سریال روز خون اثری در ژانر پلیسی و امنیتی است که به تازگی در شبکه یک سیما منتشر شده است. این سریال ماجرای حمله تروریستی به حرم شاهچراغ را به تصویر می کشد.
یکی از پرطرفدارترین ژانرهای سریال های تلویزیونی پس از طنز و کمدی، ژانر پلیسی است. به تازگی شبکه یک سیما با یک مینی سریال پلیسی توانسته نظر مخاطبان را به خود جلب کند. سریال روز خون یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی و نویسندگی حمید همتی است که به تازگی از شبکه یک سیما پخش شده است. ژانر سریال روز خون پلیسی، جاسوسی و امنیتی است و داستان حمله تروریستی به حرم شاهچراغ را روایت می کند. این مجموعه به صورت مینی سریال ۷ قسمتی تولید شده و فصل دوم آن هم اکنون در دست تولید است. بازیگرانی چون حمید ابراهیمی، محمد فیلی و آزیتا ترکاشوند در این سریال بازی می کنند. این سریال به تهیه کنندگی مرتضی رضایی کاری از شبکه استانی فارس و شبکه یک سیما است.
این مقاله بازیگرها را به نقد و بررسی سریال روز خون اختصاص داده ایم. ابتدا متوجه می شویم که چه زمانی پخش می شود، سپس نگاهی به تاریخچه سریال می اندازیم و با بازیگران آن آشنا می شویم. در قسمت پایانی نیز مانند بقیه مقالات مروری کوتاه بر نظرات منتقدان خواهیم داشت. اگر شما هم علاقه مند به تماشای سریال های مختلف هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین سریال های ایرانی را از دست ندهید.
فهرست مطالب
تعداد قسمت ها و زمان پخش سریال روز خون.
سریال روز خون در واقع یک مینی سریال درباره حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ است. تعداد قسمت های سریال روز خون در فصل اول شامل 7 قسمت می باشد. مدت زمان هر قسمت حدود 40 دقیقه است.
پخش سریال روز خون از 21 آبان 1403 از شبکه یک سیما آغاز شد. این سریال هر شب ساعت 22:15 از شبکه یک پخش می شد و بینندگان می توانستند تکرار آن را در ساعت 13:30 و 11 بامداد تماشا کنند.
خلاصه ای از سریال روز خون
بعدازظهر 13 آبان 1401 اتفاقی افتاد که ایران را سیاه پوش کرد. آن روز در ساعت 17:42 بر اثر حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ شیراز، 13 نفر از هموطنانمان کشته و بیش از 20 نفر مجروح شدند. ساعاتی بعد گروه تروریستی داعش با انتشار بیانیه ای مسئولیت این حمله را پذیرفت. این حمله تروریستی پیامدها و عوارض زیادی داشت.
داستان سریال روز خون نیز با محوریت این حادثه سیاه روایت می شود. داستان درباره پنج خانواده است که در روز حمله در حرم حضور داشتند و هر کدام به نوعی در این حمله قرار گرفتند. در این سریال شاهد یک مامور امنیتی به نام راسخ هستیم که سرنخ هایی از تماس تروریست های داعش، شخصی به نام ناصر به دست می آورد.
بازیگران سریال روز خون
مجموعه تلویزیونی روز خون از حضور بازیگران توانمندی بهره برده است که با ایفای نقشی عالی بر جذابیت سریال افزوده اند. در این بخش با تعدادی از این هنرمندان آشنا می شویم.
حمید ابراهیمی در نقش راسخ
حمید ابراهیمی اهورایی در 18 فروردین 1349 در شهر زیبای رشت به دنیا آمد. وی دارای مدرک اطلاعات و کتابداری، گرایش هنر است و از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را به عنوان بازیگر تئاتر آغاز کرد. آقای ابراهیمی از نوجوانی به بازیگری علاقه داشت و در سال ۱۳۶۵ افتخار کسب رتبه اول را داشت. در بازیگری در کشور حمید ابراهیمی که امروزه به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان شناخته می شود، با سریال صاحبدلان (1385) شناخته شد. او را به تازگی در نقش افشین کافر در سریال حکم رشد (1401) و نقش عباس قلی در سریال گیلدخت (1401) دیده ایم. حضور او در سینما نیز با فیلم آلزایمر (1389) آغاز شد و اخیراً فیلم میرو (1402) را در سینماها داشت.
