معرفی فیلم پروین; داستان و بازیگران را مرور کنید.

معرفی فیلم پروین; داستان و بازیگران را مرور کنید.

فیلم پروین یکی از جدیدترین فیلم هایی است که در دی ماه 1403 اکران شد و در این فیلم به کارگردانی محمدرضا ورزی زندگی پروین اعتصامی از جوانی تا مرگ به تصویر کشیده شده است.

پروین اعتصامی مشهورترین شاعر ایرانی است و به سبک شعر مناظره ای شهرت دارد. زندگی این بانوی سرشناس ایرانی به تازگی دستمایه ساخت فیلم پروین با نام قبلی معجزه پروین قرار گرفته است. این عنوان به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی، هنرمندی که پیش از این در آثاری چون سریال معمای شاه (1394) به داستان های تاریخی دیده بودیم، نوشته شده است. محمدرضا شریفی نیا نیز تهیه کننده و یکی از بازیگران این فیلم است. ژانر فیلم پروین دراماتیک، تاریخی و بیوگرافی است که داستان زندگی پروین اعتصامی را از دوران جوانی تا مرگ به تصویر می‌کشد. این فیلم نامزد دریافت 6 سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شده و در نهایت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن به مارال بنیدام تعلق گرفت. تاریخ اکران فیلم پروین در سینماهای کشور 21 آذر 1403 می باشد.

معرفی فیلم پروین موضوع این مقاله بازیگرها است. با هم داستان فیلم را می خوانیم، با بازیگران آن آشنا می شویم و مروری بر افتخارات فیلم و نظرات منتقدان خواهیم داشت. با ما همراه باشید و پس از خواندن این مقاله، از مقاله بهترین فیلم های ایرانی دیدن کنید.

فهرست مطالب

خلاصه فیلم پروین

همانطور که از نام فیلم پیداست، داستان پروین درباره شاعر معروف ایرانی پروین اعتصامی است. رخشنده اعتصامی متولد 4 اسفند 1285 در شهر تبریز از شاعران ایرانی و معروف به پروین اعتصامی است. پدرش یوسف اعتصامی آشتیانی ملقب به اعتصام الملک نویسنده و مترجم و مادرش اخترالملوک اعتصامی دختر یکی از شاعران عصر قاجار (شوری بخشایشی) بود. پروین از کودکی فارسی، عربی و انگلیسی را آموخت و از 7 سالگی شعر گفتن را آغاز کرد. مضمون شعرهای او مخالفت با ستمگران، حمایت از حقوق زنان و همدردی با محرومان و ستمدیدگان است.

در فیلم پروین شاهد فعالیت ها و زندگی شخصی و حرفه ای این شاعر پرآوازه از دوران جوانی تا زمان مرگش هستیم.

همچنین بخوانید:

بازیگران فیلم پروین.

در این بخش با تعدادی از مهم ترین بازیگران این عنوان دیدنی آشنا می شویم.

مارال بنی آدم در نقش پروین اعتصامی

بازیگران فیلم پروین.

مارال بنی آدم بازیگر سینمای ایران در 20 آبان 1360 در تهران به دنیا آمد. وی فارغ التحصیل رشته بازیگری است و دوره های بازیگری را نزد نذیر مهتاب نصیرپور در کانادا گذرانده است. او بازیگری در تئاتر را از سال 1390 آغاز کرد و در سال 1393 با بازی کتی در فیلم فروشنده وارد صحنه سینما شد و تاکنون در 5 فیلم بازی کرده است. خانم بنی آدم برای بازی در فیلم درآگوس تمرم (1400) نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در سال 1402 برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم پروین شد. اگر از علاقه مندان به سریال باشید، او را در سریال همگناه (1398) در نقش سارا و در سریال مترجم (1401) در نقش پریسا دیده اید.

مارال بنی آدم برای ایفای نقش پروین اعتصامی با تزریق ژل به برخی از قسمت های صورت او رژیم روزانه او را شکست. همسر بنی آدم علی سرابی بازیگر ایرانی است. این زوج یک دختر به نام عسل و یک پسر به نام ایلیا دارند.

آزیتا حاجیان در نقش اختر (مادر پاوین)

بازیگران فیلم پروین.

