا عطاران بازی میکند.
اسماعیل مامور خرید لوازم شکنجه در زندانهای ساواک و به قدری ساده و بیاطلاع است که نمیداند ابزاری که او آنها را خریداری میکند برای شکنجه و گرفتن اعتراف از مبارزان انقلابی استفاده میشود. او فردای سقوط کامل رژیم شاه و پیروزی انقلاب اسلامی مثل تمام مردم عادی به سر کار میرود، اما توسط مامورین کمیته انقلاب اسلامی دستگیر میشود و ماجرا از این جا آغاز میشود و تا پیری اسماعیل و مهاجرتش به آمریکا و شهرهای مختلف آن ادامه پیدا میکند.
فیلمنامه مصادره را علی فرقانی بسیار جذاب نوشته و فیلم پر از شوخیهای بامزه است که در پس آن کنایههای سیاسی تندی هم وجود دارد. این فیلم در زمان اکران هم با استقبال گسترده مخاطبان روبهرو شد و همین امیر دلیلی برای اثبات این نکته است که مصادره را میتوان بهترین فیلم کمدی ایرانی 96 دانست.
30. فیلم سینمایی ایرانی کمدی خجالت نکش
- سال تولید: 1396
- کارگردان: رضا مقصودی
- نویسنده: رضا مقصودی
- بازیگران: احمد مهرانفر، شبنم مقدمی، سام درخشانی، لیندا کیانی، شهره لرستانی و الناز حبیبی
خجالت نکش رضا مقصودی در میان لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی جدید قرار میگیرد. احمد مهرانفر و شبنم مقدمی دو کاراکتر فوقالعاده درخشان خلق کردهاند و فیلمنامهی رضا مقصودی دارای قصهای پر و پیمان و پر از شوخی است که دست بازیگران را برای ایفای نقش به بهترین نحو باز گذاشته است.
فیلم خجالت نکش درباره فردی به نام قنبر و همسرش صنم است که بعد از چندین و چند سال زندگی مشترک و داشتن فرزندان بزرگ، صاحب فرزند میشوند. ابتدا صنم تصمیم میگیرد بچه را سقط کند، اما دلش نمیآید و به همراه همسرش قنبر ماجرای بارداریاش را از برادر، فررزندانش و در و همسایه مخفی کند. این مخفیکاری در کنار اتفاقات غیرمترقبهای که برای این زوج میافتد خط داستانی اصلی قصه خجالت نکش را شکل میدهند. این فیلم از فیلم های کمدی برتر ایران است که تماشای آن خالی از لطف نیست.
31. فیلم خانم یایا
- سال تولید: 1396
- کارگردان: عبدالرضا کاهانی
- نویسنده: عبدالرضا کاهانی
- بازیگران: حمید فرخنژاد، رضا عطاران، نیتایا چایسری و مین حیایی
فیلم سینمایی ایرانی خنده دار خانم یایا اثر بعدی این لیست است که به کارگردانی و نویسندگی عبدالرضا کاهانی ساخته شد و حمید پنداشته تهییهکننده آن بود. این اثر به زبانهای فارسی، تایلندی و فرانسوی ساخته شده است و اگرچه به لحاظ ساخت آن را نمیتوانیم بسیار قوی بدانیم اما سرگرمکننده است و فروش قابل قبولی در گیشه داشت.
داستان این فیلم سینمایی ایرانی خنده دار درباره دو باجناق است که پس ار فوت پدرزن خود سعی میکننده که راه او را در پیش گرفته و تجارت کنند. آنها به همسران خود که دوقلو هستد، میگویند که به چین میروند اما در عوض سر از پاتایا درمیآورند. در نهایت دیدار با دوستی قدیمی باعث اتفاقات تازهای میشود و آنها مجبور میشوند تا از دختری به نام خانم یایا فرار کنند.
32. فیلم طنز ایرانی خوک
- سال تولید: 1396
- کارگردان: مانی حقیقی
- نویسنده: مانی حقیقی
- بازیگران: حسن معجونی، لیلا حاتمی، لیلی رشیدی، پریناز ایزدیار و سیامک انصاری
فیلم خوک از جمله آثار این فهرست است که مانی حقیقی کارگردان، نویسنده و تهییهکننده آن بود. این اثر در جشنواره فیلم برلین حضور داشت و تحسین منتقدان را برانگیخت. این فیلم نامزد و برنده چندین جایزه داخلی و بینالمللی شد و فروش موفقی نیز داشت. داستان فیلم خوک درباره یک کارگردان سینمت است که مدتی موفق به فیلم ساختن نشده و شرایط خوبی ندارد. همه افراد از خانواده گرفته تا ستاره فیلمهایش، او را به نوعی ترک میکنند. از سوی دیگر پای یک قاتل سریالی که فقط کارگردانان را میکشد، در شهر باز شده است و از آنجایی که با حسن کاری ندارد، او مضنون اصلی میشود و تصمیم میگیرد از حیثیت خودش دفاع کند.