حمید ابراهیمی کارگردانی چندین نمایش تئاتر و فیلم کوتاه را در کارنامه خود دارد. او به عنوان نویسنده تاکنون 6 جلد نمایشنامه منتشر کرده است.
مهدی صبایی به عنوان افسر نیروی انتظامی
مهدی صبایی همدانی بازیگر ایرانی متولد 29 مرداد 1347 در تهران است. فعالیت حرفه ای او از سال ۱۳۷۵ با فیلم سلطان آغاز شد و ۲ سال بعد با حضور در سریال روز جوانی (۱۳۷۷) شناخته شد. بیشتر شهرت او را می توان به بازی در سریال بی توضیحی که در سال 1392 از شبکه سه سیما پخش شد، جستجو کرد. آقای صبایی یک بازیگر کم کار سینما است. وی تاکنون در 10 فیلم حضور داشته است که آخرین آنها جمعه ساعت 14 در سال 1397 اکران شد. از جمله کارهای تلویزیونی وی می توان به سریال سرنوشت (1398-1399)، سریال صبح لاله روز (1400) اشاره کرد. و سری Pandemic (1402).
آزیتا ترکاشوند به عنوان پزشک
آزیتا ترکاشوند بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در 9 خرداد 1359 در شهرستان بروجرد از توابع استان لرستان به دنیا آمد. او دوره های آموزشی را نزد رسول ملاقلی پور و رویا افشاری نسب گذراند و فعالیت حرفه ای خود را از سال 1393 آغاز کرد و با حضور در سریال کلاه پهلوی (1392) شناخته شد و سپس شاهد حضور او در سریال گاندو (2018) سریال سفر بودیم. Bisty-1 (2019) و سری Monster (2018). خانم ترکاشوند با فیلم پیوند خانواده (1389) وارد سینما شد و از آخرین ساخته های او می توان به فیلم شنوگل (1395) و فیلم زمار (1398) اشاره کرد.
حدیثه تهرانی به عنوان یکی از بانوان مسئول شاهچراغ
حدیثه تهرانی بازیگر ایرانی متولد 30 آذر 1363 در تهران است. او فارغ التحصیل رشته مامایی است اما به دلیل علاقه به هنر و بازیگری در مقطع کارشناسی ارشد کارگردانی خوانده است. خانم تهرانی بازیگری را از سال ۱۳۹۲ با فیلم «پسران ترش» آغاز کرد. ظاهرا این بازیگر علاقه چندانی به حضور در فیلم ندارد چرا که تاکنون تنها در 10 فیلم حضور داشته است که آخرین آنها یعنی فیلم عشقولان و فیلم لوچا ماهی در سال 1394 اکران شد.ظاهر این بازیگر در تلویزیون او در سال 2018 با سریال به کجا تانی شاطبان شروع کرد. بعدها او را در چندین سریال تلویزیونی مانند معراجیها (1391)، واراش (2018) و سریال مشروط (2002) دیدیم.
نام های زیادی در لیست بازیگران زن سریال روز خون دیده می شود. در ادامه با تعدادی از این هنرمندان و نقش آنها در سریال آشنا می شویم.
- اشکان هورسان در نقش داعش
- علیرضا مهران در نقش داعش
- محمدرضا سرستانی در نقش اسماعیل افسر امنیتی.
- بهروز قدری در نقش سعید افسر امنیتی.
- محمد فیلی
- مجتبی رنجبر در نقش ابونصیر داعش
- حبیب بختیاری در نقش متولی حرم.