آزیتا حاجیان یکی از پیشکسوتان عرصه بازیگری در سینما، تلویزیون و تئاتر است. یکم دی ماه 1336 در شهرستان ملایر با نام اصلی هدی حاجیان به دنیا آمد. خانم حاجیان همسر سابق محمدرضا شریفی نیا و مادر مهرآوه و ملیکا شریفی نیا است. وی فارغ التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشکده هنر دانشگاه تهران است. فعالیت حرفه ای وی در تئاتر از سال 1354 آغاز شد و در سال 1368 با فیلم دزد عروسک ها مقابل دوربین رفت و برای بازی در فیلم روبان قرمز (1377) برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره سینما فجر در بخش بین الملل. تقریباً دو دهه بعد، بازی او در فیلم خط فاضی (1399) نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برایش به ارمغان آورد. خانم حاجیان را اخیرا در دور از خانه (1397)، سریال نجلا (1399) و مجموعه نوت بوک (1401) دیده ایم.

همچنین بخوانید:

محمدرضا شریفی نیا در نقش یوسف خان (پدر پاوین)

تاریخ اکران فیلم پروین

محمدرضا شریفی نیا بازیگر، تهیه کننده، برنامه ریز، عکاس، دستیار و مشاور کارگردان است. وی در 4 خرداد 1334 در تهران به دنیا آمد و در سال 1358 با آزیتا حاجیان ازدواج کرد. این ازدواج که حاصل آن دو دختر به نام های ملیکا و مهراوه بود در سال 1387 به پایان رسید. شریفی نیا فعالیت حرفه ای خود را از سال 1370 آغاز کرد و با بازی در نقش ولید به شهرت رسید. سریال امام علی (1375). این بازیگر فعال تاکنون در 83 فیلم و 24 سریال تلویزیونی ایفای نقش کرده است. از جدیدترین آثار او می‌توان به فیلم عروس خیاب فرشته (۱۳۹۸)، فیلم قلب رقه (۱۳۸۱)، سریال خاتون (۱۳۷۹) و سریال گاندو (۱۳۸۷) اشاره کرد.

امیرحسین صدیق در نقش ابوالفتح (برادر پروین)

ژانر فیلم پروین

امیرحسین صدیق بازیگر ایرانی در ۱۷ آبان ۱۳۵۱ در شهرستان نیشابور به دنیا آمد. از کودکی در کلاس های تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شرکت کرد. فعالیت حرفه ای او به عنوان بازیگر از سال ۱۳۷۱ با تئاتر آغاز شد و در سال ۱۳۷۳ با نقش آفرینی آقای پدر در مجموعه قصه های تابتا (زی زی گولو) شناخته شد. بیشتر شهرت او به خاطر همکاری های متعددش با خانم مرضیه برومند در تلویزیون است. این بازیگر را در آثاری چون دردسرهای عظیم ۲ (۱۳۹۳)، نوار زرد ۲ (۱۳۹۳) و سلفی با رستم (۱۳۹۷) دیده ایم.

در لیست زیر اسامی و نقش برخی دیگر از بازیگران فیلم پروین را می خوانیم:

  • حسین پاکدل در نقش علی اکبر دهخدا
  • محمدعلی نجفی در نقش استاد اصفهانی
  • محمدعلی ساربان در نقش اکتار احمدیه
  • رامین ناصر نصیر به عنوان ملک الشرعی بهار
  • رضا فیاضی به عنوان دکتر خلعتبری
  • بیژن بنفسه خواه به عنوان فضل الله گرگانی
  • یوسف صیادی به عنوان مش باقر
  • ملیکا شریفی نیا در نقش آگرین
  • الهه جعفری در نقش دادگاه
  • محمد شعبانپور در نقش فضل الله اعتصامی

نقد فیلم پروین

فیلم پروین اولین بار در بهمن 1402 در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و 5 نامزدی و یک برنده شد. رشته های نامزد دریافت سیمرغ بلورین عبارتند از: گریم، طراحی صحنه و لباس، موسیقی متن، عکاسی و بازیگر نقش مکمل (برای رامین ناصر نصیر). و در نهایت در بخش بهترین نقش اول زن (مارال بنی آدم) برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد.

مدت زمان فیلم پروین 106 دقیقه است و در 21 دی ماه 1403 در سینماهای سراسر کشور اکران شد. این فیلم محصول مشترک «بنیاد سینمایی فارابی» و «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» است و فیلم امیریان پخش آن را بر عهده داشته است.