33. فیلم مارموز
- سال تولید: 1396
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: آیدین سیارسریع
- بازیگران: حامد بهداد، ویشکا آسایش، آزاده صمدی، مانی حقیقی و رضا ناجی
فیلم مارموز عنوان بعدی این فهرست است که به کارگردانی کمال تبریزی ساخته شد و نویسندگی آن با آیدین سیارسریع بود. این فیلم ابتدا قرار بود خودسر نام داشته باشد اما بعد از آن به مارموز تغییر نام داد. مارموز نامزد و چندین جایزه بینالمللی و ملی شد. داستان این اثر حول محور مردی به نام قدرت میگردد که بر اثر اتفاقی تبدیل به یک قهرمان سطح ملی میشود و تحسین مردم او را برای کسب قدرت تحریک میکند. این مرد با اتفاقات مختلفی روبهرو میشود و سرنوشتش کاملا تغییر میکند.
34. فیلم کاتیوشا
- سال تولید: 1396
- کارگردان: علی عطشانی
- نویسنده: علی عطشانی و مهدی علیمیرزایی
- بازیگران: هادی حجازیفر، احمد مهرانفر، لیلا اوتادی، میترا حجار و بیژن بنفشهخواه
کاتیوشا یک اثر جذاب به کارگردانی علی عطشانی و همکاری مهدی علیمیرزایی با او در نویسندگی است. این اثر بر اساس طرحی از مهراب قاسم خانی ساخته شد و توانست نامزد و برنده چند جایزه بینالمللی شود. داستان این اثر درباره یک مرد بسیجی به نام خلیل ملقب به خلیل کاتیوشا است که به عنوان فردی مذهبی شناخته میشود. اما روزگار خلیل را وادار میکنا که همنشین پسری لوس و پولدار به نام عرشیا شود. عرشیا دقیقا نقطه مقابل خلیل است و خلیل نیز سعی میکند او را سر به راه کند. در این بین این دو با مشکلات عقیدتی زیادی برمیخورند که اتفاقات بامزهای را رقم میزند.
35. فیلم طنز ایرانی چهار انگشت
- سال تولید: 1397
- کارگردان: حامد محمدی
- نویسنده: حامد محمدی
- بازیگران: جواد عزتی، امیر جعفری، ماییداوی ویز و مونا فرجاد
دومین همکاری موفق مثلث حامد محمدی، جواد عزتی و امیرجعفری، فیلم سینمای چهارانگشت، یکی از بهترین فیلمهای طنز ایرانی است. یک فیلم کمدی ایرانی تمام عیار با سوژهای کلیشهای ولی بامزه که محمدی از عهده اجرای درست و جذاب آن به خوبی برمیآید.
چهارانگشت داستان سفر احد فاتحهای کاندیدای نمایندگی مجلس و مشاورش نادر ایستاده به تایلند است. در تهران اینچنین وانمود میشود که حاج آقا فاتحهای به همراه مشاورش به خانه خدا مشرف خواهند شد و سفر حج در پیش دارند، اما این دو نفر در اصل در حال سفر به تایلند برای ملاقات با همسر تایلندی حاج آقا و جاری کردن صیغه طلاق برای آنها هستند. در این بین، وقتی این دو نفر وارد تایلند میشوند، بر اثر یک اتفاق تمام پولها و مدارک و اسناد این دو از دستشان خارج میشود و مجبور میشوند شرایط بسیار سختی را در کشوری غریبه تجربه کنند.
زوج جعفری و عزتی که پیش از این یک بار دیگر در فیلم اکسیدان،که آن هم جزء فیلم های کمدی برتر ایران بود، یک زوج کمدین طلایی ارائه کرده بودند، اینجا هم بسیار موفق ظاهر شدند و فیلم چهارانگشت حامد محمدی را به اثری جذاب در لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی 97 تبدیل کردند.
