۶ ویژگی مهمی که گوشی اندرویدی بعدی شما باید داشته باشد • Digikala Mag

۶ ویژگی مهمی که گوشی اندرویدی بعدی شما باید داشته باشد • Digikala Mag

خرید یک گوشی اندرویدی جدید تا چند سال پیش کار بسیار ساده ای بود زیرا تنوع زیادی در بازار وجود نداشت. در آن روزها، گوشی‌های جدید نسبت به نسل‌های قبلی پیشرفت‌های چشمگیری داشتند، بنابراین هر انتخابی که می‌کردید بهتر از گوشی قدیمی‌تان بود. اما اکنون، با وجود اینکه گوشی‌های هوشمند هر روز ویژگی‌های بیشتری پیدا می‌کنند، تفاوت بین نسل‌های قدیمی و جدید به اندازه گذشته نیست. این مشکل باعث شده تا کاربران برای خرید گوشی اندرویدی با سردرگمی زیادی مواجه شوند. در این مقاله به تعدادی از ویژگی های مهمی که هنگام خرید یک گوشی اندرویدی باید به آن توجه کنید، می پردازیم.

1. چیپ قدرتمند

این تراشه به سادگی مغز گوشی شما است و وظایف مختلفی مانند بازی، عکاسی، ذخیره سازی، ارتباطات، مرور وب و غیره را مدیریت می کند. هرچه قدرت پردازنده بهتر باشد، می توانید این کارها را سریعتر و با کیفیت بهتر انجام دهید. بدون استفاده از یک تراشه قدرتمند، در انجام چند وظیفه با محدودیت هایی مواجه خواهید شد. تراشه مناسب برای شما تا حد زیادی به نحوه استفاده از تلفنتان بستگی دارد.

هر یک از این تراشه ها از چندین قسمت تشکیل شده است و ترکیب چند قسمت مختلف روی یک تراشه واحد باعث صرفه جویی در فضا، هزینه و مصرف انرژی می شود. از جمله مهم ترین قسمت های تراشه می توان به پردازنده، پردازنده گرافیکی، واحد پردازش تصویر، واحد پردازش عصبی و مودم اشاره کرد. علاوه بر این موارد، هنگام صحبت از چیپست موبایل، معمولاً به فناوری استفاده شده در تولید آن اشاره می شود که واحد آن نانومتر است. به عبارت بسیار ساده، هرچه این عدد کمتر باشد، سیم کشی داخل چیپست کوچکتر می شود که منجر به بهینه سازی مصرف برق و کاهش اندازه چیپست می شود.

تلفن اندرویدی

در حال حاضر، در اکوسیستم گوشی های اندرویدی، مدیاتک بیشترین سهم بازار را دارد و کوالکام در رتبه دوم قرار دارد. مدیاتک تا چند سال پیش به عنوان سازنده تراشه های ارزان و ضعیف شناخته می شد، اما در سال های اخیر توانسته قدرت تراشه های خود را تا حد زیادی افزایش دهد و در این زمینه به رقیب سرسختی برای کوالکام تبدیل شود.

برای پی بردن به قدرت تراشه و مقایسه آنها می توانید از بنچمارک های معروفی مانند Geekbench و AnTuTu استفاده کنید. اگر از گوشی خود فقط برای کارهای معمولی و روزمره استفاده می کنید، تراشه هایی که امتیاز 300000 تا 500000 در بنچمارک AnTuTu دارند برای شما کافی است. اما اگر از جمله کاربرانی هستید که فشار زیادی به گوشی وارد می کنید و به دنبال اجرای بازی های سنگین هستید، ممکن است این تراشه ها پاسخگوی نیاز شما نباشند. بنابراین باید از کاشی هایی با امتیاز 700000 یا بالاتر استفاده کنید. البته بنچمارک ها به تنهایی معیار کاملی نیستند و بهتر است نگاهی به بررسی گوشی های مورد نظر بیندازید.

  • هر آنچه که باید در مورد چیپست موبایل (SoC) بدانید.

2. حداقل 6 گیگابایت رم

رم

رم یا حافظه با دسترسی تصادفی یکی از بخش های کلیدی گوشی است. حدود ده سال پیش، گوشی های اندرویدی با 512 مگابایت یا 1 گیگابایت رم عرضه شدند. اما ظرفیت رم گوشی ها در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است و به عنوان مثال در سال 2014 گوشی های پرچمدار زیادی با رم 3 گیگابایتی در بازار وجود داشت و در سال 2016 رم 4 گیگابایتی به یک ویژگی رایج تبدیل شد.

اما در نهایت ظرفیت رم محدود است و بنابراین مدیریت آن بسیار مهم است. برخی از برنامه ها و بازی های ساده تنها چند صد مگابایت از این ظرفیت را اشغال می کنند، اما برخی از بازی های پیچیده سنگین می توانند تا 1.5 گیگابایت از ظرفیت رم استفاده کنند. هرچه ظرفیت رم بیشتر باشد، راحت تر می توانید از ویژگی های چند وظیفه ای استفاده کنید. همانطور که احتمالا می دانید، اگر ظرفیت رم شما بالا باشد، برنامه های بیشتری می توانند در پس زمینه فعال بمانند و در نتیجه، دیگر نیازی به بارگذاری هر بار که باز می شوند از ابتدا ندارند.