نقد و بررسی موسیقی متن فیلم پروین

فیلم پروین با نام قبلی معجزه پروین فیلمی زندگینامه ای و شاعرانه خوب در مورد زندگی شاعر بزرگ ایرانی پروین اعتصامی است. مخاطب با دیدن نام محمدرضا ورزی به عنوان نویسنده و کارگردان، سریال معمای شاه را به یاد می آورد. آقای ورزی پیش از این نشان داده که به تاریخ ایران علاقه دارد و با ساخت فیلم پروین به این شاعر بزرگ ادای احترام کرده است. موسیقی متن فیلم های پروین نسبتا خوب بوده است، هرچند برخی از منتقدان معتقدند این فیلم به عنوان یک اثر تلویزیونی بسیار خوب است، اما لیاقت حضور در سینماها را ندارد. در زیر مروری بر جنبه های مختلف فیلم داریم.

بازیگران:

در فهرست بازیگران فیلم پروین، نام پیشکسوتان بزرگی چون آزیتا حاجیان و محمدرضا شریفی نیا را می بینید که این نام ها باعث می شود انتظارات ما از این فیلم بیشتر شود. اما همه بازیگران این فیلم بسیار عادی به نظر می رسیدند به جز مارال بنی آدم که بازی دیدنی ارائه کرد. او پاسخ درستی به انتظارات مخاطب از پروین می دهد، زنی که تفکر فردی اش در سبک زندگی اش منعکس می شود و اخلاق برایش مهم است. خانم بنی آدم در ایفای این نقش نه جذاب است و نه ناخوشایند، نه منفعل و نه بی حال، بلکه ترکیب درستی از همه احساسات را ارائه می دهد.

داستان و فیلمنامه:

این تقصیر پروین اعتصامی نیست که زندگی دراماتیکی نداشت و فراز و نشیب های زندگی اش در ازدواج، مهاجرت به کرمانشاه، طلاق و بازگشت به تهران خلاصه شد. آقای ورزی با هوشمندی توانسته نقاط عطف زندگی پروین را شناسایی کند و با تمرکز بر آنها و افزودن چند داستان کوچک، درام تماشایی را به مخاطب ارائه دهد. چالش های زندگی مشترک، حضور در محافل ادبی، ارتباط با پدرش و به تصویر کشیدن ادامه عشق در خانواده پروین از نقاط قوت داستان است.

همچنین بخوانید:

یکی از نکات قابل توجه فیلم پروین دوری از سیاست است. پیش فرض کارگردان این است که عموم مردم بدانند پروین اعتصامی در چه دورانی زندگی می کرده و بیشتر به مسائل دیگر زندگی او می پردازند تا ورود او به عرصه سیاست از شعر فیلم کم نکند.

شخصیت پردازی:

در فیلم های بیوگرافی، کارگردان و نویسنده باید زندگی یک فرد مشهور را در قالب یک فیلم دو ساعته ارائه دهند. بنابراین بیشتر اوقات تمرکز بر روی شخصیت اصلی است و بقیه شخصیت ها چندان رشد نمی کنند. طبیعی است که شخصیت پردازی در این آثار نیز مانند فیلم پروین ضعیف باشد. خوشبختانه کارگردان در توسعه شخصیت پروین بسیار عالی عمل کرده است و توانسته آسیب پذیری، مهربانی و مبارزه او با جامعه مردسالار را به تصویر بکشد. اما در رابطه با بقیه شخصیت ها مثل آگرین از لحظه ای به بعد کارگردان آنها را تنها گذاشته است.

کارگردان:

محمدرضا ورزی در فیلم پروین بسیار پخته بازی کرده است. او فیلمی ساده و فشرده ساخت و یکی از بهترین آثار جشنواره فجر 1402 را با فیلمبرداری خیره کننده و تدوین عالی ارائه کرد. نماها خشک و ثابت نیستند و در اکثر آنها عمق میدان و میزانسن قابل قبولی وجود دارد. در برخی سکانس ها، حتی اگر سوژه اصلی ثابت باشد، اتفاقاتی در عمق تصویر رخ می دهد که ظاهری پویا به عکس می بخشد.

نقد و بررسی فیلم معجزه پروین، معرفی فیلم پروین

حرف آخر

در این مقاله بازیگرها با شما همراه بودیم و به نقد و بررسی فیلم معجزه آسای پروین پرداختیم. درباره بازیگران خواندیم، داستان فیلم را یاد گرفتیم. مروری کوتاه بر این عنوان تاریخی داشتیم. نظر شما در مورد فیلم پروین با بازی مارال بن آدم چیست؟ آیا آن را دیده اید؟ ما مشتاقانه منتظر خواندن نظرات شما در بخش “نظر شما” در زیر هستیم.

توسط کاربران انتخاب شده است