36. فیلم طنز ایرانی هزارپا
- سال تولید: 1397
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- نویسنده: امیر برادران
- بازیگران: رضا عطاران، سارا بهرامی، جواد عزتی، شهره لرستانی، مهران احمدی، نعیمه نظام دوست و امیرمهدی ژوله
در ادامه معرفی بهترین فیلمهای طنز ایرانی فیلم هزارپا را داریم. فیلم «هزارپا» فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی ابوالحسن داوودی و محصول سال 1396 است. داستان این فیلم راجع به کیفقاپی به نام رضا (با بازی رضا عطاران) است که میخواهد با دختری پولدار (با بازی سارا بهرامی) ازدواج کند. جواد عزتی، مهران احمدی، لاله اسکندری، سپند امیرسلیمانی و امیرمهدی ژوله از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
فیلم هزارپا با فروشی حدود 38 میلیارد تومان، در حال حاضر پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران است. برای آشنایی با پرفروشترین فیلمهای سینمای ایران به این مطلب مراجعه کنید. هزارپا رکوردهایی مانند بیشترین فروش سه روز نخست، بیشترین فروش هفتگی و سریعترین زمان رسیدن به فروش 10 میلیارد تومانی (پس از 16 روز اکران) را زده است. این فیلم همچنین بیشترین تعداد بیننده در یک روز (160 هزار نفر) را داشته است. پربیراه نیست اگر این فیلم را خنده دار ترین فیلم ایرانی بنامیم.
37. فیلم طنز ایرانی مطرب
- سال تولید: 1397
- کارگردان: مصطفی کیایی
- نویسنده: مصطفی کیایی
- بازیگران: پرویز پرستویی، الناز شاکردوست، محسن کیایی، مهران احمدی و عایشهگل
مطرب یکی دیگر از فیلم های کمدی برتر ایران است که مضامینی اجتماعی دارد. در این فیلم که یکی از پرفروشترین فیلمهای ایران هم هست، پرویز پرستویی و الناز شاکردوست ایفای نقش میکنند. علاوه بر بازیگران ایرانی، چندین بازیگر ترکیهای نیز هنگام فیلمبرداری آن در استانبول، در این فیلم ایفای نقش کردهاند. داستان مطرب درباره خوانندهای کابارهای نهچندان معروف است که بعد از انقلاب 1357، نمیتواند مانند سایر خوانندههای معروف، به لسآنجلس برود و مجبور میشود در مراسمهای مختلف، به خوانندگی بپردازد. فروش فیلم مطرب از 31 میلیارد تومان گذشته است و پرفروشترین فیلم ایران در سال 1398 محسوب میشود. برای آشنایی بیشتر با فیلم طنز مطرب، از فیلم های کمدی برتر ایران، میتوانید به این مطلب بازیگرها مراجعه کنید.
38. فیلم سینمایی زهرمار
- سال تولید: 1397
- کارگردان: سیدجواد رضویان
- نویسنده: پیمان عباسی
- بازیگران: سیامک انصاری، شبنم مقدمی، برزو ارجمند، شقایق فراهانی و سیامک صفری
فیلم زهرمار یکی از فیلمهای سینمایی طنز ایرانی است که به کارگردانی جواد رضویان ساخته شد. او که تاکنون سابقه کارگردانی در آثار درخور تماشایی همچون: کمی شیرین، بسی فرهاد، لیمو ترش، به روح پدرم و سریال صفر بیست و یک را داشته، باری دیگر کارگردانی یک فیلم طنز را به دست گرفت. این فیلم در سال 1398 اکران و موفق ظاهر شد به طوری که حدودا شش میلیارد تومان فروش داشت.
داستان زهرمار درباره یک مداح معروف به نام حاج حشمت تهرانی است که قصد دارد عضو شورای شهر تهران شود. یک شب او یکی از دوستان قدیمی خود یعنی رهی را پس از سالها ملاقات میکند. اما ظاهرا رهی دل خوشی از حشمت ندارد و چالشهایی ایجاد میشود.
39. فیلم قانون مورفی
- سال تولید: 1397
- کارگردان: رامبد جوان
- نویسنده: محمدعلی حسینی، پوریا شجاعی و پویا مهدوی زاده
- بازیگران: امیر جدیدیامیر جعفری، مهسا طهماسبی، دانیال غفارزاده و سروش صحت
یکی دیگر از فیلم های سینمایی طنز ایرانی که باید به آن اشاره کنیم، فیلم قانون مورفی است. این اثر به کارگردانی رامبد جوان ساخته شد و نویسندگان آن محمدعلی حسینی، پوریا شجاعی و پویا مهدوی زاده ساخته و بودجه تقریبا بالایی صرف این فیلم شد. این اثر تقریبا ده میلیارد فروش داشت و سود خوبی برای سازندگان به ارمغان آورد. همچنین نکته بعدی که درباره قانون مورفی باید بگوییم این است که فیلم توانست دو نامزدی جشن سینمای ایران، یک نامزدی جشنواره فیلم فجر و چهار نامزدی جشن دنیای تصویر را کسب کند.
