چند روز پیش، خبر جمع آوری 6.6 میلیارد سرمایه OpenAI سر و صدای زیادی ایجاد کرد. اما همانطور که مشخص است این سرمایه عظیم چالش هایی نیز به همراه دارد.
چند روز پیش مشخص شد که OpenAI نتوانسته جذب کند 6.6 میلیارد سرمایه سرمایه گذاری شرکت های بزرگی مانند مایکروسافت و انویدیا ارزش بازار این استارت آپ را به 157 میلیارد دلار رسانده است. این استارت آپ با سرمایه هنگفتی که به دست آورده است، می تواند با خیال راحت هوش مصنوعی شبیه انسان (AGI) خود را توسعه دهد و به بزرگترین شرکت هوش مصنوعی تبدیل شود.
آیا سرمایه 6.6 میلیاردی برای OpenAI مشکل ساز خواهد شد؟
البته سوال به این سادگی نیست. سوددهی یا سود گرایی این شرکت شرط اصلی سرمایه گذاران جدید است. اگرچه این شرکت اکنون ارزش بازاری 157 میلیارد دلاری دارد، اما اگر نتواند به سوددهی دست یابد، باید هزینه های سرمایه گذاران را برگرداند و با مشکلات قانونی مواجه شود.
به گزارش BusinessInsider، کارشناسان معتقدند اگر OpenAI بتواند مشکلاتی مانند تامین آب و خنک کردن سرورهای خود را حل کند، به بزرگترین شرکت هوش مصنوعی تبدیل خواهد شد. این شرکت در سال 1394 به عنوان یک استارت آپ غیر انتفاعی فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر دارایی های این شرکت به موسسات خیریه اختصاص دارد.
این موضوع ممکن است مخالفت دولت را با تغییر رویه این شرکت و تبدیل آن به یک موسسه سودآور برانگیزد. علاوه بر دولت، شرکتهای مالیاتی نیز احتمالاً با تغییر OpenAI مخالفت خواهند کرد.
این تغییرات حتی ممکن است منجر به اختلافات داخلی شود. احتمالا برخی از مدیران این شرکت سودآوری شرکت را خلاف منافع غیر انتفاعی می دانند و از این موضوع برای شکایت از سایر مدیران استفاده می کنند.
البته این شرکت با چالش هایی نیز مواجه است. خالق ChatGPT شرکت خود را با هدف استفاده از هوش مصنوعی برای رسیدن به اهداف انسانی تأسیس کرد. اما ایلان ماسک، یکی از رقبای بزرگ این شرکت، در ماههای اخیر دو بار از OpenAI به دلیل نقض تعهدات شکایت کرده است.
با این حال، OpenAI دو سال فرصت دارد تا به یک نهاد سودآور تبدیل شود. باید دید که این شرکت بزرگ چگونه برای رسیدن به اهداف خود با چالش ها روبرو خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
ارسال نقد و بررسی