در حال حاضر گوشی های بسیار ارزان قیمت از 2 گیگابایت رم استفاده می کنند و ظرفیت رم برخی از گوشی های پرچمدار گران قیمت به 16 گیگابایت می رسد. اما با توجه به بررسی ها بهتر است برای خرید یک گوشی اندرویدی جدید به دنبال حداقل 6 گیگابایت رم باشید. از طرفی باید اشاره کنیم که 16 گیگابایت رم فقط برای تبلیغات و نمایش مناسب است و بیش از 12 گیگابایت بیش از حد محسوب می شود.

  • گوشی های اندرویدی در سال 2022 به چه مقدار رم نیاز دارند؟

3. حداقل 128 گیگابایت حافظه داخلی

حافظه داخلی

این روزها نسبت به گذشته محتوای آنلاین بسیار بیشتری منتشر می شود. به همین دلیل است که کاربران به طور مداوم فیلم ها، بازی ها، برنامه ها، عکس ها، فیلم ها و آهنگ های بیشتری را در گوشی خود ذخیره می کنند. علاوه بر این باید به بهبود کیفیت دوربین ها نیز اشاره کرد، به طوری که عکس های بهتری ثبت می کنند و عکس ها و فیلم ها به حافظه داخلی بیشتری نیاز دارند.

تا چند سال پیش، 32 گیگابایت حافظه داخلی مقدار مناسبی در نظر گرفته می شد. اما امروزه کاربران می توانند برخی از پرچمداران را بر اساس حافظه داخلی 1 ترابایتی خریداری کنند. در هر صورت اگرچه همچنان شاهد عرضه گوشی هایی با حافظه 64 گیگابایتی هستیم و احتمالا برخی از کاربران به این ظرفیت راضی هستند، اما حقیقت این است که حافظه داخلی 64 گیگابایتی برای بسیاری از کاربران کافی نیست.

بنابراین برای خرید گوشی اندرویدی بعدی بهتر است به دنبال حافظه داخلی مبتنی بر فناوری UFS 3.1 باشید تا هم در ظرفیت و هم سرعت تجربه کاربری خوبی داشته باشید. البته اگر گوشی شما از کارت حافظه microSD پشتیبانی می کند، می توانید مدل 64 گیگابایتی آن را خریداری کرده و از مزایای کارت حافظه بهره مند شوید. اما متاسفانه پس از حذف جک هدفون، روز به روز بر تعداد گوشی های بدون اسلات کارت حافظه افزوده می شود.

4. نرخ تازه سازی صفحه نمایش بالا

نمایش دهید

صفحه نمایش گوشی های هوشمند تا حد زیادی به بلوغ رسیده اند و همچنین یکی از مهم ترین ویژگی های گوشی به حساب می آیند. با توجه به اینکه روز به روز بر تعداد کاربران گوشی های هوشمند افزوده می شود و این افراد با گوشی خود مطالب مختلفی را مشاهده می کنند، کیفیت و قابلیت های صفحه نمایش اهمیت مضاعفی پیدا کرده است.

صفحه نمایش های مورد استفاده برای گوشی های مختلف بسیار متفاوت است، اما صفحه نمایش گوشی های جدید باید حداقل نرخ تازه سازی 90 هرتز و وضوح FHD را ارائه دهد. علاوه بر این، حداقل نسبت صفحه نمایش به بدنه باید بیشتر از 80 درصد باشد. در رابطه با نرخ تازه سازی نیز باید بگوییم که هر چه این عدد بیشتر باشد، صفحه نمایش قادر به نمایش فریم های بیشتری در ثانیه خواهد بود. در نتیجه، در مقایسه با نمایشگرهای 60 هرتزی که استاندارد در نظر گرفته می شوند، انیمیشن ها و بازی ها روان تر و جذاب تر به نظر می رسند.

در سال 2017 که گوشی Razer Phone با این ویژگی عرضه شد، یک ویژگی بیهوده به حساب می آمد. اما با گذشت زمان، شرکت های بیشتری شروع به استفاده از آن کردند. با افزایش نرخ تازه سازی، مصرف انرژی نیز افزایش می یابد. اما به لطف فناوری LTPO، امکان استفاده از نرخ نوسازی متغیر وجود دارد و گوشی های مورد نظر می توانند در شرایطی که برای صرفه جویی در عمر باتری نیازی به نرخ تازه سازی بالا نیست، این عدد را کاهش دهند. البته در حال حاضر تنها تعداد محدودی از گوشی های گران قیمت این ویژگی را ارائه می دهند.