این فیلم سینمایی ایرانی کمدی درباره یک پلیس اخراج شده به نام فرخ است که از کار خود اخراج و با بحران شدید مالی روبهرو میشود. او معتقد به قانون مورفی است و فکر میکند دنیا با او سر ناسازگاری دارد. روزی دوست فرخ که فرزندش ربوده شده، از او میخواهد تا کمکش کند و اتفاقات جدیدی در این فیلم اکشن و کمدی میافتد.
40. فیلم رحمان 1400
- سال تولید: 1397
- کارگردان: منوچهر هادی
- نویسنده: بابک کایدان و میثم کایدان
- بازیگران: فیلم مهران مدیری، سعید آقاخانی، یکتا ناصر، بهرام افشاری، ساره بیات، غلامرضا نیکخواه و محمدرضا گلزار
رحمان 1400 جز خنده دارترین فیلم های ایرانی محسوب میشود که در سال 1397 توسط منوچهر هادی ساخته و به مرحله اکران رسید. این فیلم پس از اکران با استقبال زیادی روبهرو شد و فروشی 22 میلیاردی داشت اما درست در وسط اکران خود از روی پرده سینما پایین کشیده و توقیف شد. رحمان 1400 هنوز هم یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینما محسوب میشود و استقبال زیادی از آن شد.
داستان این فیلم درباره مردی به نام رحمان است که پزشک به او خبر میدهد که به زودی به علت سرطان از دنیا خواهد رفت. او قصد دارد از مرگش منفعتی به خانواده خود برساند، پس تصمیم میگیرد تا کاری کند که اشکان پسر رئیس شرکت بلایی سرش بیاورد یا باعث مرگ او شود تا مقداری دیه به خانواده رحمان برسد اما هر بار اتفاقی میافتد که مانع او میشود.
41. فیلم طنز ایرانی زیر نظر
- سال تولید: 1397
- کارگردان: مجید صالحی
- نویسنده: ابوالفضل کاهانی
- بازیگران: رضا عطاران، امیر جعفری، مهران احمدی، آزاده صمدی و سروش جمشیدی
زیرنظر از جمله فیلم های خنده دار ایرانی محسوب میشود که مجید صالحی کارگردانی آن را برعهده داشت و ابوالفضل کاهانی نویسنده آن بود. این فیلم در زمان انتشار ویروس کرونا اکران شد و پس از همهگیری اکران آنلاین داشت. زیرنظر فروشی 9 میلیارد تومانی داشت و توانست مورد توجه قرار بگیرد.
داستان فیلم کمدی ایرانی زیرنظر درباره مردی به نام محسن است که همسرش مهشید یک مبل محبوب در خانه دارد و به مسافرت رفته است. روزی امید، دوست محسن، روی مبل نشسته و آن را سوراخ میکند. محسن نیز میفهمد همسرش در حال بازگشت به خانه است و از طرف دیگر یکی از ساکنان زن ساختمان آنها میمیرد و باعث میشود که مشکلی برای آنها به وجود بیاید.
42. فیلم طنز ایرانی چشم و گوش بسته
- سال تولید: 1398
- کارگردان: فرزاد موتمن
- نویسنده: هما بذرافشان – حسین کلهر
- بازیگران: امین حیایی، بهرام افشاری، آناهیتا درگاهی، پوریا پورسرخ و لیندا کیانی
چشم و گوش بسته یکی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی سالهای اخیر سینمای ایران به حساب میآید. این فیلم اصلا به اندازه کیفیتش قدر ندید و یکی از مهمترین دلایل آن، تبلیغات بد و ضعیف آن بود. چشم و گوش بسته با استفاده از دو شخصیت بسیار جذاب و به دور از هرگونه لودگی لحظات بسیار مفرحی را برای تماشاگرانش به وجود میآورد و به همین دلیل میتوان آن را یکی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی دهه 90 و خنده دار ترین فیلم ایرانی 98 نامید.
داستان این اثر از بهترین فیلم های کمدی ایرانی درباره دو کاراکتر با بازی امین حیایی (بهروز) و بهرام افشاری (سعید) است که هر دو به دلیل سهلانگری یکی از اعضای بدن خود را از دست دادهاند. بهروز به دلیل انفجار مواد منفجره و پاره شدن پرده گوشش ناشنوا شده و سعید هم به دلیل ضربات متعددی که در مسابقات بوکس به چشمهایش وارد آمده، بینایی خود را از دست داده است. حالا این دو نفر با این شرایط ویژهشان در صحنه جرم قتل یک مرد حضور داشتهاند و حضور یک زن را حس کردهاند، اما نمیتوانند به پلیس و قانون اثبات کنند و بدین ترتیب موقعیتهای کمیک و جالبی خلق میشود.