- محمدعلی سلیمان تاش
نقد و بررسی سریال روز خون
سریال روز خون که در آبان 1403 از شبکه یک سیما پخش شد، توانست تحسین بینندگان و نقدهای متفاوت منتقدان را به دنبال داشته باشد. این سریال به کارگردانی حمیدرضا همتی درباره حمله تروریستی داعش به حرم شاهچراغ است. با توجه به اینکه این حادثه دلخراش وجوه زیادی داشت و بازار شایعات مد شده بود، ساخت سریال تلویزیونی با این موضوع برای روشن شدن ابهامات ماجرا بسیار ضروری بود.
نظرات مثبت:
سریال روز خون از یک منظر قابل تقدیر است: این سریال در سریع ترین زمان ممکن به یک موضوع امنیتی پرداخته است. به طور معمول حدود یک سال از یک حادثه می گذرد و بعد فیلمسازان به فکر ساختن فیلمی در این باره می افتند اما در روز خون و حادثه تروریستی شاهچراغ این اتفاق نیفتاد.
نکته مثبت دیگری که در نقد سریال می توانیم به آن اشاره کنیم کوتاه بودن آن است. بسیار مهم است که این نویسندگان مشکل اغراق نداشته باشند و در کمترین زمان ممکن داستان و حقایق را برای مخاطب بیان کنند.
سومین نکته مثبت سریال روز خون محصول شبکه استان فارس بودن این سریال است. ورود مراکز استان ها به خلق آثاری چون سریال روز خون امری قابل توجه و فرخنده است. امیدواریم دوباره این اتفاق بیفتد و شاهد کارهای بزرگتری از شبکه های استانی باشیم. سریال روز خون گامی کوچک در این راه است و امیدواریم آخرین اثر در این زمینه نباشد.
نظرات منفی:
علاوه بر نقدهای مثبت و تمجیدها، چندین نقد منفی نیز از این سریال وجود دارد. متاسفانه این سریال از همان مشکلاتی رنج می برد که اکثر سریال های امنیتی با آن مواجه هستند: محافظه کاری شدید و ترس از به تصویر کشیدن چالش ها و التهابات. در نتیجه منجر به فیلمنامهنویسی ضعیف، محتوای تکراری، فقدان روایت کلان و کلان، و فراوانی پیامهای مستقیم و عبارات جذاب شده است.
گویی فیلمساز سعی می کند در روایت این حمله تروریستی، تمامی مواضع ممکن از جمله ازدواج جوان، مادری، خوداتکایی، تولید روستا و حتی ترویج زایمان طبیعی را در مرکز داستان قرار دهد! و متاسفانه این کار بدون نوآوری و خلاقیت انجام شده است. سریال ایمنی همین که بتواند این پیام را به مخاطب برساند که «ایمنی تصادفی نیست» به بالاترین حد خود رسیده است و نیازی به پیام های تبلیغاتی دیگر ندارد.
از طرفی انبوه داستان های سطحی و بسیار کلیشه ای در سریال باعث شده تا عموم مردم از طرح و داستان اصلی فاصله بگیرند. در واقع این همه داستان و اخلاق چه فایده ای برای سریال دارد جز اینکه آن را آب بکشد تا طولانی شود؟
یکی دیگر از انتقادات به سریال روز خون، شخصیت پردازی قهرمان و ضدقهرمان داستان است. متاسفانه در این سریال نه افسران اطلاعاتی ایران شخصیت های جذاب و سینمایی دارند و نه داعشی های داستان آدم باهوشی در خور بررسی هستند. قهرمان ها کاملاً کلیشه ای هستند و عموماً هیچ کنش مثبتی ندارند. ضدقهرمان سریال هم بیشتر شبیه یک آدم خنگ و کند ذهن است و در نتیجه روی هدف سریال تاثیر منفی می گذارد.
حرف آخر
در این مطلب بازیگرها با معرفی سریال روز خون همراه شما بودیم. تاریخچه سریال را خواندیم، با بازیگران آن آشنا شدیم و به بررسی مختصری از سریال پرداختیم. نظر شما در مورد این سریال چیست؟ سریال روز خونین رو دیدی؟ به نظر شما نقاط قوت و ضعف سریال چیست؟ مشتاقانه منتظر خواندن نظرات شما در قسمت “نظر شما” در انتهای صفحه هستیم.
ارسال نقد و بررسی