  • هر آنچه که باید در مورد صفحه نمایش گوشی بدانید؛ نوع پنل، نرخ تازه سازی و…

5. باتری حداقل 4000 میلی آمپر ساعتی و پشتیبانی از شارژ سریع

تلفن اندرویدی

ظرفیت کمتر از 4000 میلی آمپر ساعت برای باتری های گوشی جدید قابل قبول نیست. بنابراین قبل از خرید یک گوشی اندرویدی جدید باید به این موضوع توجه کنید. با این حال باید در نظر داشته باشیم که بهینه سازی نرم افزاری نیز نقش مهمی در عمر باتری گوشی دارد. یک تلفن باتری 4000 میلی آمپر ساعتی با نرم افزار عالی عمر باتری بهتری نسبت به یک تلفن باتری 5000 میلی آمپر ساعتی با نرم افزار ضعیف ارائه می دهد. در همین زمینه می‌توان به آیفون‌ها اشاره کرد که اگرچه از باتری‌های کوچک‌تری نسبت به بسیاری از رقبای اندرویدی خود استفاده می‌کنند، اما این بهینه‌سازی نرم‌افزاری باعث افزایش عمر باتری شده است.

در کنار این موضوع باید به اهمیت سرعت بارگذاری نیز اشاره کنیم. به طور خاص، یک تلفن جدید باید حداقل 20 وات سرعت ارائه دهد. البته خوشبختانه سرعت شارژ بسیاری از گوشی ها بالاتر از این رقم است.

  • ظرفیت باتری یا سرعت شارژ؛ چه چیزی در تلفن همراه مهمتر است؟

6. سیستم دوربین بهینه شده

دوربین

همانطور که احتمالا می دانید، پردازش تصویر بسیار مهمتر از گذشته شده است. اگرچه سخت افزار استفاده شده برای دوربین همچنان بسیار مهم است، اما به اندازه گذشته اهمیت ندارد. با توجه به اینکه شرکت های مختلف از سنسورهای خاصی برای گوشی ها استفاده می کنند، اکنون این شرکت ها برای نرم افزار دوربین با هم رقابت می کنند.

برخی از تلفن ها تمایل دارند رنگ و وضوح تصاویر را اغراق آمیز کنند، اما برخی دیگر به طور طبیعی مناظر را ثبت می کنند. برخی از آنها در محیط های کم نور عکس های بسیار خوبی می گیرند اما در زمینه فیلمبرداری حرف چندانی برای گفتن ندارند. اگرچه شرکت ها هنوز تعداد مگاپیکسل ها را مدیریت می کنند، اما معیار خوبی برای کیفیت دوربین نیست. در عوض بهتر است هنگام خرید گوشی اندرویدی جدید به دیافراگم و اندازه سنسور دوربین توجه کنید.

دوربین گوشی اندروید

  • افتتاح: دیافراگم میزان نور ورودی به سنسور را کنترل می کند. هرچه عدد F کمتر باشد دیافراگم بزرگتر است و در نتیجه نور بیشتری وارد سنسور می شود. این ویژگی به ویژه هنگام عکاسی در محیط کم نور و گرفتن حالت بوکه (تاری پس زمینه) نقش مهمی ایفا می کند.
  • اندازه سنسور: سنسور مهم ترین قسمت دوربین به حساب می آید و به عبارت ساده هر چه اندازه آن بزرگتر باشد کیفیت عکس ها بهتر می شود. برای مقایسه اندازه سنسورهای دوربین گوشی، باید مشخصات گوشی های مورد نظر را با هم مقایسه کنید.

اگرچه این ویژگی ها بسیار مهم هستند، اما معیار انتخاب کاملی نیستند زیرا برخی از شرکت ها با وجود استفاده از بهترین سنسورها و لنزها، باز هم از نظر کیفیت عکاسی نسبت به رقبای خود حرف کمتری برای گفتن دارند. بنابراین، بهتر است نگاهی به بررسی ها بیندازید. علاوه بر این باید به اهمیت دوربین فوق عریض علاوه بر دوربین اصلی نیز اشاره کرد. اگرچه برخی از گوشی ها از دوربین های ماکرو و تله فوتو اختصاصی استفاده می کنند، اما برای بسیاری از کاربران این ویژگی ها ضروری نیستند.

  • 8 ویژگی که باید در دوربین موبایل در سال 2022 ببینیم

آخرین کلمه

خوشبختانه عملکرد، قابلیت ها و کیفیت ساخت گوشی های هوشمند این روزها به طور قابل توجهی بهتر از گذشته شده است. همچنین باید به افزایش تنوع گوشی ها در بازه های قیمتی مختلف اشاره کرد و بنابراین اگر بودجه نسبتا خوبی برای خرید گوشی دارید، مطمئناً می توانید گوشی متناسب با نیاز خود را پیدا کنید.

  • گوشی هوشمند 10 سال دیگر چگونه خواهد بود؟

منبع: استفاده از

مقاله 6 ویژگی مهمی که گوشی اندرویدی بعدی شما باید اولین بار در بازیگرها ظاهر می شد پدیدار شد.