چشم و گوش بسته با حضور دو کاراکتر جذابش قابلیت چند سری شدن دارد و باید دید آیا فرزاد موتمن تصمیم به ساخت قسمتهای بعدی آن خواهد گرفت یا خیر. امیدواریم قسمتهای بعد ساخته شوند و به عنوان فیلمهایی قوی نام آنها را در فهرست بهترین فیلمهای طنز ایرانی ببینیم، همانطور که نام فیلم پشم و گوش بسته را در میان فیلم های کمدی برتر ایران میبینیم.
43. فیلم طنز ایرانی جهان با من برقص
- سال تولید: 1398
- کارگردان: سروش صحت
- نویسنده: سروش صحت – ایمان صفایی
- بازیگران: علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، سیاوش چراغیپور، کاظم سیاحی و بهار کاتوزی
معرفی فیلم ایرانی طنز دهه 90 سینمای ایران را با فیلمی از سروش صحت ادامه میدهیم. یکی از جدیدترین و بهترین فیلم های کمدی ایرانی، فیلم اول سروش صحت در مقام کارگردان است. جهان با من برقص یک فیلم کمدی ایرانی استاندارد، حال خوب کن و به شدت دور از ابتذال و لودگی است و این هنر نویسندگی و کارگردانی سروش صحت را نشان میدهد. این فیلم بیشک یکی از بهترین فیلمهای طنز ایرانی در سالهای اخیر است.
فیلم درباره شخصی به نام جهانگیر است که دوستانش او را جهان صدا میزنند و اخیرا مطلع شده که به دلیل ابتلا به یک بیماری سخت چند صباحی بیشتر زنده نیست. او با حال خراب و ناامید خود به دامان طبیعت و روستایی پناه برده، اما در یک غافلگیری دوستانش تصمیم میگیرند برای برگزاری جشن تولد جهان او را همراهی و سورپرایز کنند.
جهان با من برقص سرشار از لحظات مختلف زندگی و ترکیبی از شادی، غم، افسردگی، امید و بازیگوشی انسان است و هرکدام از افراد حاضر در فیلم نماد یک طرز تفکرند. جهان با من برقص نه تنها یکی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی سال 99 است ، بلکه یکی از فیلم های طنز ایرانی شاخص دهه نود محسوب میشود.
44. فیلم سینمایی ایرانی کمدی انفرادی
- سال تولید: 1398
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسنده: حمزه صالحی
- بازیگران: مهدی هاشمی، رضا عطاران، احمد مهرانفر، برزو ارجمند و شقایق دهقان
از فیلم های کمدی ایرانی که ارزش دیدن دارند باید به انفرادی اشاره کنیم. این اثر به کارگردانی مسعود اطیابی در سال 1398 ساخته شد و اکران آن تا اردیبهشت 1401 طول کشید. انفرادی با فروشی بالغ بر 73 میلیارد تومان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران محسوب میشود.
داستان این بهترین فیلم سینمایی کمدی ایرانی درباره سه مرد بیخانمان به نامهای امیر، جواد و بهرام است که در موسسهای اعتباری سرمایهگذاری کردهاند. مثل اینکه رئیس شرکت ورشکست شده و این باب آشنایی سه مرد قصه را باز میکند. آنها که اکنون هیچ جایی برای زندگی ندارند، باهم به دنبال بهبود وضعیت خود میروند.
45. فیلم نارگیل 2
- سال تولید: 1398
- کارگردان: داوود اطیابی
- نویسنده: حمزه صالحی
- بازیگران: بیژن بنفشه خواه، سحر قریشی، غلامحسین لطفی، علیرضا استادی و امید روحانی
نارگیل 2 در ادامه سریال نارگیل که از شبکه نمایش خانگی پخش شد، ساخته و جز بهترین فیلمهای کمدی ایرانی جدید است. کارگردانی این اثر برعهده داوود اطیابی و نویسندگی آن با حمزه صالحی بود. ژانر اصلب نارگیل کودک و نوجوان است اما لحظات مفرحی را برای بزرگسالان نیز رقم بزند. فیلم نارگیل 2 پرمخاطب شد و فروش خوبی در سال اکران خود یعنی 1402 داشت.
داستان این فیلم سینمایی ایرانی کمدی درباره سه عروسک به نامهای نارگیل، لیوه و لنگه است که طلسم شدهاند و در صندوقچه بابا حاجت از آنها مراقبت میشود تا زمانی که بتواند راهی برای شکستن طلسم آنها پیدا کند. اما با بیماری بابا حاجت، دامادهای طماع او به سراغ صندوقچه میروند و عروسکهای طلسم شده قصد دارند تا با گول زدن آنهل تبدیل به انسان شوند.
46. فیلم سینمایی ایرانی کمدی هفته ای یک بار آدم باش
- سال تولید: 1399
- کارگردان: شهرام شاهحسینی
- نویسنده: پویا مهدویزاده
- بازیگران: پژمان جمشیدی، رعنا آزادیور، ساغر قناعت، علیرضا استادی، شیرین یزدانبخش، هوشنگ رادیپور، ترنم کرمانیان و پژمان بازغی
هفتهای یکبار آدم باش از برترین فیلم های طنز ایرانی محسوب میشود که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و نزدیک دو میلیارد فروش داشت. داستان این فیلم درباره دو برادر است که میفهمند پدرشان دچار آلزایمر شده و کمکم همه چیزا را فراموش خواهد کرد. آنها که هردو سبک زندگی متفاوتی دارند، با این اتفاق زندگیشان دستخوش تغییر میشود.
47. فیلم فسیل
- سال تولید: 1399
- کارگردان: کریم امینی
- نویسندگان: کریم امینی، علی باطنی، آرمین طهماسبی، حمزه صالحی
- بازیگران: بهرام افشاری، هادی کاظمی، ایمان صفا، الناز حبیبی، الهه حصاری، بابک کریمی
فسیل یک فیلم سینمایی طنز ایرانی است که به کارگردانی حمزه صالحی در سال 1399 ساخته شد. کریم امینی، علی باطنی، آرمین طهماسبی و حمزه صالحی نویسندگان این اثر بودند و در سال 1401 اکران شد. فسیل توانست فروشی بیش از 277 میلیاردی داشته باشد و بااختلاف تبدیل به پرفروشترین فیلم ایران شد.
داستان این فیلم درباره سه خواننده جوان و جویای نام است که در دهه 50 زندگی میکنند. آنها در پی کسب شهرت هستند و با جریان انقلاب، زندگی آنها نیز تغییر میکند.
48. فیلم عروس خیابان فرشته
- سال تولید: 1399
- کارگردان: مهدی خسروی
- نویسنده: الهه زارع
- بازیگران: محمدرضا شریفینیا، عاطفه رضوی، مهراوه شریفینیا، علیرضا جعفری، فهیمه رحیمیان، سام نوری، پوریا پورسرخ
فیلم سینمایی کمدی ایرانی عروس خیابان فرشته به کارگردانی مهدی خسروی ساخته شد و نویسندگی آن برعهده الهه زارع بود. این فیلم با تهییهکنندگی محمدرضا شریفی نیا در سال 1399 تولید و اواخر 1401 اکران شد. این فیلم در گیشه با موفقیت روبهرو شد.
داستان این اثر از لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی درباره خانواده مهاجر است که در خانه ای قدیمی و خیابان فرشته زندگی میکنند. خانه متعلق به دایی خانواده است که قصد کرده پس از سالها با عروسش به ایران بازگردد و خانواده مهاجر را دچار چالش کند.
49. فیلم آهنگ دو نفره
- سال تولید: 1399
- کارگردان: آرزو ارزانش
- نویسنده: مصطفی زندی
- بازیگران: احمد مهرانفر، امیرحسین رستمی، بهاره کیان افشار، فرزاد فرزین، علیرضا استادی، النا حیدری
آهنگ دو نفره یکی از آثار جدید لیست فیلم های کمدی ایرانی است که به کارگردانی آرزو ارزانش ساخته شد و نویسندگی آن را مصطفی زندی برعهده داشت. این فیلم جز فیلمهای دیدنی طنز است که با حضور فرزاد فرزین خواننده معروف در سال 1402 اکران شد.
داستان این اثر از فهرست بهترین فیلم های کمدی ایرانی درباره دو فرد است که زندگیهای متفاوتی دارند و به صورت اتفاقی باهم آشنا میشود. یکی خوانندهای معروف در آخرین روزهای قرارداد با برنامهریز خود است و دیگری فردی که خانوادهاش از طریق کتاب قانون باج میگیرند. حال عاقبت این دو آدم متفاوت که بر سر راه هم قرار گرفتهاند، چه خواهد بود.
50. فیلم سینمایی ایرانی کمدی دینامیت
- سال تولید: 1400
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسنده: حمزه صالحی – شیما محمدبیگی
- بازیگران: احمد مهرانفر، پژمان جمشیدی، نازنین بیاتی، محسن کیایی، زیبا کرمعلی، نادر سلیمانی و امید روحانی
یکی از آثار لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی ۱۴۰۰، فیلم دینامیت مسعود اطیابی محصول 1397 بود. این فیلم پس از 3 سال توقیف توانست در انتها مجوز پخش گرفته و اکران شود. البته در نسخه نهایی این فیلم شاهد سانسورهایی نیز هستیم. اگرچه این فیلم کمدی ایرانی نظرات منفی زیادی از سوی منتقدین دریافت کرد اما فروش موفقی در گیشه داشت. این اثر نه تنها پرفروش ترین فیلم ایرانی در دوران کروناست بلکه تا سال 1400 پرفروشترین اثر تاریخ سینمای ایران نیز بود.
فیلم طنز ایرانی دینامیت داستان دو طلبه جوان به نام های هادی و محمدحسین است که با تلاش هلی فراوان خانه ای در تهران برای سکونت پیدا میکنند اما مشکل اصلی آن دو همسایگانی هستند که زمین تا آسمان با عقایدشان تفاوت دارند.
51. فیلم طنز ایرانی سگ بند
- سال تولید: 1400
- کارگردان: مهران احمدی
- نویسنده: حمید اکبری خامنه
- بازیگران: امیر جعفری، بهرام افشاری، سیروس گرجستانی، نازنین بیاتی، بهاره کیانافشار، میرطاهر مظلومی، عزتالله مهرآوران، سیامک صفری، علی تقیپور و مهران احمدی
در اواخر سال 1400 شاهد اکران فیلم سینمایی خنده دار ایرانی سگ بند بودیم، فیلمی که دو هنرمند مطرح خود عزتالله مهرآوران و سیروس گرجستانی را پیش از نمایش از دست داد. سگ بند با استقبال خوبی مواجه شد و حدود 40 میلیارد فروش داشت.
داستان فیلم سینمایی کمدی دار ایرانی جدید سگ بند درباره کشتی گیری بازنشسته است که به همراه دوست و شاگرد خود به ارمنستان میرود و در آنجا اتفاق های خنده داری برای آنها خواهد افتاد.
52. فیلم سینمایی ایرانی کمدی شادروان
- سال تولید: 1400
- کارگردان: حسین نمازی
- نویسنده: حسین نمازی
- بازیگران: سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، رضا رویگری و بهرام ابراهیمی و … هستند.
فیلم شادروان اگرچه فیلمی اجتماعی است اما رگه های طنز آن توانسته اند موفق تر عمل کنند. این اثر از جدیدترین فیلم های کمدی ایرانی درباره خانواده ای است که فقیر هستند و پدر خانواده به تازگی فوت شده است. آنها که تنها از راه سبزی فروشی امرار معاش میکنند، حال با چالش پیدا کردن پول کفن و دفن پدر روبهرو هستند.
53. فیلم سینمایی ایرانی کمدی بخارست
- سال تولید: 1401
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسنده: حمزه صالحی
- بازیگران: حسین یاری، پژمان جمشیدی، امیرحسین آرمان، هادی کاظمی و غلامرضا نیکخواه
فیلم بخارست یک فیلم سینمایی کمدی ایرانی ۱۴۰۱ به کارگردانی مسعود اطیابی و تهییهکنندگی علی طلوعی است. این فیلم در تاریخ 24 آبان 1401 اکران شد و برای دومین بار در این سال یکی از فیلمهای مسعود اطیابی را در گیشه موفق کرد. پیش از این اشاره کردیم که مسعود اطیابی کارگردان انفرادی و دینامیت دو فیلم پرفروش ایران است. بخارست توانست در گیشه بسیار موفق ظاهر شود و 54 میلیارد تومان فروش داشته باشد و تبدیل به چهارمین فیلم پرفروش ایران شود.
داستان این اثر از بهترین فیلم های کمدی ایرانی دهه های اخیر درباره دو برادر به نامهای جلیل و جلال است که یکی از آنها در تاکسی اینترنتی و دیگری در استخر کار میکند. جلیل فعالیتهای فضای مجازی نیز دارد و روزی در حال انجام کار خود در استخر برای یکی از مشتریانش مشکلی پیش میآید که او و برادرش را داخل دردسر میاندازد. اگر قصد دیدن یک اثر طنز جدید ایرانی دارید، بخارست را فراموش نکنید.
54. فیلم سینمایی ایرانی کمدی شهر هرت
- سال تولید: 1401
- کارگردان: کریم امینی
- نویسنده: مهدی محمدنژادیان، پدرام کریمی
- بازیگران: پژمان جمشیدی، شبنم مقدمی و بابک کریمی
فیلم ایرانی کمدی جدید شهر هرت به کارگردانی کریم امینی ساخته شد و محمدحسین فرحبخش تهییهکننده آن بود. نویسندگان این اثر نیز مهدی محمدنژادیان و پدرام کریمی هستند. شهر هرت در سال 1402 اکران شد و علیرغم اینکه با وجود بازیگران فیلم علیالخصوص پژمان جمشیدی و شبنم مقدمی انتظار اثری فوقالعاده را داشتیم، اما شهر هرت کاملا یک فیلم ساده است که روایت و طنز جالبی دارد اما در مجموع قصد رساندن پیام خاصی را ندارد. این اثر فروشی بیش از 43 میلیارد تومان در گیشه داشت و عملکرد آن رضایت بخش به نظر میآید.
داستان این اثر از فیلم های کمدی ایرانی که ارزش دیدن دارند درباره خواهر و برادری به نام پرویز و پرستو است که از راه تلکه کردن افراد ثروتمند که به تازگی سرپرست آنها فوت شده، قصد آزاد کردن نامزد پرستو را از زندان دارند که در این راه اسیر باند مافیایی خطرناک سالار میشوند.
55. فیلم طنز ایرانی هتل
- سال تولید: 1402
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسنده: امیر برادران، مصطفی زندی و پیمان جزینی
- بازیگران: پژمان جمشیدی، محسن کیایی، ریما رامینفر، صدف اسپهبدی و مهلقا باقری
یکی دیگر از بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید که باید به شما معرفی کنیم، فیلم هتل است. این اثر به کارگردانی مسعود اطیابی ساخته شد و نویسندگان آن امیر برادران، مصطفی زندی و پیمان جزینی هستند. این اثر بسیار موفق عمل کرد و توانست به فروش بسیار بالایی برسد اما منتقدان از ریتم و روند آن ناراضی بودند.
داستان این فیلم درباره مردی به اسم رامین قادری است که قصد دارد تا با همسر سابقش همکاری کند تا مقداری پول دربیاورد. آنها برای هدف خود به کیش سفر میکنند اما اتفاقات طبق پیشبینی رخ نمیدهند. از سویی همسر کنونی رامین برای غافلگیری او به کیش میآید و رامین باید همه چیز را از او مخفی نگه دارد. از سوی دیگر، رئیس رامین با همسر دومش در کیش مستقر میشود و اوضاع بهم میریزد.
56. فیلم زودپز
- سال تولید: 1402
- کارگردان: رامبد جوان
- نویسنده: محسن تنابنده، مهدی نادری و ابوالفضل کاهانی
- بازیگران: محسن تنابنده، نوید محمدزاده، محمود جعفری، گلاره عباسی، روزبه حصاری و شیرین اسماعیلی
فیلم زودپز در سال 1402 ساخته شد و نسبت به فیلمهای هم رده خود، از ساختار خوبی برخوردار بود. رامبد جوان بعد از چندین سال دوری از فعالیت با این اثر به سینماها بازگشت و توانست توجه مخاطبان را به اثر خود جلب کند. نکته جالب حضور محسن تنابنده هم در جایگاه نویسنده و هم بازیگر در این فیلم بود. نوید محمدزاده نیز در زودپز حضور داشت و اینار ایفاگر نقشی کمدی بود. این فیلم فروشی بسیار موفق در گیشه داشت.
داستان زودپز درباره سیروس و شاهین دامادهای مردی به نام قدرت است. داستان در واقع در دهه 60 و زمان جنگ ایران و عراق روایت میشود. بر اثر یک درگیری با سیروس، قدرت میمیرد و اوضاع خراب میشود. حال سیروس و شاهین سعی دارند تا هر طور شده قدرت را به عنوان شهید جا بزنند.
کلام آخر
این مطلب یک مقاله مفصل درباره لیست بهترین بهترین فیلم سینمایی خنده دار 4 دهه اخیر بود که تلاش کردیم طیف متنوعی از سوژهها و موضوعات را در آن قرار بدهیم. با توجه به فیلم های موجود در این مقاله، به نظر شما بهترین فیلمهای طنز ایرانی کدام فیلمها هستند؟ شما میتوانید در پایین همین صفحه نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
ارسال نقد و بررسی